יום שבת, 8 במאי 2010

תחילתו שוק האיכרים....סופו פאי תפוחים..































































ביום שישי האחרון ,כהרגלי ,לאחר שיעור יוגה. אני שמה את פעמי אל שוק האיכרים. לפעמים אני לא צריכה כלום ,אבל תמיד יוצאת עם סל מלא...




כל ביקור מביא עימו הפתעה מעניינת ,משהו חדש שלא הכרתי קודם .בפעם האחרונה השלל שלי היה: תפו"א בשם ניקולה ,קטנים ,תוכם צהוב והטעם מושלם ,לא דומה לשום דבר אחר.

מצאתי גם:סלק צעיר ומאורך שהוא מתוק יותר לאחר הבישול ומשך הבישול שלו קצר יותר.

ארטישוקים זעירים שכל מה שיש לעשות איתם ,הוא לבשלם במים רותחים להוציא את המרכז ולאכול.

אננס קטן ומתוק במיוחד, מקלפים חותכים לגודל הרצוי –טעם גן עדן.

בדוכן הזה (של נועה, ולא אין לי שום אינטרסט ... מעבר לתוצרת נפלאה ..)





יש את העגבניות הכי טעימות שאכלתי ,במיוחד עגבניות השרי...אין דבר כזה שמשתווה למתיקות של העגבניות האלה.

גן עדן למי שאוהב את הירקות והפירות שלו טריים ,זולים (אין פערי תיווך), דיאלוג ישיר ומרתק עם בעלי הדוכנים,שהם גם המגדלים ומטפחים את תוצרתם...


בדוכן התפוחים ראיתי אנשים מתקהלים מעל ארגז תפוחים ,פניתי שם לאיש שנגס בתפוח בכל פיו ושאלתי לפשר ההתקהלות ,הוא שלף תפוח מתוך הערימה ונתן לי לטעום ,מה אגיד תפוח מלא טעם ,חמוץ –מתוק ,מלא מיץ וארומה כמו שתפוחים צריכים להיות, התמכרתי.... לתפוח הזה קוראים פוג'י ,עונתו קצרה והוא משווק רק בשוק האיכרים . משום מה הניסיון להחדירו לשוק הישראלי לא צלח ,לא ברור לי מדוע ,הוא באמת אחד מיני התפוחים שהכי אהבתי .קניתי המון...כי בנתיים כבר נוצרה במוחי תמונה של עוגת תפוחים ריחנית ומתוקה אותה אלך להכין. קניתי שקית גדולה של תפוחי פוג'י וגם כמה תפוחי גרני-סמיט ,החלטתי ששילוב בין השניים יניב עוגת תפוחים נפלאה ,תפוחי הסמיט שומרים על המוצקות שלהם גם בבישול ואפיה ,הפוג'י יעניקו את הטעם המתוק והמיוחד שלהם.
עוגת תפוחים:

מצרכים:

בצק:

2 כוסות קמח.
1 כפית אבקת אפיה.

130 ג"ר חמאה.

2 כפות שמנת חמוצה.

4 כפות סוכר.

1/2 מקל ווניל או 2 שקיות סוכר ווניל.

2 חלמונים.

שמים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק ,עוטפים בניילון ושומרים כ30 ד"ק במקרר.

בינתיים מכינים את המלית:
3 תפוחי גראני –סמיט גדולים + 4 תפוחי פוג'י .(אם אין משתמשים ב5 תפוחי סמיט גדולים).

50 ג"ר חמאה.

4 כפות סוכר חום.

1/2 מקל ווניל או 2 שקיות סוכר ווניל.

1 כפית קינמון+אחת נוספת לזרייה למעלה.



הכנת התפוחים:
מקלפים את התפוחים ,חותכים לרבעים וכל רבע לשניים. הפלחים צריכים להיות די עבים ,כדי לא לאבד את המרקם שלהם בבישול.

מניחים אותם בסיר עם שאר החומרים .

מבשלים עד שהם מתרככים מעט והרוטב נעשה קרמלי.

מסירים מהאש ומקררים.

פירורי השטרויסל לכיסוי התפוחים:

5 כפות קמח.

2 כפות סוכר.

2 שקיות סוכר ווניל.

70 ג"ר חמאה.

מניחים את כל החומרים בקערה ,מערבבים את כל החומרים עם קצות האצבעות עד שנוצרים פירורים .

הרכבת העוגה:
מניחים את הבצק ששמרנו במקרר בתבנית פאי ומרדדים עם הידיים ,כך שהבצק יכסה את התחתית והדפנות .

מסדרים בצורה יפה את התפוחים מעל הבצק.

מפזרים את פירורי הבצק(שטרויסל).

מעל הפירורים מפזרים את כפית הקינמון הנותרת +כף סוכר חום באופן אחיד.

אופים בחום של 175 מעלות עד שהעוגה מזהיבה היטב והפירורים מעל העוגה משחימים מעט.

הכי טוב להגיש עם גלידת ווניל קרה כשהעוגה פושרת. או עם שמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר.
מעט תמונות מהשוק ,הדוכן של נועה עם עגבניות השרי הנפלאות והאננס המתוק....




























וכמובן שאתם מוזמנים לשמוע קצת על שוק ,תפוחים ..אבל לא רק....


























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה