יום שבת, 17 בספטמבר 2011

ווק עד צ'יינה









חיכיתי השבוע למוזה והיא לא באה.


אני לא יודעת אם זה קשור למלנכוליה הסתווית שהתגנבה לי ללב. אני מרגישה באוויר ובעצמי ,את הצורך להתכנס פנימה , ללב ולבית .

אני מרגישה את האדמה נאספת פנימה , מתחילה להגן על הזרעים שבתוכה , כמו רחם גדול וחם .

אמרתי לה , למוזה , שאני זקוקה לה בדחיפות , אבל היא עמדה בסירובה .

בדרך כלל כשהיא באה , אני מרגישה אותה לפי החום שמתפשט בבטן ומשם ללב , מאפשר להרגיש שזה בדיוק נכון , מה שאני הולכת לכתוב , לעשות ולהגיד.

עשיתי המון דברים שמביאים מוזות :

שתקתי..

דיברתי..

ראיתי שקיעות וזריחות..

הלכתי לשוק , חזרתי , קראתי , בישלתי.

אפילו מדיטציה עשיתי...

כלום.

אמרתי למוזה , הלא התחייבת , ככה מפקירים.

הציצה המוזה ואמרה: לא תמיד צריך לתת את כל הנשמה , לפעמים מספיקים רק רסיסים.

איך ? עניתי לה , הלא התחייבתי . כתוב בפירוש " אוכל לנשמה" .

ענתה : לא נורא , לפעמים צריך שקט בשביל להתמלא.

אז שתקתי.

נכנסתי למטבח , והכנתי את מה שאני הכי אוהבת , אוכל אסיאתי. חשבתי שחום התבלינים האסיאתי מתאים מאד לתחושה הסתווית.

הכנתי בדממה ,ואכלתי בשקט ,כי היה טעים מאד .

טעים במידה כזו שלא היה צורך במילים.. וגם התמלאתי.



שעועית ירוקה ואדממה עם שום וצ'ילי



3-4 מנות



מה לקנות:


300 גר' שעועית ירוקה טרייה , איך בודקים? שוברים באמצע (בלי בושה) אם היא נשברת מיד עם קול פריך כזה , היא טרייה. אם היא מסטמרטתת באמצע השבירה , לא לקנות!!!

1 +1/2 כוסות אדממה קפואה , ללא תרמילים . בטח שיש לקנות .

2 שיני שום שמנמנות קצוצות דק .

1/2 – 1 פלפל צ'ילי חריף , חתוך לפרוסות דקיקות .

  2  בצלים ירוקים קצוצים דק .

2 כפות שמן זית

3 כפות רוטב סויה .

1 כף שמן שומשום

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית דבש (לא הכרחי)

מלח גס לפי הטעם , קודם טועמים , בגלל הסויה .

3 כפות שומשום קלוי במחבת חמה , ללא שמן .

איך מכינים:


קוטמים את הקצוות של השעועית , חוצים אותה לאורכה . כך שההתוכן שלה מתערבב קצת עם האדממה , שזה ממש נחמד.


מחממים את השמן בווק , מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה , רק עד לדרגה של שקיפות .

מוסיפים את השעועית ומטגנים כ-2 דק' .

מצרפים את האדממה ומטגנים עוד דקותיים , מערבבים תוך טיגון .



מערבבים את הסויה והדבש עם הפלפל השחור ומוסיפים לווק. מערבבים היטב זה הזמן להוסיף את שמן השומשום , הבצל הירוק והשומשום הקלוי. מערבבים עוד חצי דקה ומסירים מהאש.

עכשיו טועמים , אם חסר מלח , מוסיפים קמצוץ. המאכל אמור להיות עם מעט מאד רוטב. אם אתם אוהבים רוטב , אפשר להוסיף מעט מים לפני הוספת הבצל והשומשום.



הכנתי את השעועית עם אורז קוקוס מופלא ששייך בכלל לתפוצה אחרת, אבל ככה זה עם אוכל אסיאתי , הכל הולך עם הכל .





אורז קוקוס
כדאי שיהיה בבית:


2 כוסות אורז בשמתי (אני משתמשת בטילדה)

1 כף חמאה או 2 כפות שמן קנולה.

1 כף סוכר חום

1 +1/2 כוסות חלב קוקוס , לנער היטב לפני שפותחים את הקופסה.

1 +1/2 כוסות מים.

1 כפית מלח .

1/2 כוס שבבי קוקוס .


איך להכין:
מחממים את החמאה בסיר .

כשהחמאה נמסה , מוסיפים את הסוכר והמלח , מערבבים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.

מוסיפים את האורז , ומטגנים על להבה גדולה , עד שהאורז מצופה היטב בחמאה.

מכניסים פנימה את חלב הקוקוס והמים , מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום , מבשלים כ- 20 דק' , עד שהנוזלים נספגים.

בזמן שהאורז מתבשל , מפזרים את הקוקוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה , אופים בחום גבוה עד שהקוקוס מזהיב , מערבבים מידי פעם כדי שהקוקוס לא יישרף . אפשר לעשות את אותה פעולה במחבת ללא שמן .

מסדרים את האורז על צלחת הגשה ומפזרים למעלה את הקוקוס . מגישים עם השעועית והאדממה . יופי של ארוחה צמחונית .

למי שאופציית ארוחה ללא בשר , לא מתקבלת על הדעת . אפשר להכין את אחד משני המתכונים האלה , שמשלימים את הטעמים האסיאתיים.

עוף טריאקי




כנפי עוף בשום ודבש


אין תגובות:

פרסום תגובה