יום שבת, 17 ביולי 2010

פניני אורז מלכותיים
























































כדורי פנינים מלכותיות כך נקרא המאכל הזה. אני יכולה להבין למה הן נקראות כך :עיגולי בשר קטנים בקוטר אגוז מצופים באורז ומונחים לאידוי בסלסילת אידוי. האורז תופח ,יוצר מעטה לבן ותפוח סביב הבשר ,אכן מרשים!!
את המאכל מכינים הסינים בימי חג ופסטיבלים ,עד כדי כך הוא מיוחד....
אבל אני לא מחכה לימי חג בשביל דברים טובים , ויום שישי מספיק חג בשבילי!
את המתכון לקחתי מכל מיני מקורות ,ושיניתי לטעמי . אהבתי מאד את התוצאה ,ואין ספק שאחזור על המתכון בעוד הרבה הזדמנויות.
לאירוח זו מנה יפה מאד ,אפילו מרהיבה ... קלה מאד להכנה. אין ספק שהאורחים שלכם יוכו בתדהמה על הכישורים שלכם באומנות הבישול לנוכח המנה הזו :-)
אני החלטתי לנסות את המתכון עם שלושה סוגי אורז שונים :
אורז בושמתי לבן
אורז לסושי
אורז עגול מלא
מסקנות: האורז הבושמתי מעניק גוון לבן ,עדין, וגרגיריו מאורכים.
האורז לסושי מעניק גוון לבן בוהק ויפה וגרגיריו נשארים עגולים .
האורז המלא שאני כה אוהבת אכזב מאד ,הוא לא התבשל היטב .מזל שהכנתי ממנו לניסיון רק 4 כדורים ,מאחר וכולם מצאו את דרכם לפח האשפה...
ובקיצור נראה שלהבא אני אצמד לאורז סושי ,שהיה הכי מוצלח לטעמי ,אבל בהחלט גם האורז הרגיל נותן תוצאה מרשימה.
מצרכים:
1 ו1/2 כוסות אורז לבחירתכם,לשטוף היטב ולהשרות במים לפחות שעה מראש.
1/2 ק"ג חזה עוף טחון .
4 פטריות שיטקי טריות קצוצות דק ,אם אין ,משתמשים במיובשות . מכסים במים רותחים ומניחים להן ל20 דק' .סוחטים היטב ,מורידים את הגבעול וחותכים דק.
4 בצלים ירוקים קצוצים דק.
2 שיני שום גדולות קצוצות דק.
2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק.
1 כף קורנפלור.
3 כפות רוטב סויה.
2 כפות שמן שומשום.
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס (לא חובה).
1/2 כפית פלפל שחור.
מלח לפי הטעם ,להתחיל עם 1/2 כפית ולטעום.
ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים למעט האורז ,ומשהים ל20 דק'.
בינתיים מניחים על להבה גבוהה סיר עם מים .
מרפדים סלסלת אידוי בעלי כרוב או בעיגולי נייר פרגמנט. אני קיבלתי לפני שנים מחברה סיר לאידוי מתאילנד ,והוא מדהים לכל עניני הדים –סאם.
נראה לי שאפשר להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק.
מסננים היטב את האורז ,משאירים מעט במסננת כדי להגיר את כל הנוזלים.
משטחים את האורז בצלחת.
צרים כדורים בגודל אגוז ומגלגלים באורז ,כך שהכדורים יצופו היטב מכל הצדדים.
מניחים ברווחים קטנים בין אחד לשני בסלסילת האידוי.
מניחים על גבי הסיר עם המים הרותחים ,מנמיכים את הלהבה .מכסים ומבשלים כ 12 -15 דק'. מסירים ומניחים על צלחת הגשה. יש לחזור על הכל עם הכמות הנותרת.
מגישים עם הרוטב:
2 כפות רוטב סויה.
2 כפות חומץ אורז.
1 כף מיץ לימון.
1/2 כף סוכר.
1 שן שום קצוצה.
1 כף כוסברה קצוצה (לא הכרחי).
1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא הכרחי).
ניתן להכפיל את כמות הרוטב.




4 תגובות:

  1. ואו, זה נראה ממש טוב! וגם הכלים שלך. אדיר. מאיפה הצלחת עם הציורים הכחולים?

    השבמחק
  2. הי תו זמיר!
    תודה על המחמאה ,הצלחת נרכשה בחנות ענתיקות במיין ארה'ב , סחבתי אותה ועוד כמה כלים משם ופיללתי כל הדרך שהכל יגיע שלם!
    אגב מדינת מיין עם כל היופי שלה ,מתברכת גם באין ספור חנויות ענתיקה למי שאוהב!

    השבמחק
  3. משגע
    אהבתי את העיצוב ואת התמונות המעלפות

    השבמחק
  4. תודה שקפצת לבקר ,אוהבת מאד את הבלוג הקודם שלך ועוד יותר את הנוכחי......

    השבמחק