יום שבת, 10 בספטמבר 2011

אל תתנו לקיץ לעבור בלי זה - בריוש מושלמים עם גבינת שמנת ופטל אדום













לפעמים אני מתעכבת לבדוק את האהבות והעדפות שלי . סקרנית לדעת מהיכן הן נוצרו , איזה זיכרון או חוויה קיבעו לי אותם בתודעה , וסידרו לי את המועדפים שלי בסולם היררכי של הכי אוהבת וכאלה של פחות...


סיפור האהבה ההיסטרי שלי עם פירות יער , קצת הטריד את שלוותי , כשאני שואלת את עצמי : למה? למה דווקא הם? מה יש בקטנים ,היפים האלה , ספק חמצמצים , ספק מתקתקים , ששובה את ליבי ואף פעם לא די לי מהם.

צללתי עמוק (מאד עמוק ) לתודעה ושליתי משם אגדה של עולם יפה יותר , עולם שבו עם הנץ החמה , פוסעות להם אם ובנותיה אל היער , סינרים מצויצים למותניהם וסלים קטנים בידיהן . הן פוסעות אל היער לקטוף , פטל , דמדמניות , ועוד כאלה נפלאות.

תוך דקה וקצת ,הן כבר בדרך חזרה ,אל הבית הקטן . הארובה עם העשן, מרמזת על החמימות שמחכה להן בפנים.

הבנות נעלמות קצת מהסיפור . האם תוך חצי שעה וקצת , כבר יוצקת ריבה אל שורת צנצנות מעוקרות ומעמידה על הדרך... גם איזה פאי עמוס פרי , כל זאת מבלי שסינרה יוכתם ושערה לא נעה בתסרוקתה המעוצבת כהלכה.

אני שואלת את עצמי , תוך שאני פוסעת אל יער האדם בשוק , מיהו אותו מבוגר שאחראי לאגדות האלה . אני מגלה לאכזבתי שלא עצים ולא יער , כל מה שנותר מהשפע , הוא רק פטל אדום ושחור .


זה מיער אחר בכלל... שבארצות רחוקות

גם זה מאותו יער


המוכר החביב שזיהה את אותות המצוקה בפניי , הבטיח לי שהם יהיו כאן לפחות עד אוקטובר. – דצמבר .

הנתון הזה קצת הלחיץ אותי , ומיהרתי להכין בריוש ( שהוא אהבה של אגדה אחרת) עם פטל וגבינה .

פינוק עם תועפות חמאה של סוף שבוע .... התוצאה מצדיקה מאד את ההמתנה שהבצק הזה דורש .



 בריוש מושלמים עם גבינת שמנת ופטל אדום


כדאי שיהיה בבית
לבצק הבריוש:
250 גר' קמח

4 גר' שמרים יבשים או 15 גר' שמרים לחים

30 גר' סוכר

קורט מלח

4 ביצים

200 גר' חמאה קרה מאד



למלית הגבינה:


225 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

50 גר' סוכר

1 ביצה



לרוטב הפטל:


200 גר' פטל אדום טרי או קפוא

30 גר' סוכר



לזיגוג:
1 ביצה

20 גר' סוכר

איך מכינים:
הבצק:
שמים את הסוכר , המלח , שמרים וקמח בקערת המיקסר. עם וו לישה.

מערבלים במהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים , בזו אחר זו , תוך הקצפה . התערובת עשויה להראות קצת יבשה.

חותכים את החמאה הקרה ל 5 קוביות , מוסיפים לתערובת הקמח , קובייה אחר קובייה . מוודאים שכל אחת מהן נבלעת בבצק.

מעלים את מהירות המערבל וממשיכים לעבד כך עוד 10 דק'.

הבצק מתקבל דביק.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות בחמאה , מפזרים מעט קמח על הבצק , מכסים במגבת , מניחים לו לתפוח כ 1 וחצי - 2 שעות , או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו , מעבירים אותו למשטח מקומח , מוציאים אוויר , לשים קצרות , רק עד שמחזירים אותו למידה הראשונית שלו.

מחזירים לקערה , שוב מקמחים קלות את הבצק . מכסים במגבת , משאירים לתפוח עוד שעתיים , או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בינתיים מכינים את רוטב הפטל:
מעבירים את הפטל הקפוא ,או הטרי לסיר קטן יחד עם הסוכר , מבשלים על להבה נמוכה 10 דק' . אם הפטל טרי ,מוסיפים 1 כף מים. מצננים.

תערובת הגבינה : מערבבים היטב את החומרים .

כשהבצק הכפיל את נפחו , מחממים את התנור ל180 מעלות .

משמנים היטב בחמאה תבניות של בריוש או מאפינס , 8 תבניות אישיות , בקוטר של 8- 10 ס"מ.


מוציאים את האוויר מהבצק , ומחלקים אותו ליחידות של 80 גר' . מעבירים לתבניות , מתפיחים כ- 45 דק' או עד שהבצק מכפיל את נפחו.


כשהבצק הכפיל את נפחו , , דוחפים את מרכז הבצק מטה , כדי לאפשר מקום לגבינה ולפטל.



מחלקים את הגבינה במרכז כל בריוש , ומעל את רוטב הפטל .



מברישים בביצה בקצוות .

אופים כ 15 – 20 דק' , עד שמזהיב .

מוציאים , מברישים את הקצוות במעט חמאה מומסת (לא חייב) ומצננים .

מוציאים מהתבנית ... ביס אחד ומבינים כמה הניג'וס היה מתגמל...







6 תגובות:

  1. לא יכול להיות יותר טוב מזה!
    הרגת אותייי

    השבמחק
  2. וואו!!! מדהים! מפנק ברמות! אהבתי מאוד מאוד!

    השבמחק
  3. יקירתי, נראה מדהים!!! המתכון, התמונות, הריחות ופירות היער...

    השבמחק
  4. תודה טלטול..
    שמחה שאהבת
    חיה

    השבמחק
  5. רוני , המאפה הזה היה מדהים , הכל נטרף..
    תודה
    חיה

    השבמחק