יום חמישי, 30 בינואר 2014

ירקות בסלסלת אידוי עם קינואה ורוטב ממכר
















איך שמגיע החורף , אני ממלאה את הבית בירקות .

שמתם לב , איך לאט  , אבל בבטחה ,אנחנו נהיים עולם גדול .

החורף באמת מבלבל אותי , רק אני מתרגלת לירק אחד ומגיח לו שני . חלקם מוכרים וממש חיכיתי להם וחלקם מפתיעים , כי לא חשבתי שמישהו חלם עליהם כמוני .

לא רק חלם , אלא עשה מעשה ורקם חלום למציאות .




 



אחרי שהתרגלתי לעגבניות השרי על כל צבעיהן  , מגיחות  נפלאות הצורה  , איטלקיות  ,

מנומרות  מאורכות . עכשיו אני רק מחכה לירוקות ולצהובות הגדולות  של שם ...









פתאום יש לנו  גם שעועית מנומרת באדום  , ושעועית סגולה  .

אפונה מתוקה שקוראים לה במרחקים   sweet pea  , וכשטעמתי אותה שם פריכה ודקיקה  , עם אפונים מתוקים שלא צריך אפילו לבשל  , הייתי צהובה מקנאה .



 אמרתי , למה למה אין לנו כאלה  . אז עכשיו יש , ניצנים  ומחירם בשמיים  , אבל גם 100 גר' עושים אותי מאושרת 

גם  אפונה סינית  יש , ואפונה ירוקה טרייה ,  גם אספרגוס עם כרבולת יפה ובוהקת .
 
הסלקים , כאן באמת נהיינו עולם . ורודים , צהובים , אדומים קטנים ולבנים .
 
 





 

מהסלקים אני אף פעם לא שבעה ,ותמיד אני קונה יותר ממה שאני צריכה .  

את הגזר ,הייתי רואה רק בצילומי אוכל   , ונעשית מתוסכלת ככה בשקט  .


עכשיו כבר יש  ,  גזר  סגול  עם לב צהוב , סגול עם לב וורוד , כתום בשני גוונים , ולבן .





פרחי קישואים , קישואים קטנים וצהובים  , מפוספסים , קישואים פחוסים וקישואי בלאדי .

אני אומרת לכם  , מעצמת ירקות אנחנו  .

 כן זה ממלא אותי בחדווה , בדמיון ועשיה .


ירקות בסלסלת אידוי עם קינואה ורוטב ממכר

 



 







הכי כף לאכול את הירקות הטריים האלה , כמעט כמו שהם . חתוכים דק , מושרים קלות  בשמן זית ,לימון , אולי בלסמי משובח ומעט דבש .



לצרף להם עלים כמו פטרוזיליה , בצל ירוק , ראשד   , ועלי חסה  . גבינה כלשהי  , או איזה דגן .

או מאודים   , על אורז מלא או רגיל , קינואה או כל מה שתבחרו בו   . רוטב כמו שאני מציעה

שהוא טעים בטירוף , אפילו ליקקתי את השרידים מהקערית  


או סתם שמן זית , מלח , לימון  וירוקים קצוצים למעלה .



אבל אני חושבת שירקות מאודים דורשים מאתנו מינימליסטיות  , כדי לתת להם את הבמה  ולהדגיש את טעמם .









 

 
 




את ההשראה למנה הזו קיבלתי מהבת הגאונה שלי   , שיוצרת מאכלים עתירי דמיון ומרהיבים . השארתי לה זכויות יוצרים והכנתי אחרת , אבל שמרתי על צביון המנה .

 אין כאן כמויות מדויקות לגבי הירקות והקינואה , כי זה באמת תלוי במס' הסועדים .

אני מציעה כאן כמות ל2 סועדים רעבים  , צריך להגדיל כמויות , או להכין בפעמיים , אלא אם יש לכם סלסלת אידוי ממש גדולה .

אם נשאר , מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר , מחממים למחרת במיקרו , וזה עדיין טעים מאד .

 לקינואה:

1 +1/4 כוס קינואה   שטופה ומסוננת , אם תעשו את זה במסננת  , אז לא "תברח " לכם קינואה בכלל .

1 +1/4 כוס מים

1/2 כפית מלח

1 כף שמן זית

מכניסים הכל לסיר קטן , מביאים לרתיחה . מנמיכים להבה  למינימום  ומבשלים עד שאין מים
 משאירים לעוד 3 דק' . מתקבלת  למטה  שכבה זהובה , לא שרופה (נא להשגיח) שנותנת קראנצ'יות לקינואה . כך אני אוהבת את הקינואה שלי.





 
לירקות:
 

בעיקרון אפשר להשתמש באיזה  ירק שרוצים .

את הסלק פורסים לפרוסות דקות , קישואים לפרוסות עבות יותר , אפונה או שעועית  משאירים שלמות , רק מורידים את הסיב שעובר לאורכן .

לאספרגוס מורידים את ה1/3 התחתון , וחותכים את השאר לשתיים .

עלי תרד /עלי סלק / קייל שהוא חדש במחוזותינו  , והוא ממש פצצת בריאות .

ברוקולי , בטטה חתוכה לפרוסות או קוביות  , תפוח אדמה , כמו הבטטה .

הרשימה מתארכת עד אין קץ . אני מציעה לגוון וגם להשתמש במה שיש בבית

את הירקות  הקשים מניחים בחלק התחתון של סלסלת הבמבוק , את הירקות הרכים יותר בחלק העליון .

אני אוהבת לשים נייר פרגמנט מתחת לירקות , אפשר גם לשים עלי כרוב או כל ירק עלי ממה שציינתי כריפוד לשאר הירקות .

בסיר רחב שיכיל את סלסלת האידוי , שמים מים עד למחצית הסיר , מביאים לרתיחה . מניחים את סלסלת האידוי ומנמיכים להבה .

מבשלים בין 8 -9 דק'  או עד לנגיסות האהובה עליכם  . אני ממליצה לא לבשל יתר על המידה .

אם הירקות בחלק העליון התבשלו , ניתן להסיר  מהסלסלה , להניח בצד ואת המכסה להעביר לחלק שעדיין מתבשל .



בינתיים מכינים את הרוטב המעולה:

בקערית קטנה שמים :

2 ס"מ של ג'ינג'ר טרי מגורד

1 שן שום מגורדת

2 כפות שמן זית

1 כפית שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה

1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ או 1/4 כפית צ'ילי יבש טחון

מיץ מליים אחד או מיץ מ1/2 לימון

1 כפית סירופ מייפל /או דבש

פלפל שחור גרוס








 

מלח גס לפי הטעם  ועוד טיפה על המנה המוגמרת .

ההגשה:

מערימים  קינואה /אורז  בקערית או  בצלחת .

עליה מסדרים יפה את הירקות .

מזליפים רוטב בנדיבות ואולי עוד טיפה מלח גס ..

כל כך הרבה בריאות בצלחת אחת .








 

אין תגובות:

פרסום תגובה