יום שבת, 30 באוקטובר 2010

עוגת סתיו של תפוחים וקינמון





























"סתם יום של חול עם בוקר כחול ,בלי חג ומחול...


יום רגיל עם אור וגיל ,פשוטים כפת של לחם"....



יש ימים שקמים בבוקר ומרגישים שיר בלב. סתם כך בלי סיבה ,בלי מחשבות על העבר ,העתיד ובכלל. אפילו יש המון סיבות של נגד....

אבל השיר משתכן לו בלב ,נובט וגדל לו לאט לאט , ומלווה אותי כל היום.

ככה קמתי לי פתאום בבוקר ,עם הרגשה שהכל בסדר , אני והעולם נמצאים בזוגיות נפלאה... .

אני מכירה את התחושה הנעימה הזו של שלווה ושלמות , של סתם אושר טיפשי ,מכירה את ההרגשה . מודעת ולא נותנת לשום מילה ואדם להפר אותה. יודעת שמחר ייתכן והתחושה המושלמת הזו לא תהיה שם...

בינתיים אני מאפשרת לאנשים לראות את השמחה בעיניים שלי ,ומחייכת לכל מבט שאני פוגשת , גם לזרים מוחלטים. כי היום לא אכפת לי מה יגידו....

והפלא קורה ,אנשים מחייכים אלי ,גם אם לא הקדמתי חיוך. ומברכים אותי לשלום ,גם אם לא הקדמתי בשלום.

היום זורם לו בשלווה ,אני נאחזת בתחושה . בטוחה באותו רגע שכל הימים יכולים להיות כאלה ,אם רק ארשה....

באחר צהריים של יום כזה , המטבח מואר בשמש סתווית. קרני השמש מאירות כל פינה. אני מערימה את המצרכים שקניתי על משטח העבודה.

מחפשת ב youtube את השיר שהתנגן לי כל היום בראש ....ופונה להכנת העוגה שדמיינתי כל אותו יום . עוגה של תפוחים וקינמון ,כל היום דמיינתי את הרגע שהריח ,של העוגה הנאפית בתנור יתפשט בחלל הבית....

את העוגה אימצתי מתוך המגזין:red book : love your life

והיא נקראת שם best -ever apple cake

עוגת סתיו של תפוחים וקינמון

מחממים תנור ל170 מעלות.

תבנית טבעת בנפח של 10 כוסות ,משומנת ומקומחת קלות.

מצרכים:

3/4 כוס אגוזי פקאן קלויים בתנור . התנור כבר חם.... כשהאגוזים מתקררים ,קוצצים בסכין חדה לחתיכות גסות.

3 כוסות קמח רב תכליתי,מנופה.

1 + 1/4 כוסות סוכר (במתכון 2 כוסות).

1 כף קינמון.

3 תפוחים גדולים ,אני השתמשתי בגרני סמית( המתכון בעד 4 תפוחים). מקלפים את התפוחים ,חוצים ,מסירים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות.

1 כף אבקת אפייה.

1/2 כפית מלח.

4 ביצים גדולות.

1/2 כוס שמן.

1/2 כוס חמאה מומסת.

1/4 כוס מיץ תפוזים טרי.

2 כפיות תמצית ווניל.



ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים היטב את התפוחים ,2 כפות מהקמח, 1/4כוס סוכר והקינמון.

בקערת המיקסר שמים את שאר הקמח ,כוס הסוכר ,אבקת האפייה, ,מלח ,ביצים ,שמן ,חמאה ,מיץ התפוזים ותמצית הווניל ,מערבבים במהירות בינונית כדקה. התערובת רכה ודביקה מעט.

מפזרים את האגוזים בתחתית התבנית ,יוצקים מעל בעדינות את מחצית מתערובת העוגה ,ומשטחים מסביב על האגוזים.


מסדרים את מחצית מהתפוחים בחפיפה ,מבלי שהם יגעו בדפנות התבנית.

יוצקים מעל את המחצית השנייה של תערובת העוגה , ומסדרים יפה את שאר התפוחים ,שוב מבלי שהם יבואו במגע עם הדפנות.


אופים במשך שעה ,עד שקיסם יוצא יבש והעוגה מזהיבה.

מקררים כ30 דק' בתבנית .

מפרידים בסכין חדה מהטבעת והדפנות . הופכים על צלחת ,ואחר'כ הופכים שוב . התפוחים צריכים להיות למעלה.


עוגה נפלאה !!! שיהיה יום מאושר.....






אי אפשר לסיים בלי השיר של היום:-))


שמעון ישראלי-סתם יום של חול

מילים: יוסי גמזו
לחן: שמעון ישראלי

סתם יום של חול
עם בוקר כחול,
בלי חג ומחול,
בלי חצוצרות ותוף.
כלום לא קרה,
אבל נערה
חייכה, בעברה
פרח לקטוף
שם, על החוף

יום רגיל, עם אור וגיל פשוטים כפת של לחם,
יום נשוק בסאון השוק וגעש המדרכת,
יום גבוה ונישא
עד גגות חבלי כביסה
ומחספס כאספלט שבכבישים.
אך מוזר איך יום כזה
מתפעם לו בחזה
ומתנוצץ בעיני האנשים.

סתם יום של חול
עם בוקר כחול,
בלי חג ומחול,
יום בין ימים שווים.
אור לא גבר,
אבל בפרבר
עבר הדוור
עם מכתבים
לאוהבים.

יום עמל מרציף נמל עד ארובות חרושת,
יום בהיר מקצות העיר ועד מכרות נחושת,
יום של אושר עד דמעות
על לחיי האמהות
המפזמות בגנים שירי חיבה.
כי עדיין קיימים
בעולם הזה ימים
שצוחקים בם, פשוט ללא סיבה.




4 תגובות: