חיכיתי השבוע למוזה והיא לא באה.
אני לא יודעת אם זה קשור למלנכוליה הסתווית שהתגנבה לי ללב. אני מרגישה באוויר ובעצמי ,את הצורך להתכנס פנימה , ללב ולבית .
אני מרגישה את האדמה נאספת פנימה , מתחילה להגן על הזרעים שבתוכה , כמו רחם גדול וחם .
אמרתי לה , למוזה , שאני זקוקה לה בדחיפות , אבל היא עמדה בסירובה .
בדרך כלל כשהיא באה , אני מרגישה אותה לפי החום שמתפשט בבטן ומשם ללב , מאפשר להרגיש שזה בדיוק נכון , מה שאני הולכת לכתוב , לעשות ולהגיד.
עשיתי המון דברים שמביאים מוזות :
שתקתי..
דיברתי..
ראיתי שקיעות וזריחות..
הלכתי לשוק , חזרתי , קראתי , בישלתי.
אפילו מדיטציה עשיתי...
כלום.
אמרתי למוזה , הלא התחייבת , ככה מפקירים.
הציצה המוזה ואמרה: לא תמיד צריך לתת את כל הנשמה , לפעמים מספיקים רק רסיסים.
איך ? עניתי לה , הלא התחייבתי . כתוב בפירוש " אוכל לנשמה" .
ענתה : לא נורא , לפעמים צריך שקט בשביל להתמלא.
אז שתקתי.
נכנסתי למטבח , והכנתי את מה שאני הכי אוהבת , אוכל אסיאתי. חשבתי שחום התבלינים האסיאתי מתאים מאד לתחושה הסתווית.
הכנתי בדממה ,ואכלתי בשקט ,כי היה טעים מאד .
טעים במידה כזו שלא היה צורך במילים.. וגם התמלאתי.
שעועית ירוקה ואדממה עם שום וצ'ילי
3-4 מנות
מה לקנות:
300 גר' שעועית ירוקה טרייה , איך בודקים? שוברים באמצע (בלי בושה) אם היא נשברת מיד עם קול פריך כזה , היא טרייה. אם היא מסטמרטתת באמצע השבירה , לא לקנות!!!
1 +1/2 כוסות אדממה קפואה , ללא תרמילים . בטח שיש לקנות .
2 שיני שום שמנמנות קצוצות דק .
1/2 – 1 פלפל צ'ילי חריף , חתוך לפרוסות דקיקות .
2 בצלים ירוקים קצוצים דק .
2 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה .
1 כף שמן שומשום
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית דבש (לא הכרחי)
מלח גס לפי הטעם , קודם טועמים , בגלל הסויה .
3 כפות שומשום קלוי במחבת חמה , ללא שמן .
איך מכינים:
קוטמים את הקצוות של השעועית , חוצים אותה לאורכה . כך שההתוכן שלה מתערבב קצת עם האדממה , שזה ממש נחמד.
מחממים את השמן בווק , מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה , רק עד לדרגה של שקיפות .
מוסיפים את השעועית ומטגנים כ-2 דק' .
מצרפים את האדממה ומטגנים עוד דקותיים , מערבבים תוך טיגון .
מערבבים את הסויה והדבש עם הפלפל השחור ומוסיפים לווק. מערבבים היטב זה הזמן להוסיף את שמן השומשום , הבצל הירוק והשומשום הקלוי. מערבבים עוד חצי דקה ומסירים מהאש.
עכשיו טועמים , אם חסר מלח , מוסיפים קמצוץ. המאכל אמור להיות עם מעט מאד רוטב. אם אתם אוהבים רוטב , אפשר להוסיף מעט מים לפני הוספת הבצל והשומשום.
הכנתי את השעועית עם אורז קוקוס מופלא ששייך בכלל לתפוצה אחרת, אבל ככה זה עם אוכל אסיאתי , הכל הולך עם הכל .
אורז קוקוס
כדאי שיהיה בבית:
2 כוסות אורז בשמתי (אני משתמשת בטילדה)
1 כף חמאה או 2 כפות שמן קנולה.
1 כף סוכר חום
1 +1/2 כוסות חלב קוקוס , לנער היטב לפני שפותחים את הקופסה.
1 +1/2 כוסות מים.
1 כפית מלח .
1/2 כוס שבבי קוקוס .
איך להכין:
מחממים את החמאה בסיר .
כשהחמאה נמסה , מוסיפים את הסוכר והמלח , מערבבים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את האורז , ומטגנים על להבה גדולה , עד שהאורז מצופה היטב בחמאה.
מכניסים פנימה את חלב הקוקוס והמים , מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום , מבשלים כ- 20 דק' , עד שהנוזלים נספגים.
בזמן שהאורז מתבשל , מפזרים את הקוקוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה , אופים בחום גבוה עד שהקוקוס מזהיב , מערבבים מידי פעם כדי שהקוקוס לא יישרף . אפשר לעשות את אותה פעולה במחבת ללא שמן .
מסדרים את האורז על צלחת הגשה ומפזרים למעלה את הקוקוס . מגישים עם השעועית והאדממה . יופי של ארוחה צמחונית .
למי שאופציית ארוחה ללא בשר , לא מתקבלת על הדעת . אפשר להכין את אחד משני המתכונים האלה , שמשלימים את הטעמים האסיאתיים.
עוף טריאקי
כנפי עוף בשום ודבש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה