יום שני, 8 בפברואר 2010

טירמיסו קלאסית








קראתי פעם באיזה עיתון,שמסעדה איטלקית נבחנת על פי הטירמיסו שלה.(שהיא אחת ממנות הקינוח האהובות עלי)ומאז אני מחכה לסוף הארוחה,כדי לטעום את הטירמיסו .אכלתי טובות מאד וטובות פחות,אבל זו שלפניכים היא הטובה מכולן!
לא להאמין עד כמה היא פשוטה להכנה.
והטעם...איך לתאר?המגע הראשון של הכפית שבה יש את הקרם האוורירי,הבישקוטים שספוגים בליקר,והקקאו נטול הסוכר שמביא ניגוד נפלא למתיקות.
בדרך כלל אני אוכלת מנה וזהו,כאן אכלתי שתי מנות והכרחתי את עצמי להפסיק,יש גבול לכל תענוג!!
תזדקקו למעט מאד מצרכים:
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים.
3 כפות סוכר.
250 גר' מסקרפונה.
2/3 כוס קפה נמס חזק(בלי חלב).
1/3 כוס ברנדי(הפעם השתמשתי בליקר קפה).
1ו1/2 חב' בישקוטים.
קקאו מאיכות טובה לפיזור מעל העוגה.
את העוגה יש להכין יום לפני ההגשה ,כדי לאפשר לה להתייצב.
ההכנה:
מכינים את הקפה ומוסיפים לתוכו את הליקר.
מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה עם 2 כפות סוכר,עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
מערבבים מעט את המסקרפונה,ומוסיפים אל החלמונים,מערבבים בתנועות קיפול,עד שהיא נבלעת בחלמונים.
מקציפים את החלבונים עם 1 כף סוכר,לקצף רך.
מקפלים 2 כפות של קצף החלבונים אל החלמונים,ואחר כך מוסיפים את התערובת אל שאר החלבונים בתנועת קיפול.
בתבנית מרובעת לא גדולה מניחי שכבה ראשונה של בישקוטים טבולים בתערובת הליקר והקפה(טבילה קצרה ).ומעליה מחצית ראשונה של תערובת המסקרפונה.מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים ,ועליה שכבה נוספת של התערובת.
מעבירים למקרר ללילה.
בהגשה מפזרים דרך מסננת דקה שכבה נדיבה של קקאו . לוקחים מנה טובה עם כף גדולה ומגישים.
ש ל מ ו ת!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה