יום שני, 22 בפברואר 2016

מרק מיסו הכל כלול

מיסו 1

בעודי ישובה לי ככה סתם , השמיים אפלים שם בחוץ , לחות ברמה נסבלת בהחלט .
לובשת על פני הבעה זחוחה , משועשעת וסקרנית במידה , מול מאסטר שף .
חופנת קערית קומפוט קר וצונן (אימא שלי קראה לזה קומפוט ולכן ככה זה יישאר) , סקרנית לדעת איך ההפקה הולכת להציל אותם הפעם ממשימת הביאוס הזו , בה המתמודדים מתמרנים בין שאיפותיהם האישיות , לבין המצרכים שהונפקו להם על ידי הסבתא , המנכ"לית וכל השאר.
מסמליאנו פוזל בפחד לכיוונו של רושפלד וממלמל משהו על ילדים שפוחדים ממכשפות . המשימה הזו מאד חשה לי הוא ממלמל. I have no control with the  מזווה
איב מפרק ומרכיב את הדג מחדש .
 למא לא סגורה למה היא בחרה בכלל את הסטודנטים האלה.
ככה חברים באמצע המתח , דמם הכל , אין חשמל!!! , חושך , עלטה... נשארנו רק אני והקומפוט .
הנספחים הלכו לישון ואני נותרתי לבהות בחשכה , קצת מופתעת וקצת נעלבת , לא מבינה מדוע  כך ננטשתי .
לאחר ההלם הראשוני שהותיר אותי ישובה ככה , החלטנו אני והקומפוט ללכת לחפש איזה נר , כשלפתע הבחנתי בשני דברים בולטים  באופן מטריד מאד .
רק הבית שלנו אפוף באפלה , בעוד האחרים עולזים וצוחקים לי בפנים עם אורותיהם המסנוורים .
דבר שני שברח מזיכרוני בעודי נשאבת אל רחל , רון וכל החברה , היא ערימת המצרכים שערמתי למרק מיסו שיהיה במקרר לכשנרעב .
לסיפור הזה אין הפי אנד .
העלטה נותרה כעובדה חשוכה והחלטית , המצרכים חזרו אחר כבוד למקרר , ועד לרגע זה אין לי מושג מי הלך הביתה ומי המציא את עצמו מחדש .
מרק מיסו הכל כלול
8



מרק מיסו רבותי אינו מנה ראשונה , והוא בהחלט לא הנוזל הדלוח או המתקתק יתר על המידה שמגישים במסעדות .
המרק שלי הוא מנה ראשונה ועיקרית , כי במיסו שלי יש הכל .
רוצים פטריות?  יש!
איטריות? יש!
טופו? יש!
בקיצור למה להלאות  , יש בו המון טעמים , משביע , דל שבדלים בקלוריות ,  ועל בריאות בכלל  עוד לא דיברנו  .

אז שנלך להכין?

  • מה צריך:
  • 1 חב' טופו של 250 גר'
    1 שקית של דאשי , כל שקית מכילה 10 גר' , אני משתמשת רק בחצי שקית שזה 5 גר' . יש בדיוק סימון , כך שקל לחלק לשתיים את השקית . (טבעונים לדלג על זה)
    כף  גדושה מיסו בהיר
    1  כף לא גדושה מיסו כהה
    1 חב' פטריות שימג'י
    8 -10 פטריות שיטאקי
    לכל מנה חופן אטריות סובה או אודון או סתם אטריות כאלה שמנמנות שיש בכל סופר , אלה שנועדו להקפצה .
    2-3 בצלים ירוקים
    1/4 כפית צ'ילי   גרוס (בכלל לא הכרחי , אני אוהבת , אז בשבילי זה הולך)
    2 כפות גדושות אצות וואקאמה
    5 כוסות מים .
מה עושים עם זה :

1) חותכים את הטופו לקוביות קטנות

10

2) משרים את האצות במים רותחים עד  כיסוי  ומשאירים ל10 דק'

5

3) שוטפים את הפטריות , לשימאג'י קוטמים את הזנב הארוך ומשאירים את הראש , לשיטאקי , קוטמים את הגבעולים וחותכים כל פטריה  לרצועות .

4

6

4) קוצצים את הבצלים הירוקים והשטופים .

מכאן זה קלי קלות....

5) בסיר , לא ענקי , שמים את הדאשי , מוסיפים מים ומחממים היטב עד שהדאשי נמס (טבעונים רק מחממים מים) , לא צריך להביא לרתיחה .
6) שמים את המיסו על שני סוגיו בקערית , לוקחים קצת מהמים החמים שבסיר ומערבבים עד שהמיסו הופך צבירה לסמיך פחות , מעבירים לסיר ומערבבים היטב . בשום שלב המים בסיר לא אמורים לרתוח !!!
7) מוסיפים עכשיו את הפטריות , טופו , האצות , פלפל הצ'ילי אם בא לכם , בוחשים .

8) מנמיכים את הלהבה מאד !!! ומבשלים ככה בעדינות כ- 5- 10 דק' .
מבשלים את האטריות בישול קצר , אל דנטה , ז"א שבמנשך השן יש עדיין מוצקות , והן לא רופסות :-(
מה נשאר עכשיו? לשים בכל צלחת מעט אטריות , לצקת את המרק , לפזר בצל ירוק , ולעבודה ...
נשאר מרק ? כיף לכם !!! יהיה לכל השבוע ;-) אטריות לחוד בצל ירוק לחוד , מרק לחוד ומצרפים ישר לפני שאוכלים .
שיהיה בתיאבון ...
11

2 תגובות: