יום רביעי, 18 באוגוסט 2010

סלק בתחמיץ וסאבי על מצע חסה ורוקט עם אגוזים וגבינה כחולה......
































את מיקה שרון המדהימה הזכרתי כבר בפוסט הזה. הספר שלה הוא מסע לגילוי טעמים חדשים , והעזה.


למעזים צפויה חוויה מענגת ומתכונים שלא תפסיקו להכין . למרות מורכבותם ורשימת מצרכים ארוכה ולעיתים מרפה ידיים . כדאי לא לוותר ,כי בסוף מחכה פיצוי של אוכל טעים , פשוט , אבל יחד עם זה מתוחכם .

את הסלט הזה ניסיתי מספר פעמים ,ובכל פעם התאהבתי בו מחדש.

הסלט הוא שילוב של פרוסות דקיקות (קרפצ'יו) של סלק המושרה בתחמיץ מתוק – חריף עם וסאבי , על מצע של חסה משי ואנדיב ,גבינה כחולה ואגוזים קלויים משלימים את הטעמים לכדי שלמות אחת גדולה.

אני התמכרתי לסלק הזה ,ואני מכינה כמות גדולה ממנו . אני אוכלת אותו כך סתם כתוספת . או בכריך עם גבינת עיזים ,חסה ורוקט . מי שלא מכין לעצמו כריך כזה , לא מבין את גודל ההפסד....

למי שרוצה להגיש את הסלט בארוחה שיש בה בשר ,וענייני כשרות מונעים זאת ממנו ,מוזמן לוותר על הגבינה.

הסלט חגיגי מאד , הסלק מזכיר מאד בטעמו חזרת אדומה. והוא הימור בטוח לימי החג המתקרבים..

מצרכים:

1 סלק גדול (מבטיחה שבפעם הבאה שתכינו ,תכפילו את כמות הסלק).

1/2 כוס תחמיץ וסאבי.( מתכון בהמשך).

1 ראש חסה משי. שטופה כמובן , מיובשת וקרועה ביד לגודל ביס.

במקום 1 קלח אנדיב ,השתמשתי בחופן עלי רוקט. שטופים ויבשים.

1 בצל סגול קטן פרוס דק ומופרד לטבעות.

1 כוס שעועית ירוקה טרייה , חתוכה בקצוות ,חלוטה במי מלח רותחים , מצוננת בקערת מי –קרח ומסוננת. בפעם האחרונה שכחתי לקנות שעועית . לא התרחש שום אסון שהייתי צריכה לדווח עליו ,אבל השעועית מעניקה יופי של פריכות לסלט.

וינגרט חרדל ועירית ... מתכון בהמשך.

1/2 כוס גבינה כחולה מפוררת (רוקפור או גורגונזולה) , אני חתכתי לקוביות. אפשר גם לפרוסות דקיקות.

100 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת טפלון חמה ,ללא שמן .וקצוצים גס.



מתחילים בהכנת הוינגרט והשריית הסלק.

לוינגרט הואסבי ההורס תזדקקו ל :

2 כפות אבקת וסאבי.

4 כפות מים פושרים.

1/2 כוס מי סוכר .(מביאים לרתיחה סוכר ומים ביחס של 1:1 ,למשל כוס מים וכוס סוכר. מבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס ,מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהכמות מצטמצמת ב שליש . אפשר לשמור במקרר ללא הגבלת זמן).

1/4 כוס חומץ אורז.

1/2 כפית מלח.
ההכנה:
ממיסים את הוסאבי במים ומערבבים עד שנוצרת משחה חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.








וינגרט חרדל ועירית:

1/2 כוס חומץ אורז.

1 כף מיץ לימון טרי.

2 כפות דבש.

1 כפית חרדל.

1/2 כוס שמן זית(המתכון בעד 3/4 כוס ,מצפוני התנגד ,אז נעתרתי לו והסתפקתי ב1/2 כוס). מלח לפי הטעם ,להתחיל עם כפית .

2 כפות עירית קצוצה.

ל טרוף היטב את הרוטב . אני נוהגת לשים הכל בצנצנת ,לסגור היטב ולנער עד שנוצרת אמולסיה . פעולה זו מועילה מאד לשרירי הזרוע........

קולפים את הסלק ופורסים אותו לפרוסות דקות מאד. משרים בתחמיץ הוסאבי לפחות שעה לפני ההכנה ועד שלושה ימים לפני.

מסדרים את החסה והרוקט בצלחת הגשה גדולה. מסדרים מעל את הבצל השעועית הירוקה והסלק(ללא התחמיץ) .ארגנו הכל בצורה יפה.

מעל יוצקים וינגרט חרדל ועירית. אני לא שמה את כל הכמות , כי אני לא אוהבת להציף את הסלט בנוזלים . הרוטב רק צריך לעטוף את העלים .

מפזרים מעל את הגבינה והאגוזים.

תשתדלו לדוג על המזלג בביס אחד את כל המרכיבים.... ותבינו איך כל הטרחה הייתה שווה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה