יום שבת, 24 באוקטובר 2009

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס




התחלנו.............. כן.או לא?טוב,זה הפוסט הראשון שלי,את הרצפט לעוגיות האלה ראיתי בbetter home and gardens cookbook והחלטתי לנסות כי יש בהן שילוב של מושחת(חמאה,שוקולד)ובריא(שיבולת שועל)אז זהו: הן קלות להכנה באופן תמוה ביחס לתוצאה הכל כך טעימה,הן קריספיות ונשמרות היטב אם תצליחו לא לאכול את כולן.


עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס


200 ג'ר חמאה בטפרטורת חדר


1/2 כוס סוכר חום


1/2 כוס סוכר לבן


1 ביצה


וכפית תמצית ווניל


1/2 1 כוס קמח לעוגות(אני אוהבת את הקמח רב תכליתי של שטיבל)


1 כפית אבקת אפיה


1/4 כפית אבקת סודה לשתיה


1/2 או 1/4 כפית מלח


2 כוסות שיבולת שועל מהסוג העבה


1 כוס שוקולד ציפס (אני מעדיפה שוקולד מריר מאיכות טובה 70% ולקצוץ בסכין לחתיכות קטנות)


ההכנה:


מחממים את התנור ל170 מעלות,בקערה גדולה פשוט שמים את כל החומרים,מערבבים היטב(אפשר בהחלט עם היידים)


כשהתערובת מעורבבת היטב,מרפדים תבנית בנייר אפיה,לוקחים מידה עם כפית גלגול קל בידיים כדי לתת להם צורה לשטח מעט ולהניח בתבנית במרחק סביר כי הן מתפשטות.


לאפות עד שהן מזהיבות ואפילו מעט יותר כדי שהן תהיינה קריספיות במידה,בערך 20 ד'ק


במתכון המקורי:בקערת מיקסר מקציפים את החמאה סוכר,ווניל וביצה לתערובת קרמית ,מערבבים לחוד את אבקת האפיה ,המלח,סודה לשתיה,וקמח ומוסיפים לתערובת ,תוך האטת פעולת המיקסר.מוסיפים את שיבולת השועל ושוקולד צ'יפס.


ומשם ממשיכים כרגיל.


אני לא עשיתי כך ויצא מושלם!








4 תגובות:

  1. טעים! טעים! טעיםםםםםםםםםםםםםםם!

    השבמחק
  2. מזל טוב על הבלוג החדש ! נראה נחמד מאוד ומזמין. אני כבר בדרך להכין את עוגיות הגרנולה שנראות מדהימות במיוחד כשאוכל אותן דוגמן כל כך מתוק....
    תמשיכי לפרסם את המתכונים המדהימים שלך כדי שעוד אנשים יוכלו להנות ממטעמייך...
    באהבה רבה
    הילה

    השבמחק
  3. אוכלת אותן דוגמנית קטנה ומתוקה :-)

    השבמחק
  4. מזל טוב אני שמחה עבורך ועבור כל האנשים שאוהבים מעט להשקיעה באוכל טוב בריא ומזין .
    תמשיכי לפרסם עבורנו מתכונים נהדרים.
    נשמח לעוד תמונות מגרות.
    D.J

    השבמחק