יום שבת, 7 בדצמבר 2013

טוויסט יפני






כן אפשר להכין אוכל אסיאתי מענג , בלי לבלות שעות מורטות עצבים במטבח .

זה אפילו יותר טעים ככה , עם הידיעה ש השקענו כמעט כלום ..

את המתכון ראיתי במדור אוכל של אהרוני , באיזה סוף שבוע . רק שם הוא הכין מהאורז קריספי רייז ועליו הניח ברוב להטוטנות , כל מיני דברים  .

מהפחד  שהכל  ייפול לי  וגם כי רציתי לפשט , יצרתי וורסיה משלי  שבהחלט נשענת על המתכון  וגם פי אלף יותר מהירה להכנה.

 

 

אורז עם פטריות שיטאקי ושימאג'י:




 

כדי להכין את המנה , צריך בישול מוקדם של האורז ואפשרות לתת לו להתקרר לגמרי .
 אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר  .
אם לא התכוננתם מראש , מכינים ומצננים לפחות שעתיים לפני שאר ההכנה.

אפשר להשתמש באורז לסושי או אורז רגיל . אני השתמשתי באורז מלא עגול  . אני אוהבת את האורז הזה , כי הוא יוצא מושלם  , עם גרגירים הדבוקים זה לזה בעדינות .




מכינים מראש:
2  כוסות אורז מלא או אחר
4 כוסות מים , המים צריכים להיות מעל האורז  כ- 1 ס"מ
1/4 כפית  מלח
שוטפים את האורז , מסננים , מניחים בסיר עם המים והמלח ומביאים לרתיחה .
 מכסים  , מנמיכים להבה , ומבשלים עד שכל המים מתאדים . תהליך שאורך בין 35-40 דק' .
 כשהאורז קר , ממשיכים ...

 קוצצים דק 4 בצלי שאלוט
2 שיני שום שמנמנות

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי

10 פטריות שיטאקי טריות   שטופות קלות  ופרוסות דק  , אם אין  , משתמשים במיובשות , אך משרים אותן קודם במים חמים כ- 15 דק' , סוחטים ואז  חותכים לפרוסות דקות  . אני אוהבת טריות .

1 קופסה של פטריות שימאג'  , מסלקים את הקצוות ומשאירים חלק מרגלי הפטריות .

3 כפות רוטב סויה

1 כף סוכר חום שטוחה

1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס או 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
  (לא הכרחי)

3 כפות שמן זית

כף שמן שומשום


מלח גס לפי הטעם

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

 
 

ההכנה:

מחממים במחבת רחבה את השמן , מוסיפים את הבצל, שום , צ'ילי וג'ינג'ר . מטגנים  כ2 דק' עד שמעט מזהיב .

מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים עוד כ- 3 דק' .











מאווררים במזלג את האורז ומוסיפים גם אותו . מטגנים כך ביחד עד שהאורז מתחיל להיות מעט קריספי .
מוסיפים את רוטב הסויה   , הסוכר ושמן השומשום .

מערבבים היטב , טועמים אם חסר מלח.
מגישים עם בצל ירוק .


האורז הזה נהדר כמו שהוא או בתוספת  פיסות סלמון מזוגג ברוטב טריאקי , שנותן למנה הזו תוספת טעם נהדרת .
בשבילי זו שלמות ואני מוכנה לאכול את המנה הזו כל יום ...

סלמון ברוטב טריאקי :




מה צריך:

300- 400 גר'  סלמון טרי  מפולט  וללא עור .
כפית שמן זית
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
חותכים את הסלמון לקוביות של 2X2  , משרים בשמן מלח   , ופלפל כ - 5-10דק' .
מכינים את הזיגוג:
שמים בקערית :
3 כפות רוטב סויה
3 כפות מירין
1/2 כף סוכר חום
3 כפות מיץ מלימון ליים או רגיל
4 כפות מים
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית ג'ינג'ר מגורר על מגרדת
מערבבים היטב .

ממשיכים :
מחממים 1/2 כף שמן זית במחבת שטוחה . כשחם  מאד מוסיפים את הסלמון .
צורבים   כ 2-3 דק' מכל צד .
יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ומצפה את הדג .
 כל אחד מוסיף לו מס' פיסות מהדג על האורז  , ומעט מהרוטב .







 

6 תגובות:

  1. נראה מדהים לחלוטין!
    ואם אכין עם סלמון קפוא? לא זמין לי סלמון טרי?

    השבמחק
  2. בהחלט אפשר עם קפוא
    תודה
    חיה

    השבמחק
  3. אף פעם לא הכנתי דגים ונראה לי שזה אחלה מתכון להתחיל איתו... תודה :)

    השבמחק
  4. הכנתי את זה, ואני חייבת לספר לך שזה אחד הדברים המעולים שבישלתי אי פעם!
    כלום עבודה וטעם גן עדן!
    נכנס לרשימת הזהב במטבחי.
    והמון תודה. הבלוג שלך הוא נכס.

    השבמחק
  5. תודה יקירתי
    תגובה כזו מחממת את ליבי ובהחלט עושה לי דרייב להמשיך...
    שמחה שאהבת
    חיה

    השבמחק