יום שבת, 28 ביולי 2012

זרעי קיץ - קישואים ממולאים בבשר טלה ובורגול





אני רציתי להכין מנה של כל מיני ירוקים


מנה שיש בה תיבול אסיאתי מעורר חושים

פתאום מזווית העין , לכד את מבטי ארגז עם קישואים

הם היו מרהיבים בצבעים של ירוק וצהוב מנומרים



רציתי להאמין שכך עשה אותם הטבע ,ואפילו מצאתי לזה נימוק

הסדר של הצבעים , לא זהה בדיוק

כל קישוא , נראה כמעט זהה , אבל גם שונה

ראיתי בדמיוני את זה שזרע אותם באדמה

נותן לרוח לשאת אותם , כל זרע למקום אחר

הכי אהבתי את זה שבקודקודו פורח פרח








חשבתי , הנה כך נולד קישוא בוקע לו אל העולם

אלא שבמקום להיפרד , הם נאחזו זה בזה

מסרבים להיפרד

אם לא תשחרר אמר הקישוא לפרח

נישאר צמודים ככה לנצח

גם אני סירבתי להתנתק , אפילו החזקתי אותם שבוע במקרר , רק בשביל להסתכל .

קישואים ממולאים בבשר טלה ובורגול
מה לקנות:

את הקישואים האלה :-))  או כל קישוא אחר , אפשר למלא גם פלפלים או כל ירק שבא , צריך בערך 10-12 יחידות

1 ועוד 1/2 כוס בורגול עבה

300 גר' בשר טלה טחון גס או בשר בקר

1 בצל גדול קצוץ דק

1 עגבנייה גדולה , מרוקנת מתוכנה וחתוכה לקוביות קטנות

1/4 חב' פטרוזיליה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית פפריקה חריפה , או פלפל צ'ילי גרוס

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית כמון

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן קנולה או שמן זית



איך:


משרים את הבורגול בקערה עם מים , הבורגול תופח בהשריה , אז צריך לכסות היטב במים .

משהים למשך כ45 דק' , מסננים היטב וסוחטים קצת בידיים .

מטגנים את הבצל בשמן , עד הזהבה

מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שצבעו משתנה , כ-3 דק' . מטגנים ומפוררים אותו במשך הטיגון.

מוסיפים את העגבנייה והתבלינים ומטגנים עוד 2 דק' .

מכבים את האש , מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים .

מרוקנים את הקישואים , ממלאים בתערובת עד למעלה , ומכסים במכסה של הקישוא .



רוטב:
4 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן זית

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור טחון

מלח לפי הטעם

מיץ מלימון גדול ועסיסי

2 כוסות מים



מחממים את השמן , מוסיפים את השום והתבלינים , מטגנים כ-1/2 דקה .

מסדרים את הקישואים בסיר או קדירה

מוסיפים בצידי הסיר את המים והלימון ומביאים לרתיחה .

מבשלים על להבה נמוכה ובעבוע עדין כשעה , הרוטב מסמיך .

מעבירים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות , מסירים את המכסה של הסיר .

אופים כ20 דק' עד השחמה עדינה .






למי שאינו אוכל בשר , יש גרסה נהדרת כאן

4 תגובות:

  1. תקשיבי הבלוג שלך מהמם! אני נפעמת כל פעם מחדש
    זה נראה מצוין, אוהבת אוהבת בורגול והצבעים יפהפיים!

    השבמחק
  2. תודה טל!!!
    תגובה מחממת לב
    שבוע נפלא
    חיה

    השבמחק
  3. איזה עושר של צבעים וטעמים!
    והכתיבה שלך יפהפיה.

    השבמחק