יום שני, 3 בדצמבר 2012

מאפה מהיר של בצק עלים ופטריות






קשה לסכם את השבועיים שעברו עלי . הם היו אינטנסיביים וטעונים . דבר רדף דבר ולא בטוח אפילו שנשמתי בין האירועים . למזלי אני מסתכלת על כל דבר במיקרו שלו , באיך שהוא עכשיו . כך אני מצליחה לשמר  על שקט פנימי מסוים .
למרות הגראדים והעובדה שעבדתי במקום לא מוגן , ניסיתי לנהל אורח חיים רגיל . ההיסטריה זחלה קצת בלילה , אז ישנתי בממ"ד , שנת ביעותים .


גם הבלחתי לרגע קצר על המסך בראיון על מיגון ואיך ממשיכים לעבוד כשאתה היסטרי לחלוטין .

אורח החיים הרגיל גם כלל ארגון ארוחת חברות , חגיגת יום הולדת לאחת מהן .

היא ביקשה קישים ופשטידות . למרות שאני לא מחבבת את אלה , חשבתי שזה לא הזמן להתעקש על זוטות .

בזמנים רגילים הייתי אומרת לה שזה אוכל של שנות השבעים ודי כבר עם זה , תגדלי .

וויתרתי , רק כדי לשמר אנרגיה למה שבאמת חשוב .

כשנעשה שקט יחסי , ישנתי מחוסרת הכרה להרבה מאד שעות .



מאפה מהיר של בצק עלים ופטריות



לקחתי כאן מאפה של הכי שנות שישים ובעזרת מרכיבים משובחים , שדרגתי אותו להכי אנין . כי מה כבר יכול להיות רע בפטריות , שמנת מתוקה וגבינת פיקורינו , כשהם נחים על מצע של בצק עלים חמאתי ששומר על הקריספיות שלו , למרות המלית הכבדה שהונחה עליו .



אז מה צריך בשביל המאפה
400 גר' בצק עלים , עדיף זה שעשוי מחמאה . ללחמים יש כזה נהדר . גם אפשר להכין בבית .

2 בצלים פרוסים דק


300 גר' פטריות מכל הסוגים , טריות כמובן . או רק שמפניון . פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי בינוני .

2 כפות פטריות יער יבשות מושרות במים חמים למשך כ- 20 דק' .

30 גר' חמאה + 1 כף שמן זית

5 ענפי תימין

2 שיני שום שמנמנות וקצוצות

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח ופלפל שחור גרוס

250 מל"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

100 גר' גבינת פיקורינו (או קשקבל , או תום או כל גבינה חריפה וקשה שיש בבית)



איך
מטגנים את הבצל והשום בחמאה ושמן זית עד שהוא מתרכך ומראה סימנים של הזהבה











מוסיפים את כל סוגי הפטריות , כולל אלה שהושרו , ללא המים . מטגנים עוד 3 דק' , כדאי לבחוש מידי פעם .




מערבבים , שמנת , ביצים ותבלינים בקערה נפרדת .



מרדדים מעט את הבצק על משטח מקומח , עובי של 1 ס"מ לפחות .

מניחים אותו בתבנית משומנת במעט חמאה , תבנית שתכיל אותו בנוחות ותשאיר אפשרות גם לדפנות .


שוטחים על הבצק את תערובת הפטריות








יוצקים את תערובת השמנת








מפזרים למעלה חתיכות מפוררות וגסות של גבינת הפיקורינו ומפזרים את ענפי התימין .



אופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב .









9 תגובות:

  1. זהו מאפה נפלא, חיה.
    הולך גם אצלנו (כבר הרבה שנים, עוד משנות השבעים:)...ועדיין אהוב מאוד על כולנו.)
    אני מכינה אותו דומה, רק עם 2 שמנת מתוקה, 5 ביצים ו-250 גרם קשקוול. אבל "קונה" ממך את הבצל, השום והטימין, שאצלי זה בלי.

    וכמה טוב שאת כבר יכולה לישון בשקט.

    נועה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה נועה יקרה
      אכן אני ישנה יותר בשקט , מקווה שלהרבה זמן יהיה רגוע....
      חיה

      מחק
  2. על מנת להוזיל קלורית את המאפה, אני אשנה את בצק העלים לבצק פילו..

    השבמחק
  3. אני בעד כל מה שעושה טוב....
    תודה
    חיה

    השבמחק
  4. חיה, סלחי לי, אבל אפשר להחליף גם את השמנת במשהו אחר? יוגורט?
    מאחלת לך הרבה שנים של שקט ושלווה מעתה והלאה.

    מודה לך,
    אלה

    השבמחק
  5. לא נראה לי , היוגורט מתפרק באפייה .
    תנסי שמנת צמחית , אבל אני לא מבטיחה שתצא תוצאה טובה.
    תודה על איחולי השקט ובכלל..
    חיה

    השבמחק
  6. מודה לך על העזרה והמענה המהיר

    השבמחק
  7. 280 מעלות??? זה יותר מידיי! נשרף לי ככה... על 180 - 220 זה מספיק חם...

    השבמחק