יום שלישי, 9 במרץ 2010

פסטה עם ברוקולי,שקדים וגבינת פרמזן.








התלבטתי מה להכין למשפחתי היקרה לארוחת ערב ביום שישי. בשיחת טלפון עם בני (סער) דנו בעניין ,מה דעתך על ארוחה איטלקית ? הוא שאל , כאן אמור היה להסתיים הדיון ?טעות , הוא רק התחיל כי עכשיו צריך להחליט מה היא תכלול.מה דעתך על לזניה? הוא שאל שנית ,בסדר אוקי התחלנו להתקדם,הארוחה מתחילה להיבנות.
צריך קודם אנטי-פסטי כמובן ,ואם לזניה אז נזדקק לעוד סוג פסטה שתהיה שונה בטעמה ובחומרי הגלם מהלזניה (מתכון בהמשך) אותה אפשר להכין מראש.
החלטתי על מנה שניתן להכין אותה בזמן שכולם ליד השולחן,מתאוששים מהמנה הראשונה. מנה בסגנון של אליו אוליו- שום, שמן זית,פלפל צ'ילי....
המנה הזו יפה טעימה בריאה ומהירת הכנה כבר אמרנו ,רק שצריך להכין את כל המרכיבים מראש.
כמו שאני מאמינה אין מגבלות וגבולות והמתכון הוא רק בסיס לתת לדמיון ולטעם לעוף....





כי אפשר להכין את המנה הזו במגוון אפשרויות כמו:
כל סוג פסטה שתבחרו ,תשתדלו להתאים את סוג הפסטה לירק ולאופן החיתוך.
במקום שקדים אפשר להשתמש בצנוברים .
ובירקות שונים כמו:אספרגוס,קישואים ירוקים ולא מקולפים ,חצילים.....
נתחיל במצרכים:
400-500 גר' פסטה קצרה ,אני בחרתי פנה .
2 ראשי ברוקולי גדולים ,שטופים היטב חותכים את רוב הגבעול , מפרקים לפרחים ואותם חותכים לפרוסות בעובי1/2 סמ'.
5-6 שיני שום גדולות וקצוצות דק.
1/2-1 פלפל צ'ילי טרי ללא גרעינים קצוץ דק או 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס.
30 גר' חמאה.
3 כפות שמן זית.
100 גר' שקדים ללא קליפה ופרוסים ,כן יש לקנות כאלה של "שקדיה".קולים על מחבת טפלון ללא שמן עד שהם מזהיבים.
100 גר' גבינת פרמזן ,מחלקים: 50 גר' מגוררת , ו50 גר' פרוסה לפרוסות דקיקות מאד הכי טוב עם קולפן.
1/2 צרור בזיליקום גדול ,מופרד מהענפים וקצוץ גס.
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס.
ההכנה:
ממלאים מים בסיר גדול עם מעט מלח גס ,מביאים לרתיחה ,מוסיפים את הפסטה ומבשלים תוך השגחה וערבוב מידי פעם .מבשלים עד לדרגת אל-דנטה ז"א לא מרככים את הפסטה יותר מידי.מסננים ,לא שוטפים ושומרים בצד כוס ממי הפסטה.
במחבת רחבה או אפילו בווק ,ממיסים את החמאה ושמן הזית,מוסיפים את השום והצ'ילי.מטגנים רק עד שמתחיל מעט להזהיב (להיזהר לא לשרוף,זה יכול לגרום לטעם מר) .
מוסיפים את הברוקולי ומטגנים תוך בחישה לא יותר מ3 דק',מוסיפים מחצית מכמות הבזיליקום ,מערבבים,מוסיפים עכשיו את הפסטה ומערבבים היטב.
מוסיפים מלח ,פלפל שחור,את הגבינה המגוררת וזה הזמן להוסיף ממי הפסטה ששמרנו כדי לאחד הכול (לא חייבים את כל כמות המים) הפסטה צריכה להיות בלי רוטב .מעבירים לכלי הגשה מוסיפים מחצית מכמות השקדים ומערבבים.מפזרים למעלה את שאר הבזיליקום,שארית השקדים ופרוסות גבינת הפרמזן.
זה אולי נראה מסובך אבל זה מקסימום 10 דק' הכנה.
זה גם הזמן לנצל את שאריות הפסטה שיש במזווה לפני פרוץ הפסח.
וכדי להשלים את האווירה האיטלקית,קצת"אולדיז" דין מרטין ונופי איטליה הקסומה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה