יום ראשון, 27 ביוני 2010

קיץ...ומרק יוגורט











בעבר נהגתי להתייחס אל מזג האוויר כמדד לברומטר של רגשות ,נעים לי ... לא נעים לי... חם מידי ולח ודביק בקיץ ,כל מזג אויר קיבל את " הציונים "שלו.
היום בקלות אני מסוגלת להתייחס למזג אויר כמצב ותו לא ,ולחשוב על כל הדברים הנפלאים שהוא מזמן.
לכל אחד יש את הדברים שמסמלים ומרגישים לו קיץ. אני אוהבת את מגע הרצפות הקרירות מתחת כפות הרגליים ,את הלבוש שנוגע ,לא נוגע בגוף...
תחושת שחרור וחופש מתמשך.
הכי אני אוהבת את האוכל ,קריר ,לא מחייב ,קל. הכל חייב להיות טרי ורענן ,מנות קטנות ,פירות הקיץ המדהימים....גלידה מרעננת...
בדיוק כזה הוא מרק היוגורט ,קל מרענן ,חמצמץ במידה ,טעים מאד וגם דל קלוריות ...טוב תלוי כמה אוכלים! הוא מהווה אופציה מוצלחת לארוחת צהריים קלילה שמותירה תחושה של שובע ,גם עם כמות לא גדולה. וזו כמובן אופציה נפלאה גם לערב ,עם בריזה שבאה מבחוץ (לא של מזגן) , קלה כזו , מוזיקה נעימה שמתנגנת לה ברקע ,ואיזה אבטיח שבא קצת אחר כך. אח קיץ....

ל5 מנות (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר) תזדקקו ל:
4 מלפפונים בגודל בינוני קלופים.
3 כוסות (720 מ"ל) יוגורט 3% שומן (עדיף אם אוהבים יוגורט כבשים).
1 כוס (240 מ"ל) רוויון.
1/4 מיכל (50 מ"ל) שמנת חמוצה (מעדנת את טעם היוגורט).
1 שן שום קטנה
1/4 צרור שמיר טרי .
1/4 צרור עלי נענע טריה ושטופה, מופרדים מהענפים.
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית משובח ( לא להתפשר כאן על שמן הזית) +1-2 כפות להגשה.
מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס (רק נגיעה).
ההכנה:
מגררים את המלפפונים במגרדת גסה. מניחים במסננת ל15 ד"ק. סוחטים היטב.
מערבבים בקערה את היוגורט הרוויון והמלפפונים.
שמים במעבד מזון את השמנת ,שום ,השמיר והנענע ומעבדים בקצרה עד שעשבי התיבול קצוצים. מוסיפים את שמן הזית בזרם דק ,תוך כדי פעולת המעבד .
מוסיפים לקערת היוגורט. מתבלים במלח ופלפל. שומרים במקרר כשעה לפני ההגשה-ועד 3 ימים.
מקשטים בהגשה. אם בא לכם ,הכי טוב מעט שמן זית שמטפטפים למעלה.






מוזיקה אמרנו?.... קלה ונעימה עם זמרת נפלאה vaya con dios



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה