יום שבת, 27 במרץ 2010

קינואה וסלמון - סלט שהוא ארוחה.























אני אוהבת מאד קינואה.
הרומן שלי עם הקינואה לא התחיל כאהבה ממבט ראשון .
כמו בכול רומן קדמה לפגישה הזו החלטה. הגוף שלי ביקש אוכל בריא ,קל לעיכול ,ארוחות מסודרות... פגשתי כמה מועמדים: פגשתי את הבורגול ,מאש,אורז מלא ,אמרנט.... רשימה ארוכה ומתמשכת של מועמדים ,לא פסלתי אף אחד מהם ,לכול אחד מהם שמור מקום של כבוד. עד אשר פגשתי את הקינואה ונשביתי בקסמיה.
מעבר לערכים התזונתיים המיוחדים שלה ,אותם תוכלו לקרוא כאן .היא מאופיינת בטעם אגוזי ,מזכירה במרקם ובטעם קוסקוס. אפשר לצרף לקינואה מה שרוצים ,היא תקבל כל דבר באהבה . אפשר להכין אותה כתבשיל חם ,או כסלט קר . בין יתרונותיה הרבים אפשר למנות גם:
היא מהווה חלבון מלא בארוחה ,לכן טובה מאד לצמחונים ,אבל לא רק...
היא טובה לאנשים הרגישים לגלוטן.
מהירה מאד להכנה 12-15 דק' ויש ארוחה ,פתרון נפלא אם רוצים ארוחה כאן ועכשיו.
היא עשירה בסיבים תזונתיים, חומצות –אמינו ,ברזל ומגנזיום.
היא מכילה רק 160 קלוריות לכוס קינואה ,אם לא משתוללים במה שמוסיפים אוכלים הכי טעים , עם תחושה שמביאים לגוף אוכל בריא עם מוסף קלורי נמוך.
את הסלט הזה פגשתי לראשונה בביתא קפה (מקום נפלא לארוחות קלות טעימות ובריאות). שחזרתי אותו בבית.
הם מוסיפים רוטב טחינה לסלט ,אני השמטתי.נצמדתי לרעיון הכללי ומשם המשכתי לבד. אהבתי את השילוב של דג הסלמון כתוספת ,הירקות הם עניין של בחירה ,תלכו על מה שיש בבית או על צרוף שאהוב עליכם. אני נוהגת לשמור את הדג בנפרד ,לקחת לעבודה מידי יום מנה , ויש ארוחה... הסלט נשמר במקרר 3-4 ימים.
למתכון תדרשו למצרכים האלה:
400 גר" פילה דג סלמון.
1 ו1/2 כוסות קינואה.
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק.(אפשר לחילופין 1/4 צרור של ארוגולה).
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
1/2 פלפל צ'ילי ,מנוקה מגרעינים וקצוץ דק.
3 מלפפונים קטנים לא מקולפים.
3 צנוניות קטנות לא קלופות.
4 בצלים ירוקים קצוצים דק.
4-5 כפות שמן זית.
מיץ מ1-1/2 לימונים.
פלפל שחור גרוס.
מלח גס.
ההכנה:
חותכים את פילה הסלמון לקוביות, מתבלים בכף שמן זית , מעט פלפל שחור ומלח.
מבשלים את הקינואה:אני לא אוהבת את הקינואה "רטובה" ,לכן אני משתמשת ביחס שווה של קינואה ומים ,1:1 ,ניתן לבשל גם ביחס של 1ו1/2 כוסות מים לכל כוס קינואה. שמים את הקינואה והמים בסיר מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עד שכל המים נספגים.משאירים את הסיר מכוסה ל10 דק' נוספות ,מצננים.
בינתיים,מרוקנים את הפנים של המלפפונים ,חוצים לאורך וחותכים לסהרונים דקים.
חוצים את הצנוניות וחותכים לסהרונים דקים.
מטגנים את הסלמון במחבת טפלון ללא שמן עד שקוביות הדג מזהיבות.
מרכיבים את הסלט: מניחים את הקינואה בקערת הגשה,מפוררים בעזרת מזלג פעולה שמקנה לה אווריריות. מוסיפים את הירקות ועשבי התיבול, מתבלים במיץ לימון ,שאר שמן הזית , מלח ופלפל . טועמים ,מתקנים תיבול אם צריך.
מוסיפים למעלה את קוביות הסלמון ומגישים.טעים,טעים וגם לא צריך שום דבר נוסף חוץ מזה....! מאחלת לכולם חג שמח,עם מפגשים משפחתיים משמחים והכי חשוב...אוכל טוב!
ככה בשביל החיוך ,מי אם לא החמישיה הקאמרית.



2 תגובות:

  1. הסלט נראה מדהים, אבל נראה לי שאני אצטרך למצוא תחליף לקינואה, היא לא באה לי טוב...

    השבמחק
  2. תודה יובל,מעניין איזה תחליף תמצא...
    חג שמח עם הרבה התכנסויות משפחתיות,ואוכל טוב...

    השבמחק