יום שבת, 18 בספטמבר 2010

עונת התפוחים סמוקי הלחיים ... ומאפינס תפוחים









































עכשיו מתחילה עונתם של התפוחים סמוקי הלחיים.... כבר שכחנו שלפירות וירקות יש בכלל עונה. הכל בגלל בתי הקירור והחממות שמאריכים לנו את העונה באופן מלאכותי.
אני מאד אוהבת ירקות ופירות בעונתם ,את הציפייה להם... ואת הטעם הראשוני שלהם לאחר המתנה ארוכה.
בהתחלה הם יקרים ובוסריים כאלה ,אבל אני ממתינה בסבלנות... מחכה שיבשילו ויהיו מתוקים ומחירם יהיה שפוי.
אני מחכה לביס הראשון בתפוח אדום ,מתוק וראשוני של העונה . השיניים חורצות סימנים בבשר התפוח ,והפה מתמלא במיץ עסיסי ומתוק ..
כשרעש הנגיסה בתפוח עסיסי מתחלף לו במפגש עם מרקם קמחי ,אני יודעת שהעונה חלפה ולא יעזרו כל בתי הקירור למיניהם ... אני עם התפוחים גמרתי ,עד לעונה הבאה...
כמעט יותר מתפוחים טריים ומתוקים ,אני אוהבת מאפים של תפוחים. אותם אני מתחילה להכין עם בוא הסתיו .
הבית עכשיו מתמלא בניחוח של תפוחים אפויים. כשהמאפינס מוכנים ,אני מכינה לי כוס קפה כמו שאני אוהבת ,חם וחזק. בוחרת לי אחד , מתרווחת .. ביס של מאפה חם עם תפוחים קצת קראנצ'יים עדיין בניחוח קינמון........

למאפינס שהכנתי ,השתמשתי בתפוח אחד גדול . וזה יופי ,כי נשארו לי הרבה תפוחים טריים ועסיסיים ....
הכנתם אורכת 10 ד"ק ואפייתם עוד 15 ד"ק . זמן הכנה ואפייה שווה למאפים הנפלאים האלה.
להכנתם של אלה תזדקקו ל:
1 כוס שיבולת שועל (מהסוג הדק יותר).
1 כוס ריוויון.
3/4 כוס קמח.
1/2 כפית אבקת אפייה.
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה.
1/4 כפית מלח.
1/2 כפית קינמון.
2 ביצים גדולות.
1/2 כוס סוכר חום.
120 גר. חמאה מומסת.
3/4 כוס קוביות קטנות של תפוח ,מקולף.(יצא לי תפוח שלם).
ההכנה:
בקערית מערבבים את שיבולת השועל והרוויון ומשהים ל20 דק.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה ,סודה לשתיה ,מלח וקינמון.

לתוך הקערה של שיבולת השועל והרוויון מוסיפים את הביצים שהקצפנו קלות במזלג ,החמאה המומסת והסוכר .מערבבים היטב.










מוסיפים את תערובת הקמח לקערת החומרים ה"רטובים" ,מערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים.

מוסיפים את קוביות התפוח ,מערבבים קלות(נזהרים מערבוב יתר).










ממלאים עד גובה 2/3 בתבניות מאפינס ששימנו קודם .אפשר גם לרפד את התבנית בעטרות נייר למאפינס. אפשר כעת לפזר למעלה תערובת של סוכר וקינמון לפני האפייה ביחס של כף סוכר ו1/4 כפית קינמון.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 15 דק. עד שהם מזהיבים וקיסם עץ יוצא נקי.
מחכים מספר דק. ומוציאים אותם מהתבנית לרשת צינון.















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה