יום שבת, 12 בדצמבר 2015

קערית של נחמה







|שבוע שעבר הייתה בחוץ  פרזנטציה  קלה של החורף .
אשליה של משהו גדול יותר שמתפתח .
בינתיים היה מדובר בשמיים עבי ענן , רוח שאף אחד לא התייחס אליה ממש ברצינות , וטפטוף אקראי .

כהרגלי עטיתי עלי את מיטב מחלצות ההליכה שלי , מצוידת במוסיקה , השיר של לו ריד what a perfect day , חיזק אותי בהרגשה שכל הגשם הזה הוא רק אחיזת עיניים .
מימיני היה הים שהתעקש להישאר כחול ושקט .
חוויתי לי את אותם רגעים קטנים ומיוחדים של אושר , שלא צריך הרבה , כדי להיות שם .

ממטר הגשם שתפס אותי בהמשך , גרם לי לסגת חזרה אל הבית , מחפשת מיד את תחושת הביטחון שאבדה לה שם בגשם . 

בזמן דמדומו של אותו יום , התחלתי להכין מרק . מחכה להבטחת הגשם של שאר הימים .
אז כינסתי לסיר אחד את כל המצרכים , בשלבים כמובן ;))

התקבל מרק סמיך , עשיר מאד בטעמיו. כזה שמספיק לכמה ימים . 

חפנתי לי קערה , ואכלתי לי בשקט , ככה הצלחתי להאמין לחורף . 

 

המרק היה כל כך טוב שהוא  נאכל עד תומו למרות זריחת השמש שבאה  בימים שאחרי . 

 
מרק עדשים כתומות עם בטטות וקייל / עלי סלק





כל מרכיבי המרק יוצרים הרמוניה של טעמים , העדשים מתבשלות מהר , דבר שמקנה קרמיות נפלאה למרק . השילוב של  חלב הקוקוס , הבטטות  , העדשים ורסק העגבניות  , הוא שילוב נהדר .
התבלינים "החמים" : ג'ינג'ר , שום , קארי ,  וצ'ילי , מביאים טעמים כל כך מיוחדים ואקזוטיים .
שוב , זה מרק שכולם אוהבים . הוא בריא , צמחוני / טבעוני .  קערית כזו של מרק היא ארוחה שלמה ומאד משביעה .
אז מה צריך:
2 כפות שמן קוקוס  , או שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 – 1 פלפל חריף ירוק , אדום או צהוב (הצהוב הכי חריף) קצוץ .
2 כפיות ג'ינג'ר  , מקולף וקצוץ דק מאד
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפיות אבקת קארי מאיכות טובה
1 כפית מלח , ניתן כמובן להוסיף עוד לפי הטעם
3 כפות רסק עגבניות
7 כוסות מים
1 קופסה קרם קוקוס או חלב קוקוס
1 כוס עדשים אדומות חצויות או שלמות




1 בטטה גדולה , לקלף ולחתוך לקוביות קטנות מאד (כדי שהבטטות יתבשלו די מהר)




6-7 גבעולי קייל , או עלי סלק  , אני מכינה פעם עם עלי סלק ופעם עם קייל , תלוי מה אני מוצאת .

1/4 – 1/2 צרור כוסברה
איך:
בסיר מניחים את הבצל , השמן ומטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפים  את הפלפל החריף , ג'ינג'ר  , שום ואבקת הקארי  . מטגנים על להבה נמוכה , אפשר עכשיו להריח את הארומה הנפלאה שנישאת היישר לנחיריים , מבטיחה כי טוב .



צריך לערבב מידי פעם .
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן ולערבב עוד 2 דק'.
עכשיו הזמן לצרף את המים וחלב / קרם הקוקוס , העדשים והבטטות.
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה  , ומבשלים , תוך ערבוב מידי פעם , עם מכסה .
 עד שהבטטות רכות מאד .
שוטפים את הקייל או עלי הסלק , מפרידים מהליבה וקורעים ביד כל עלה ל2-3 חתיכות .
מצרפים את הקייל לסיר ומחכים כ 1-2 דק' עד שהעלים יתרככו מעט .
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה , מתקנים תיבול , רוצים יותר חריף ? יותר מלח? זה הזמן .

תגובה 1: