יום ראשון, 25 בספטמבר 2011

עוגות אישיות של דבש








לפני מספר ימים דיברתי עם עומריקי , המתגורר בבוסטון הרחוקה . שאלתי אותו שאלת מבוגרים שנועדה בעליל לעצבן ילדים קטנים . שאלתי : " נו עומריקוש איזה שירים של ראש השנה למדתם בגן?" . הילד מיד התארגן לאיזה מחרוזת , אותה שמעתי בקושי בגלל פלאי הסקייפי . המתוק המשיך , תוך שאני מציקה לו בשורה אחת שנתקעה לי בראש " בראש השנה ... בראש השנה... נחרדתי לדעת שזה השיר היחידי שאני זוכרת וגם אותו , לא במלואו .


המשכתי לפשפש כשאני חושבת נוגות על אלצהיימר.

מיד הזדרזתי ללכת ליוטיוב ...ונשמתי לרווחה כשהזיכרונות הפרטיים והקולקטיביים של שירי ראש השנה , הציפו אותי.

מיד גם נזכרתי שהשנה , לא הזמנתי עדיין את עצמי לעריכת חשבון נפש נוקב של מה היה השנה ומה יהיה.

בדרך כלל , בראש השנה יחד עם הסתיו ואווירת ההתחדשות , כשברקע מאיימים עשרת ימי תשובה . אני נתקפת במחשבות על איפה נמצאים בדיוק חיי בשנה זו ולאן רצונותיי ורגשותיי יובילו אותי הלאה .

אני אוהבת לסמן לי מטרות ריאליות וגם כאלה שמימושן הזוי לחלוטין .

אווירת החג גם גורמת לי לשקוע במחשבות על איך הדברים היו פעם . על מאכלים , מנהגים ועל בית הורי .

סוג כזה של הרהורים יכול בהחלט להוות גורם לשקיעה נוגה . אך מתיקות האוויר שנצבעת לאט בגוונים סתווים , ההכנות לחג וההתרגשות להתכנסויות משפחתיות , אינה מניחה לי ללכת לאחור.

במקום זה אני לוקחת איתי את העבר ששזורים בו אנשים יקרים שאינם עוד איתי , ללוות אותי בחג ובשנה הקרובה.

את תחושת המתיקות שבאוויר , אני מרכזת ומצמצמת למה שאינו נעדר כמעט מכל בית בראש השנה - עוגת דבש . עוגה שמחברת מנהגי עבר והווה ומביאה במהות שלה , איחולים לשנה מתוקה .

אני בחרתי הפעם גם להכין עוגות דבש אישיות , מושלמות ברכות שלהן ובטעמן .

המתכון לקוח מהספר הנפלא של יותם אוטולנגי וסמי תמימי.

המתכון מכיל בתוכו לבנדר . לי לא היה , ליבי נצבט לזכר הזרים העצומים שראיתי בשוק של יוניון סקוור - ניו יורק , והתעצלתי לסחוב לארץ.

עוגות אישיות של דבש


מה צריך:

ל6 עוגות אישיות גדולות או 12 קטנות .

225 גר' חמאה ועוד קצת לשימון התבניות .

1/2 כוס סוכר (115 גר')

1/2 כוס דבש (115 גר')

3 ביצים גדולות

2 כוסות קמח מנופה(245 גר')

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 גביע שמנת חמוצה(110 מ"ל)

אם יש , 1/2 כפית לבנדר מיובש קצוץ

המתכון מציע זיגוג , אני מאד לא אוהבת זיגוגים , זה סתם מתוק לי . אבל למי שבא:

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות דבש

כ- 100 גר' אבקת סוכר

איך מכינים:
מחממים תנור מראש ל170 מעלות .

משאירים תבנית שקעים קוגלהוף במקרר , או תבנית מאפינס לכמה דקות.

מוציאים , מברישים אותן בחמאה מומסת ומחזירים למקרר.

מקציפים יחד את החמאה , הדבש והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית .





מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך הקצפה.

מנפים יחד את הקמח ,אבקת האפייה , הסודה לשתייה , המלח והקינמון. זה הזמן גם ללבנדר.

מקפלים בעדינות את תערובת הקמח והשמנת לסירוגין , אל תערובת החמאה , ב3 פעמים .

מעבירים בעזרת כף אל התבניות עד לגובה 1 ו1/2 ס"מ משפתן .

אופים 25 – 30 דק' , עד שקיסם שמוחדר אל אמצע העוגה , יוצא יבש .

מוציאים מהתנור ומשאירים לקירור כ- 10 דק' .

מוציאים מהתבניות , בוזקים אבקת סוכר .

או מכינים זיגוג:
מערבבים את חומרי הזיגוג , משתמשים במברשת אפיה או כף לצפות את העוגות .



 
מאחלת לכולם... שנה טובה , ומתוקה.

9 תגובות:

  1. נראה נהדר. חג שמח ושנה טובה.

    השבמחק
  2. האם ניתן לאפות בתבנית גדולה 24 או 26?

    השבמחק
  3. תןדה רבה מאיה , שתהיה שמה מופלאה באמת...
    חיה

    השבמחק
  4. key
    לדעתי בהחלט אפשר לאפות בכל תבנית שרוצים , המסה שמתקבלת ,תתאים יותר לתבנית 24 .
    תודה וחג שמח
    חיה

    השבמחק
  5. תודה יובל , זו הייתה גם הזדמנות לבקר בבלוג שלך , מאד אהבתי.
    שנה טובה
    חיה

    השבמחק
  6. שנה טובה ומתוקה!!!
    זה ניראה מעולה,מאיה איך אני יכולה להמר את המתכון לפרווה?

    השבמחק
  7. תודה רבה..
    כדי לקבל עוגת פרווה , תמירי את החמאה ב1 כוס שמן שזו הבחירה המועדפת עלי ,או מרגרינה (200 גר') שהיא לא בריאה בעיניי.
    שתהיה שנה מופלאה
    חיה

    השבמחק
  8. הכוונה שלי הייתה במה להחליף את השמנת החמוצה? במקום חמאה אשתמש ב-מחמאה,תודה

    השבמחק