יום שבת, 13 בפברואר 2010

סלט סלרי,טפנד זיתים שחורים ופיסטוקים.









לפני מספר שנים הייתי בסדנה של ארז קומרובסקי,סדנה שהוקדשה כולה לירקות.עד לאותו זמן ירקות היו מבחינתי שחקן שני ברשימת המצרכים למתכון.מאז אותה סדנה ,הירקות תפסו את מקומם הראוי,וכמו בסלט הזה הם בהחלט שחקו ראשי.
באותה סדנה,נחשפתי לאפשרויות הטמונות בירקות השונים ועם הזמן העזתי יותר ויותר.קניות בשווקים,שוק איכרים,הם עניין מרגש מבחינתי,כל הצבעים והריחות,הדמיון משתולל לנוכח האפשרויות הטמונות בכל הירקות האלה...
הסלט הזה משלב טעמים נפלאים,הסלרי פריך ורענן,השילוב של "הטפנד"והפיסטוקים! הוא מהווה בן לוויה מעולה לכל ארוחה והוא קל להכנה.
אצלנו הוא מככב לעיתים קרובות,כשהסלרי בעונתו ,שזה עכשיו!
מצרכים:
סלרי עלים,1 יחידה.הכי כדאי להשתמש בכל העלים והענפים הפנימיים.
6 ענפים של נענע טרייה,לשטוף ולהוריד את העלים.
10-15 זיתי קלמטה(זיתים שחורים).
1 שן שום קצוצה.
1/2-1 פלפל אדום או ירוק חריף קצוץ דק.
1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים ללא מלח(ניתן לקלות בתבנית בתנור ,או במחבת).
3 כפות שמן זית.
מלח גס ופלפל שחור גרוס .
קדם הכנה:
לסלרי יש סיבים שאותם צריך להסיר ,מושכים את הסיבים מהקצה העליון כלפי מטה עם סכין. חותכים את הסלרי לחתיכות של 1 ס'מ בערך ,כולל העלים הפנמיים.
שמים את הזיתים(כמובן שבלי הגלעינים)+השום+הפלפל החריף,וכותשים עם מכתש ועלי לחתיכות מאד קטנות עד ממרח,ניתן גם עם מעבד מזון בפולסים קצרים,או עם סכין .
שמים את הסלרי, הנענע,ותערובת הזיתים בכלי הגשה,מערבבים בעדינות.יוצקים מעל את שמן הזית,המלח והפלפל השחור ,מבלי לערבב, מפזרים את הפיסטוקים וזהו!
ניתן להכין כמובן את כל המרכיבים מראש ולהרכיב את הסלט סמוך לארוחה,כדי לשמור על הפריכות של הסלרי.

5 תגובות:

  1. זהו הסלט שאני מתכוונת להתנסות בו בפעם הבאה , כבר ניסיתי את הצבעוני - גרף מחמאות!

    השבמחק
  2. זהו הסלט שאני מתכוונת להתנסות בו בפעם הבאה, הסלט הצבעוני גרף מחמאות רבות:)

    השבמחק
  3. אני מתכוונת לנסות! הסלט הצבעוני כבר גרף מחמאות רבות:)

    השבמחק