יום ראשון, 6 בפברואר 2011

מאפינס שוקולד ותפוזי דם






















פעם קיבלתי ארגז קטן של תפוזי דם . הקליפה הייתה מעט מחוספסת ולא מבריקה , אפילו מעט מצ'וקמקת. אבל כדין הדברים שניתן להגיד עליהם , אין תוכם כברם....שמשמעותו :אין קשר בין מה שרואים למה שיש באמת....
הבפנים היה גווני גוונים של אדום ,כתום . כל קשת צבעי האדום והכתום נשזרה בתוך הפרי.


הטעם היה מתוק ומיוחד , מרוכז ועמוק בטעמיו...

בחלק ממש קטן מהפרי ,הכנתי מאפינס שוקולד מדהימים ,טעם התפוזים הפך את טעמם של המאפינס , למיוחד יותר והצבע השפיע על גוון הבצק , גרם לו להראות צהוב ,כתום יותר.

מאז בכל עונה אני מחפשת את אותם תפוזי דם ,לפעמים לא מוצאת.

השבוע הלכתי לחנות הירקות האורגנית שלי בשוק האיכרים וחיפשתי אותם , מסתבר שאיחרתי ועונתם חלפה. העונה שלהם קצרה וכמות הפרי המשווקת קטנה מאד.

בעלת המקום שלפה פנקס ענקי ,רשמה את פרטי ... לשנה הבאה. היא התחייבה לזכור שאני אוהבת תפוזי דם.

בינתיים תשוקתי לאותם מאפינס הפכה לקצת אובססיבית ,ומצאתי את עצמי מחפשת תפוזי דם , כאילו על כך עומד העולם.

מצאתי בסוף תפוזים שעברו מעין הכלאה בין תפוז רגיל לתפוז דם . אפילו הייתה עליהם מדבקה שהעידה על כך שהם אדומים .

טעם התפוזים שונה מעט מהרגילים , אך בניהם לבין תפוזי הדם של אז , הדמיון היה קלוש.

המאפינס יצאו נפלאים ... אבל אם אתם יכולים להניח את ידיכם על תפוזי דם כאלה קטנים ואמיתיים , מצ'וקמצ'ים ,עם צבע בורדו עז ....

האופציה שאני מצאתי טובה ,אבל גם תפוזים רגילים יהיו ממש בסדר...

המאפינס האלה באמת נפלאים , את השוקולד אני חותכת לקוביות גסות , כמותו גדולה יחסית , מה שמעניק טעם שוקולדי נפלא ונוכח מאד.



מאפינס שוקולד ותפוזי דם

מתקבלים 9 מאפינס די גדולים.

אין צורך במיקסר !!! זמן הכנה 20 דקות. זמן אפיה 20 דקות . סביר מאד בשביל העונג הזה.



מצרכים:

1 ו 3/4 (275 גר.) כוסות קמח מנופה

1/2 כוס (100 גר. ) סוכר

1 ו 1/2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

קליפת תפוז של 3 תפוזי דם קטנים מגורדת ,או קליפה מ1 ו 1/2 תפוזים אדומים גדולים או רגילים.

170 גר. שוקולד מריר (70%מוצקי קקאו) חתוך לקוביות בגודל בינוני.

115 גר. חמאה מומסת

2/3 כוס מיץ תפוזי דם (או רגיל)

1 כפית תמצית ווניל

2 ביצים גדולות.



לסירופ תפוזי הדם:

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מיץ תפוז דם

ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות

משמנים בחמאה תבנית שקעים למאפינס

בקערה , מערבבים יחד :קמח ,סוכר ,אבקת אפיה ,אבקת סודה לשתיה, מלח וקליפת התפוז , מערבבים ומוסיפים גם את השוקולד , מערבבים .








בקערה נפרדת : מערבבים את החמאה , מיץ התפוזים ,תמצית הווניל והביצים.

מוסיפים את תערובת החמאה לקערת החומרים היבשים , מערבבים עד שהתערובת אחידה , נזהרים לא לערבב יותר מידי .

מעבירים לתבנית השקעים , וממלאים בנדיבות .


אופים בין 20 – 25 דקות , עד שמזהיב . כדאי לא לאפות יתר על המידה.

גם כאן מבחן הקיסם יעיל מאד , אלא אם הקיסם חדר דווקא לשוקולד ואז הוא כמובן יצא לח...

מוציאים את המאפינס מהתנור. ומכינים את הסירופ : מבשלים יחד בסיר קטן עד שהסוכר נמס , וממשיכים לבשל על להבה נמוכה , עוד מספר דקות עד שמתקבל סירופ מעט סמיך.






בעזרת קיסם מנקבים מעט כל מאפינס , יוצקים את הסירופ למעלה ,על כל אחד .

מקררים ומוציאים מתבנית השקעים.





6 תגובות:

  1. נראה מצויין, טעמים של חורף עם התפוז האדום הזה...גם אני חיפשתי פומלה אדומה ולא מצאתי...כנראה שגם עונתם קצרה...

    השבמחק
  2. הי ענת חמודה
    המאפינס האלה באמת מצוינים!!!
    תודה
    חיה.

    השבמחק
  3. שילובים מעניינים,אהבתי
    יש לי תפוזים רגילים אנסה איתם,
    תודה

    השבמחק
  4. תודה אילה
    הנאה מובטחת ....
    חיה.

    השבמחק
  5. יש פרדס של פריגת שמגדל תפוזים אדומים למיץ עכשו זו תחילת העונה של התפוזים בכלל והמיץ מתפוז האדום לא מרגיש יותר מתוק מתפוזים רגילים...

    השבמחק
  6. יופי של מידע , אני לא יודעת על איזה סוג מדובר , אני יודעת על תפוזי הדם הקטנים של פעם שטעמם שונה ומיוחד יותר מתפוזים רגילים. תודה רבה על התגובה ואולי אפשר לדעת אם אנחנו מתכוונים לאותו סוג?

    השבמחק