לכבוד וברוח שבועות , התחלתי ביצירות קטנות ולא כל כך משמעותיות . רציתי רק לבשר לבני הבית על בואו הקרב של החג .
טעימות קטנות שרק ירמזו להם , את הצפוי להיות , אם הם יתקבצו כולם יחד לכבוד החג האהוב עלי .
התחלתי בעוגה קטנה , כזו שלוקחים ממנה ביסים קטנים ולא מבינים אחרכ' לאן היא נעלמה . כזו שלא נשארת שבוע ומעלה תהיות של , האם לאפסן במקרר או לא ?
כזו שמספיקה גם לשניים , ולא מעוררת יותר מידי שאלות של : מה עוגה שלמה עכשיו רק לשנינו? או רק לי לבדי?
עוגה שמסתדרת נחמד , נניח ליד עוד עוגת גבינה גדולה . כי מה פתאום להסתפק באחת בלבד.
למרות גודלה ומהירות הכנתה ( 15 דק') , כל ביס ממנה הוא ביס מושלם .
תחילה החיך נוגע בשכבה העליונה של השוקולד המריר , משם אל הגבינה הרכה והשמנתית ולבסוף , שכבת הפירורים עם רמז של קינמון..
עוגת גבינה משוישת בשוקולד
מה צריך:
לשכבת הבסיס:
1 כוס ביסקוויטים פתי בר , טחונים במג'ימיקס .
3 כפות חמאה מומסת
1 כפית קינמון
מערבבים את הפירורים עם החמאה והקינמון.
משמנים תבנית בגודל 23X23 ס"מ ומרפדים את התחתית בשכבת הפירורים .
אופים בחום של 180 מעלות כ – 8 דק' .
לשכבה האמצעית:
250 גר' גבינת שמנת
250 גר' גבינה לבנה 5% שומן
3/4 כוס סוכר
3 שקיות סוכר ווניל
3 כפות קמח מנופה
1 ביצה + 3 חלבונים
שמים במיקסר את הגבינה , מוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל ומקציפים.
מוסיפים את הקמח והביצים ומערבבים רק עד שמתאחד .
ניתן לערבב , גם יידנית .
מעבירים את שכבת הגבינה אל התחתית האפויה .
ממיסים במיקרו , או בבן מרי ( סיר מים רותחים ועליו סיר ,או קערה , עם השוקולד) 100 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו.
כשהשוקולד נמס , יוצקים אותו בעזרת כף , במרחקים שווים על פני העוגה .
אופים בחום של 175 מעלות למשך 40 דק' . העוגה אמורה להזהיב ממש מעט בשוליים ולהתייצב .
בהצלחה יקירתי.
השבמחקחשבתי עליך הרבה בזמן האחרון.
אני כאן, אתך.
תודה אריאלה יקרה
השבמחקאת מהכי אהובות עלי!!! עוקבת אחרייך תמיד ובהתמדה .
פעם ניפגש....
תודה
חיה
בהצלחה בבלוג החדש, אשמח לקרוא אותך גם כאן.
השבמחקתודה בתיה
מחקואני אמשיך לעקוב אחרייך שם..
אוהבת מאד את הבלוג שלך.
חיה
מקסים ומפתה (:
השבמחקשילוב מדהים גבינה ושוקולד!
תודה רבה רוני
השבמחקחיה
התחברתי מאוד לכתוב לפני המתכון המפתה ואהבתי מאוד !
השבמחקאינני מאוהבי השילוב גבינה ושוקולד , אך המתכון הזה עשה לי משהו וגרם לי לרצון לנסות ......
תודה על השיתוף , התמונה מרהיבה ומרעיבה תרתי משמע ....
בברכת ,
שבוע טוב ובהצלחה בבית החדש ,
שרית-ב
♥
תודה רבה שרית
מחקכיף לדעת שאהבת
חיה
בהצלחה אני אחריך
השבמחקתודה רחל
מחקחג שמח
חיה
כמה חבל שמרבית הטובים עוזבים את תפוז....... יכולה להבין. האוירה כבר לא אותו דבר. חג שמח
השבמחקמסכימה איתך....
מחקתודה
חיה
איפה שתהיי, אמשיך לעקוב אחרייך :-) משום שאני אוהבת את הכתיבה שלך, את הצילומים שלך, את אישיותך הנעימה ובכלל, הייתה לנו תקווה להיפגש, זה כבר טוב.
השבמחקהעוגה שלך נראית נפלא, משויישת כהלכה.
שבוע טוב ומבורך וגם חג שבועות שמח,
מגי
תודה מגי יקרה
מחקיש לנו המון תקווה להיפגש ,התיזמון כבר עומד בפתח....
חיבוק
חיה
ממש מתאים לי חתיכה קטנה עכשיו ליד הקפה!
השבמחקנראה טעים!!
שבוע טוב :)
תודה אפרת יקרה
מחקיום טוב
חיה
בדיוק העוגה שהבת שלי ביקשה שאכין השבוע:-) תודה על המתכון נראה מעולה
השבמחקרק אומר שלבת שלך יש טעם טוב:-))
מחקבהצלחה
חיה
שילוב הורס חיה!
השבמחקכזו בדיוק אכין לחג ואקח איתי.
תודה
תודה רבה..
מחקשבית את ליבי לנצח נצחים:-))
חיה
תתחדשי על משכנך החדש! שיהיה המון בהצלחה!
השבמחקהעוגה שלך מקסימה! אוהבת את השיוש השובב! :-)
אני קצת חוששת לשלב גבינה ושוקולד כי זהיוצא חמצמץ כזה, אבל מאוד-מאוד בא לי עכשיו!
המשך יום מקסים!
אלנהIliAsh
הי אלנה , תודה רבה... מקווה שנמשיך להיות חברות בבלוגריה.
מחקאל תחששי מהשילוב , הוא מוצלח ובהחלט לא חמצמץ.
חג שמח
חיה
היי חיה,
השבמחקשיהיה המון בהצלחה במשכנך החדש, טעים זה בטוח יהיה, ואני איתך!
בינתיים תודה על מתכון נפלא, וחג שמח :-)
דגנית
תודה דגנית
מחקכיף לי שאת איתי
חג שמח
חיה
חיה, שיהיה בהצלחה במקום החדש.
השבמחקשיהיה לך בית טעים וחמים - ולנו תמיד כיף לבקר בו :)
תודה יקירתי....ושבוע נפלא
השבמחקחיה
קפצתי לבקר :)
השבמחקמהחבר בתפוז. בהצלחה בבית זה ואשמח להתעדכן במעשה ידיך תמיד.
תודה רבה
השבמחקוכמה נחמד מצידך.....
תודה
חיה