יום שבת, 31 במרץ 2012

אדום אביב - אורז בצבעים של סלק












 יש רגע קצר בין אדר לניסן


שהטבע צוהל בכל פה

הוא שופע חיים

שיכור ומבושם -

איך שיופי יכול לרפא!

(דויד גרוסמן)



אני מודעת לגמרי למחזוריות וליופי הזה של הטבע , במיוחד עכשיו עם הפריחה הנפלאה וכל הירוק הזה .

גם אם היו מרחיקים ממני את לוח השנה ולא נותנים לי אפילו להציץ . הייתי יודעת שזה אביב .

הייתי יודעת לפי השמחה בלב , איתה אני מתעוררת בבוקר . ישר פותחת חלון ונושמת לי אוויר , ממלאה את הריאות שיהיה לי ברזרבה לפני שאלך לעבודה .

לובשת סוודר דק , אני שבלי מעיל לא זזה מטר , משילה שכבות של פנים וחוץ , מתכוננת לאביב.

בדרך לעבודה , מימיני הים ומשמאלי שדות של חרציות עם כתמים של כלניות .
ברגעים כאלה אני שמחה שאני לא גרה בתל אביב אהובתי . כי איפה שם בדרך לעבודה ילווה אותי הים ושדה חרציות .

אלה הימים בהם כל צבע זוהר יותר מתמיד , אולי כי השמש עדיין רכה וחומלת.

הסלק ארגמני יותר מתמיד , האדום שלו זוהר ומרגש . מתאים לי כל כך לחשוב עליו עם אורז מלא , ולחשוב על הצבע הנהדר שהסלק יעניק לו .





סלק ואורז בתנור





הסלק פרוס דק , משמש מצע לאורז ומעניק לו צבע אדום עז ומתיקות .

כאילו לא מספיק , כל הצבע הזה , הוספתי גם עגבניות טריות ומעט רסק עגבניות . מה שהופך את התבשיל הזה למרהיב .

אפשר להכין לשולחן החג , מנה שתצבע את השולחן בצבעים נהדרים , לצד כל מנת בשר .

לצמחונים זו חגיגה ונחמה גדולה .

אני אוהבת לאכול את המנה עם כף גבינת לבנה למעלה וזרזיף קטן של שמן זית . החמיצות של גבינת הלבנה , מעניקה טוויסט מיוחד למנה הנפלאה הזו .

אזהרה קטנה : אל תתנו לתמונות לתעתע בכם . אדום לא מצטלם הכי טוב . התמונות לא משקפות לגמרי את יפי המנה.




מה לקנות:
5-6 סלקים טריים שבטריים בגודל בינוני , הכי כדאי עם כל העלים הוורודים שמחוברים אליו (שוק האיכרים) ואז אפשר גם לקצוץ חלק מהעלים ולהוסיף לתבשיל.

2 + 1/2 כוסות אורז מלא או רגיל ,שטוף היטב ומסונן

2 עגבניות בינוניות , חתוכות לקוביות קטנות.

1 בצל סגול גדול , קצוץ דק .

1/4 חב' כוסברה קצוצה דק

1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק

3 ענפי סלרי (רצוי הליבה) קלופים וקצוצים דק

1 כף גדושה רסק עגבניות

מיץ מ1/2 לימון

1/2 כפית אבקת כורכום

1 כפית פלפל שחור טחון

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק או 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס

1 כפית סוכר

4 כפות שמן זית

4 ו 1/2 – 5 כוסות מים

מלח לפי הטעם



איך מכינים:


מקלפים את הסלק , פורסים לפרוסות דקיקות עם סכין חדה או מנדולינה.

משמנים תבנית מלבנית או מרובעת ומסדרים את פרוסות הסלק .

מערבבים בקערה את האורז , עגבניות , עשבי התיבול , הסלרי , בצל , לימון , שמן זית והתבלינים .



מערבבים את רסק העגבניות והמים .

מניחים את האורז על הסלק .

יוצקים את המים . מכסים בנייר כסף .

מכניסים לתנור למשך 1 ו 1/2 – 2 שעות .

ב10 הדק' האחרונות , מסירים את נייר הכסף ומזהיבים מעט .

 
 
 
ואם כבר סלק....
 
 
 

5 תגובות:

  1. לא הבנתי איך מבצעים את בניית התבשיל בתוספת עוף, אני חושב שזה יראה והטעם יהיה מצוין, דרך אגב יש משהו שנקרא PUKING RAINBOW, זה בדיוק מה שאני עושה :)

    השבמחק
  2. גיליתי שגם לך יש גיבוי

    השבמחק
  3. נכון ... עם זה התחלתי..
    תודה
    חיה

    השבמחק
  4. נראה נפלא- מתה על סלק ואורז. אהבתי את הרעיון של לדחוף לתנור ולשכוח מזה... אנסה בקרוב! חג שמח:)

    השבמחק
  5. בהצלחה אפרת , שמחה שאהבת.
    חג שמח
    חיה

    השבמחק