הזמן רץ במהירות מסחררת , משאיר אותי תוהה לפעמים לאן הוא ממהר?
האם אין דרך ללחוץ על השהייה ,ולתת לאירועים להתנהל קצת יותר בעצלתיים? אירועים גלובליים מתערבבים באישיים , ללא יכולת להתעכב ולהתבונן עליהם ,לעבד אותם ואולי ללמוד דבר אחד או שניים. אולי זו הסיבה לעובדה שלאחרונה , אני מידי פעם מתרפקת על העבר....
על טעמים וזיכרונות .... חושבת שלמה שהיה פעם , יש כוח להגיד לנו משהו על מה שיהיה?
חוזרת מידי פעם למאכלים של לפני שנים , כל אחד מהם קשור לאיזה זיכרון... כמו למשל העוגה שהכנתי ,זאת שכנראה "כיכבה" בכל בית. מי שהזכירה לי את העוגה שנשכחה ,הייתה חברתי רחל , הנאמנה רוב הזמן למקורותיה ,ולמתכונים של פעם.
העוגה הזו נקשרת לי בזיכרון , עם חבורת דודות פולניות , שמסבות סביב שולחן ,ערוך כיאות . עם כלי פורצלן ,כמובן!!! הן אוחזות בספל התה בעדינות מעושה , עם זרת זקופה ,כמו שכתוב בספר הנימוסים הפולני.
לכל אחת פיסת עוגה מדודה בצלחת , הן חותכות בה בכפית ( מה חשבתם ,ככה סתם ביד ,שומו שמיים!!!) . מתענגות על הטעם ,תוך שהן מצקצקות בשפתיים " אוי כמה שזה טוב הרעל הזה" . וזאת יש לדעת אצל הפולניות , אין טוב ללא רע. כי איך אפשר ליהנות אם לא סובלים קצת ???
העוגה נפלאה בפשטותה ,רכה וספוגה במיץ תפוזים , הקוקוס משתדך היטב עם מרירות התפוזים , וגם מעניק מראה של פתיתי שלג מעל העוגה . קליפת התפוז למעלה ,היא מגע עכשווי שמשלב בין העבר להווה.
לעונג הזה תידרשו לרשימת המצרכים הבאה:
לעוגה:
6 ביצים גדולות.
1 ו 1/2 כוסות קמח תופח. אם אין , משתמשים בקמח רגיל ומוסיפים 1 כפית אבקת אפייה.
3/4 כוס סוכר.
1 שקית סוכר ווניל.
1 כוס שמן.
1 כוס מיץ תפוזים.
1 כוס פתיתי קוקוס +1/2 כוס לקישוט מעל העוגה.
קליפת לימון מגורדת מלימון שלם.
קליפת תפוז מגורדת מ- 2 תפוזים.
ההכנה:
מפרידים בין חלמונים לחלבונים.
מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ,לקצף יציב מאד. מעבירים לקערה נקייה.
מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר , לתערובת קרמית ובהירה.
מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז.
מוסיפים את הנוזלים (שמן ,מיץ תפוזים) לסירוגין עם הקוקוס והקמח ,לתערובת החלמונים.
מוסיפים את תערובת החלבונים ,בפעמיים ,בעדינות ובתנועת עטיפה.
מעבירים לתבנית משומנת עם חור באמצע , בנפח 10 כוסות בערך.
אופים בחום של 175 מעלות ,עד שקיסם יוצא יבש , כ45 דק' – שעה.
לסירופ:
רצועות דקיקות מ-2 תפוזים , קולפים עם קלפן ,רצועות רחבות מקליפת תפוז , את הרצועות חותכים לרצועות דקיקות.
1 כוס מיץ תפוזים.
1/2 כוס סוכר.
שמים את המיץ ,הסוכר ורצועות התפוז בסיר קטן.
מבשלים עד שמצטמצם והופך לסירופ סמיך.
את קליפות התפוז מוציאים מהסיר ומייבשים בצלחת.
מקררים את העוגה כ – 15 דק' ,ומשחררים מהתבנית ,הופכים על צלחת רחבה והופכים פעם נוספת לצלחת עם שוליים מעט גבוהים.
יוצקים את מיץ התפוזים החם על העוגה ,וחלק גם בתחתית הצלחת . כך שהנוזלים יספגו מעל העוגה וגם בבסיסה התחתון.
מפזרים את מחצית כוס הקוקוס הנותרת ,על העוגה.
מקשטים בקליפת התפוז.
אוכלים בהנאה מבלי לצקצק על מר גורלכם....
האם אין דרך ללחוץ על השהייה ,ולתת לאירועים להתנהל קצת יותר בעצלתיים? אירועים גלובליים מתערבבים באישיים , ללא יכולת להתעכב ולהתבונן עליהם ,לעבד אותם ואולי ללמוד דבר אחד או שניים. אולי זו הסיבה לעובדה שלאחרונה , אני מידי פעם מתרפקת על העבר....
על טעמים וזיכרונות .... חושבת שלמה שהיה פעם , יש כוח להגיד לנו משהו על מה שיהיה?
חוזרת מידי פעם למאכלים של לפני שנים , כל אחד מהם קשור לאיזה זיכרון... כמו למשל העוגה שהכנתי ,זאת שכנראה "כיכבה" בכל בית. מי שהזכירה לי את העוגה שנשכחה ,הייתה חברתי רחל , הנאמנה רוב הזמן למקורותיה ,ולמתכונים של פעם.
העוגה הזו נקשרת לי בזיכרון , עם חבורת דודות פולניות , שמסבות סביב שולחן ,ערוך כיאות . עם כלי פורצלן ,כמובן!!! הן אוחזות בספל התה בעדינות מעושה , עם זרת זקופה ,כמו שכתוב בספר הנימוסים הפולני.
לכל אחת פיסת עוגה מדודה בצלחת , הן חותכות בה בכפית ( מה חשבתם ,ככה סתם ביד ,שומו שמיים!!!) . מתענגות על הטעם ,תוך שהן מצקצקות בשפתיים " אוי כמה שזה טוב הרעל הזה" . וזאת יש לדעת אצל הפולניות , אין טוב ללא רע. כי איך אפשר ליהנות אם לא סובלים קצת ???
העוגה נפלאה בפשטותה ,רכה וספוגה במיץ תפוזים , הקוקוס משתדך היטב עם מרירות התפוזים , וגם מעניק מראה של פתיתי שלג מעל העוגה . קליפת התפוז למעלה ,היא מגע עכשווי שמשלב בין העבר להווה.
לעונג הזה תידרשו לרשימת המצרכים הבאה:
לעוגה:
6 ביצים גדולות.
1 ו 1/2 כוסות קמח תופח. אם אין , משתמשים בקמח רגיל ומוסיפים 1 כפית אבקת אפייה.
3/4 כוס סוכר.
1 שקית סוכר ווניל.
1 כוס שמן.
1 כוס מיץ תפוזים.
1 כוס פתיתי קוקוס +1/2 כוס לקישוט מעל העוגה.
קליפת לימון מגורדת מלימון שלם.
קליפת תפוז מגורדת מ- 2 תפוזים.
ההכנה:
מפרידים בין חלמונים לחלבונים.
מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ,לקצף יציב מאד. מעבירים לקערה נקייה.
מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר , לתערובת קרמית ובהירה.
מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז.
מוסיפים את הנוזלים (שמן ,מיץ תפוזים) לסירוגין עם הקוקוס והקמח ,לתערובת החלמונים.
מוסיפים את תערובת החלבונים ,בפעמיים ,בעדינות ובתנועת עטיפה.
מעבירים לתבנית משומנת עם חור באמצע , בנפח 10 כוסות בערך.
אופים בחום של 175 מעלות ,עד שקיסם יוצא יבש , כ45 דק' – שעה.
לסירופ:
רצועות דקיקות מ-2 תפוזים , קולפים עם קלפן ,רצועות רחבות מקליפת תפוז , את הרצועות חותכים לרצועות דקיקות.
1 כוס מיץ תפוזים.
1/2 כוס סוכר.
שמים את המיץ ,הסוכר ורצועות התפוז בסיר קטן.
מבשלים עד שמצטמצם והופך לסירופ סמיך.
את קליפות התפוז מוציאים מהסיר ומייבשים בצלחת.
מקררים את העוגה כ – 15 דק' ,ומשחררים מהתבנית ,הופכים על צלחת רחבה והופכים פעם נוספת לצלחת עם שוליים מעט גבוהים.
יוצקים את מיץ התפוזים החם על העוגה ,וחלק גם בתחתית הצלחת . כך שהנוזלים יספגו מעל העוגה וגם בבסיסה התחתון.
מפזרים את מחצית כוס הקוקוס הנותרת ,על העוגה.
מקשטים בקליפת התפוז.
אוכלים בהנאה מבלי לצקצק על מר גורלכם....
אוהבת
השבמחקתודה רוני...
השבמחקנראת נפלאה העגה הזאת,אנסה אותה!
השבמחקתודה מרים...
השבמחקשמחה שאהבת.
חיה.
מממממממממממממממ.... טעיםםםםםםםם!!!
השבמחקמתחברת כל-כך למה שכתבת. בדיוק היום אמרתי לחברה שקצב החיים והאירועים הלוחץ הזה לא עושה לי טוב...
נשיקות
נראה מצויין, נהנתי לקרוא.
השבמחקתודה:-))
השבמחקרינתוש ,ככה אני מרגישה יקירתי ,שהכל חולף בבאז.......
השבמחקראית את התמונות היפות שצילמת פה בבלוג, שתי העליונות מוכרות לך?
נשיקות יקירתי.
יצא מדהים.....
השבמחקאיזה כיף לי...
השבמחקתודה שטרחת לספר:-))
נראה טוב, ובתקווה ינוסה בקרוב (אני צריכה קודם למצוא עוד אנשים מלבדי שאוהבים קוקוס. לצערי בני ביתי לא נמנים על חובבי הז'אנר).
השבמחקאני אוהבת עוגות שלא נופולות לפח הפחד/עצלנות/חוסר זמן להפריד ביצים.
תודה :)
תודה רבה..
השבמחקשמחה שבאת לבקר , אני מאד אוהבת לשוטט בבלוג שלך.
חיה.
אז סוף סוף הכנתי. יצא מעולה. אהבתי. וגם שונאי הקוקוס אהבו- עשיתי להם חצי עוגה בלי קוקוס מלמעלה. לקוקוס שבתוך הבלילה הם כנראה לא שמו לב :)
השבמחקיהיה בסדר אם אעלה פוסט על זה גם אצלי בבלוג?
שמחה שיצא לך טוב...
השבמחקבוודאי שאת יכולה להעלות , אשמח אם תעשי לי לינק , ככה זה בשיתוף , לא?:-))
תודה יקירתי
חיה.
כמובן. לא הולך אחרת :)
השבמחק(יקח עוד זמן עד שזה יעלה, יש לי עוד כמה דברים על הראש)
ותודה לך!
אפשר להכין אותה עם פחות ביצים? 3,4 אז שאר הכמויות יהיו אותו הדבר?????
השבמחקהעליתי את הפוסט מוקדם מהצפוי. לא ממש היה לי משהו מתאים לט"ו בשבט ולא יכלתי להתעלם לגמרי, אז העליתי אותו עכשיו. את מוזמנת לבוא לראות.
השבמחקמקווה שלינקקתי כראוי. שוב תודה לך :)
ניסיתי את העוגה פשוט מעולה!!!!!!!!!!!!!!!
השבמחקתודה רבה חברים.
כיף לי ... תודה רבהןחג שמח
השבמחקחיה
שלום חיה,
השבמחקחברה מבית חולים סיפרה לי על האתר שלך.
ואז היא סיפרה על עוגת התפוזים המופלאה הזו.
עשיתי אותה.
יצא מדהים.ישר כח.
אני מצטרפת לקהל המעריץ.
שהק"בה יברך אותך.
שבת שלום.
מאשרת
השבמחקמרסל את מקסימה על שישבת וטרחת לכתוב ולהחמיא.
השבמחקזה תמיד מחזק ותומך ואני שמחה על כך.
בכל מקרה שמחתי שאהבת...
שיהיה שבוע נפלא..
חיה
העוגה מהממת אני ממליצה בחום
השבמחקהעוגה מהממת מומלץ מחום
השבמחקהמוני תודה , שמחה שאהבת...
השבמחקחיה
התחברתי, קראתי, נהניתי, שיתפתי!!
השבמחקהבלוג מקסים.
רחל
תודה רחל
השבמחקכיף גדול לדעת שאהבת:-))
חיה
היי,
השבמחקהעוגה נראית מדהים!!!!
אני מתכננת להכין אותה מחר.
אבל..אני לא אוהבת עוגות רטובות,אז אם אני אוותר על הסירופ זה בסדר?
או שהסירופ די הכרחי בעוגה הזו?
תודה רבה :-)