יום שני, 25 בינואר 2010

נזיד של מרק פטריות וגריסים(קרופניק)

היה רועש מאד היום בעבודה,וגם קר ורטוב,הגשם לא הפסיק לרדת,וכל מה שרציתי היה כבר להגיע הביתה .להשאיר את הרעש והקר הזה בחוץ.וכמובן משהו חם ונזידי כזה שירגיע ויחמם.נזכרתי במרק גריסים ופטריות שאמא שלי נהגה להכין ,קרופניק היא קראה לו.אני ואחיותי ממשיכות להכין אותו ,אבל אצל כל אחת מאיתנו הוא מתקבל קצת שונה .


הגשם משאיר עקבות בחלון והרוח היא משהו שקורה שם בחוץ.קערית מרק ביד ותחושה חמה ומנחמת מתפשטת בגוף,עכשיו הכול בסדר!






המרק הזה מיוחד בכך שהוא ממש נזיד ויכול בהחלט להוות ארוחה בפני עצמה.

מצרכים:

2 קישואים,אני מעדיפה את הירוקים כהים לא קלופים.

2 גזרים

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

1 כרישה

1 בצל גדול.

תערובת של פטריות טריות אני שמה כ6 פטריות שמפיניון גדולות ,2 פטריות פורטובלו,4 פטריות יער.

1/4 כוס פטריות מיובשות ,תערובת של פורצ'יני ועוד (מה שתמצאו) מושרות ב1 כוס מים רותחים כ20 דק'

1/4 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים.

1/4 כוס גריסים שטופים

14 כוס של תערובת שעועית קטנה ,יש תערובות כאלה (לא הכרחי) כדאי כמובן להשרות מס' שעות קודם.אני נוהגת להשרות כמות גדולה ,לחלק למנות ולהקפיא.

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/4 צרור שמיר שטוף קצוץ

1/4 צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ

ההכנה:

שוטפים ומקלפים את הירקות,את הגזרים ,שורש הפטרוזיליה והסלרי חותכים לקוביות קטנטנות,את הקישואים חותכים לקוביות בינוניות.

פורסים לפרוסות את הפטריות.

חותכים לקוביות קטנות את הבצל והכרישה(חשוב לשטוף אותה היטב ) מניחים בסיר מוסיפים4-5כפות שמן זית ומטגנים עד שהם נעשים שקופים,מוסיפים את הגזר והשורשים וממשיכים לטגן עד שהתערובת מעט מזהיבה .

מוסיפים את הקישואים ,הכרובית, הפטריות ,גריסים,ושעועית .

מצרפים את הפטריות המיובשות עם נוזלי ההשריה ומים עד כיסוי הירקות,מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה,עד שהירקות והקטניות מתרככים (לא יותר מידי).

ממש כ5 דק' לפני סיום מתבלים ומוסיפים את השמיר והפטרוזיליה

מי שמחבב אבקת מרק ניתן להוסיף לפי הטעם.ניתן להכין את המרק על בסיס של ציר מרק עוף.
אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים ולהביא לרתיחה לפני הוספת השמיר והפטרוזיליה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה