היום היחיד בשנה בו אנחנו לא מבקשים גשם , אלא אף מפצירים בבקשה מיוחדת שהוא לא ירד , הוא חג הפורים.
הבקשה הזו היא אחת הבודדות , בה האינטרס הוא קולקטיבי ואין מחלוקת עליה בשום סקטור.
אני לא אשכח אף פעם את אותו חג פורים , בו עמלנו איריס המורה למלאכה , ואני על תחפושת מלכת הפרחים . נתנו דרור לדמיוננו ביצירת התחפושת , בטוחים שהילה ביתי מקבלת עליה את פרס התחפושת המקורית , מיוחדת , נפלאה , שאי פעם נהגתה או נוצרה בעולם כולו.
באמת שלא לקחנו בחשבון את הגשם שהפך את נייר הקרפ שממנו נוצרה התחפושת , לקרעי נייר שמוטים וזרזיפי צבע שהפכו את הכל ליצירה אחת מאד לא ברורה .
הדמעות של הילה התערבבו עם טיפות הגשם , וגרמו לי להישבע שמעתה , התחפושות כולן תהיינה עמידות ובלתי חדירות לשיגיונות מזג האוויר.
השנה השמש עמדה איתנה באמצע השמיים , נחושה בדעתה לא לעזוב , כאילו כרתה ברית עם ההורים והילדים באשר הם , מאפשרת להם ליהנות מחג פורים כהלכתו .
נותרו לנו עוד יומיים , כדי לבחון את אמינותה.
למרות הרוח האופטימית המנשבת בליבי , לא הצלחתי לגייס את עצמי לכל סיפור הכנת אוזני המן ביתיים . חשש כבד התגנב לליבי שהשנה לא אוכל אזני המן .
היותי בלתי מתפשרת , עומדת ביני לבין אוזני ההמן , כי כלל נהוג בידי : אזני המן מכינים בבית או לא אוכלים בכלל!!
אלא מה , פטור בלא כלום אי אפשר בפורים , אז הכנתי פאי – עוגה מופלאים באמת של פרג . שכבות דקיקות של בצק שמרים שבתוכם נחה מלית של הזהב השחור המופלא הזה ... הפרג.
נכון , יש להודות , אני מאלה שמוכנה לפמפם לעורקיי את האופיום הזה בכל שעה . מה שמונע ממני לעשות כך , הוא החשש מפני התמכרות...
על העוגה הנפלאה הזו אמר אמנון : היי זה כמו אוזן המן , רק פי אלף יותר טעים...
עוגה קלה מאד להכנה , בצק שמרים שאינו זקוק להתפחה. רידוד הבצק והרכבת העוגה הוא סוג של משחק ילדים..
בשאריות הבצק שנותרו לי , הכנתי כמה מיני פאי עם מלית של קצף חלבונים , קקאו , נס קפה ואגוזים. על כך תוכלו לקרוא בהרחבה מיד בהמשך...
מצרכים:
לבצק:
2 ו1/2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר.
3 חלמונים
3 כפות מים חמימים.
30 גר' שמרים טריים
200 גר' חמאה
ההכנה:
בצלוחית קטנה מניחים את השמרים עם המים , 1/4 כפית סוכר +1/2 כפית קמח.
מערבבים היטב ומשאירים לתפוח מעט.
בקערה שמים את הקמח , חלמונים , החמאה חתוכה לקוביות ואת הסוכר.
יוצרים גומה באמצע , לתוכה יוצקים את השמרים . לשים לבצק .
הבצק מעט דביק , אך נוח לעבודה. אם הוא דביק מידי ,מוסיפים קמח . אך בזהירות , לא להגזים...
נותנים לבצק לנוח , בזמן הכנת המלית.
למלית:
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות דבש
25 גר' חמאה
1 כף מיץ לימון
קליפה מגורדת מ1/2 לימון
150 גר' פרג טחון (מומלץ לקנות בחנות בה טוחנים את הפרג במקום)
1/4 כפית קינמון
הכנת המלית : בסיר קטן שמים את כל החומרים למעט הפרג והקינמון.
מבשלים על אש קטנה עד לרתיחה קלה .
מסירים מהאש ומוסיפים תוך בחישה את הפרג והקינמון . מקררים לגמרי.
הרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק ל3 כדורים שווים בגודלם.
מקמחים היטב משטח עבודה ואת המערוך.
משמנים בחמאה תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ , או תבנית פאי מתפרקת.
מרדדים כדור אחד לעובי של 1/2 ס"מ , מקמחים תוך רידוד.
מגלגלים על המערוך ומעבירים לתבנית.
שמים על עלה הבצק , מחצית מתערובת הפרג.
חוזרים על אותה פעולה עם כדור הבצק השני.
מחצית שנייה של המלית מעל.
מסיימים ב כדור השלישי . מורחים מעל תערובת של חלמון וכף חלב .
דוקרים במזלג במספר מקומות על פני העוגה.
אופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגה מזהיבה , בין 30 – 35 דקות.
מקררים כ-15 דק' ומשחררים מהתבנית . מתנפלים בזהירות...
נשאר בצק ? לא זורקים!!!
מכינים קצף חזק מ3 החלבונים שנותרו + 1/4 כוס סוכר .
מוסיפים 1 כף אבקת נס –קפה + 2 כפות קקאו מנופה .
מערבבים בתנועות עטיפה .
מכינים גם כ 1/4 – 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים.
משמנים בחמאה תבניות פאי אישיות , יצאו לי 4 פאיים קטנים , חמודים ולגמרי אישיים.
מרדדים עלה , חותכים בחותכן , בקוטר הגדול במעט מקוטר התבנית .
מניחים עלה בצק אחד , מורחים כף מלית , מפזרים אגוזים .
על השכבה הראשונה , שמים עלה נוסף , מורחים מלית ומפזרים אגוזים .
מסיימים בעלה בצק שלישי ומורחים חלמון ביצה . דוקרים במזלג . חוזרים על כך עם שאר הבצק והמלית .
אופים בחום של 170 מעלות כ15- 20 דק'.
מקררים כ10 דק' ומשחררים מהתבניות.
תמונות נהדרות! והפאי נראה הורס לגמרי!!
השבמחקאהבתי.
נראה מעולה! אני מאמצת בחום!
השבמחקכדאי לך אם את מאוהבי הפרג....
השבמחק