יום ראשון, 29 בדצמבר 2013

עוגת גזר רכה מנוקדת באגוזים וקוקוס










יושבת ובוהה בעגמימות השמיים  .

המזגן מחמם במקסימום שלו  .  הייתי מרשה לו יותר , אם היה אפשר .

מחכה לפריחת התורמוסים וכובע הנזיר שיצבעו לי הכל בסגול וכתום .

פעם היה לנו אח , יצוק ברזל  , עם ארובה שפתוחה לשמיים . כשהייתי מתקרבת לבית  , רואה את העשן שמתמר למעלה  , כבר היה לי חם .
חום כזה פשוט של אושר שזוחל לאט פנימה  , נוגע גם בשפתיים . במין חיוך של ציפייה .

היינו שמים קליפות תפוז וערמונים ומתבוננים בלהבות . המון זמן יכולתי לבהות ככה בלהבות ולכרסם ערמונים תוך כדי .

את האח השארנו וגם את עץ הלימונים והקומקוואט  . שמעתי שהם עקרו את הכל , גם את האח  .

אז אני כאן , עם המזגן והפריחה המובטחת של כובע הנזיר והתורמוסים .

 עוגת גזר רכה מנוקדת באגוזים וקוקוס

 
 
 
 
 
 

את הכתום שמתי בתוך העוגה , שישתבץ לו בפנים . כבר יש שמחה..

 

מה צריך:

 תבנית עגולה 24 – 26 ס"מ

חום התנור 170 מעלות

 

2 כוסות קמח  רב תכליתי

1+ 1/2 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית גרידת אגוז מוסקט

4 ביצים גדולות

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

3/4 כוס שמן קנולה

2+1/2 כוסות גזר  מגורר
 
 
 
 
 

150 גר' אגוזים , מלך או פקאן
 
 
 
 

4 כפות קוקוס

חמאה לשימון התבנית

אבקת סוכר לפיזור על העוגה

ההכנה:

מכינים את הגזר המגורד

קולים את האגוזים בתנור עד לגוון זהוב מוכן (לשים לב , כי הם עלולים להישרף בצ'יק ) , מקררים .

חותכים בסכין חדה לפיסות קטנות .

בקערה שמים את הקמח  , סודה לשתייה , אבקת אפיה , מלח ,  קוקוס וקינמון . מערבבים ושמים בצד .

בקערה נפרדת שמים את הביצים  ושני סוגי הסוכר , מקציפים קלות במקצף ידני  , עד שהתערובת מתאחדת   

מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתאחד .

מוסיפים את תערובת הקמח  לתערובת הביצים ומערבבים .

מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהכל מתאחד .

מעבירים לתבנית  משומנת בחמאה  ואופים בין 45 -50 דק'  . עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש .

כשהעוגה מתקררת , מוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר .

חיבור מושלם של כל המרכיבים ,  התבלינים , האגוזים והגזר  .

העוגה נשמרת היטב ובאיזה אופן טעמה משתבח  .
 
 
 

אין תגובות:

פרסום תגובה