חג שבועות מתחיל ...ויש באז.... להיכן שלא פונים נתקלים בחג המתקרב.
פעם הוא היה החג הכי אהוב עלי ותמיד רציתי לחגוג אותו אצלי עם משפחה וחברים . הייתי מתכננת מראש מה להכין ,ואיזה משימות להטיל על אחרים.
הוא סימל בעיני המון דברים והעלה כל כך הרבה רגשות ...
לבן.
נקי , טהור.
ביכורים.
ערמות של חציר .
זרים על הראש.
אביב.
התחדשות וצפייה לקיץ שבא אחריו.
אוכל שמכינים במיוחד לשבועות ו..גם עוגות גבינה.... שולחנות שהייתי עורכת ,מניחה ערימות של שיבולים ,כיכרות לחם ריחניים ,המון המון אוכל וסנגרייה אדומה בגביעי יין.
פעם הוא היה החג הכי אהוב עלי ותמיד רציתי לחגוג אותו אצלי עם משפחה וחברים . הייתי מתכננת מראש מה להכין ,ואיזה משימות להטיל על אחרים.
הוא סימל בעיני המון דברים והעלה כל כך הרבה רגשות ...
לבן.
נקי , טהור.
ביכורים.
ערמות של חציר .
זרים על הראש.
אביב.
התחדשות וצפייה לקיץ שבא אחריו.
אוכל שמכינים במיוחד לשבועות ו..גם עוגות גבינה.... שולחנות שהייתי עורכת ,מניחה ערימות של שיבולים ,כיכרות לחם ריחניים ,המון המון אוכל וסנגרייה אדומה בגביעי יין.
אני זוכרת גם את ההשקעה של הכנת סלי הביכורים לבית הספר ,פירות שרק הנצו הושמו אחר כבוד בסלים של ילדי. ... להילה ביתי תמיד היו רגשות מעורבים כלפי סלי הביכורים האלה ,גאווה בסל היפה הייתה מעורבת בחוסר רצון להיפרד ממנו ,כי היה מנהג כזה של החלפת סלים בין ילדי הכיתה.
רחל חברתי מנסה בימים אלה להלהיב אותי ,שואלת :מה עם שבועות? מה עם שבועות ? אני מחזירה , תוהה מה עם זה באמת..
מרגישה כבדות כזו...הילה ביתי רחוקה ,נכדי חולים באיזה וירוס ,ואני רחוקה לא יכולה לסייע ,להחזיק ,ללטף... טוב די ל"התבכיין"! ולהתמלא ברחמים עצמיים ..בכל זאת האביב כאן . אני אולי לא יארח השנה ,אבל בטח אתארח.
ובלי מתכונים לשבועות אי אפשר .. הכנתי את הפלפלים האלה ממולאים בגבינה .מעבר להיותם טעימים מ א ד!!! המנה הזו גם מרשימה ביופייה , לקחתי את מה שנשאר לעבודה והתגובות היו נלהבות... בואו נגיד שתוך 10 ד"ק לא היה לה זכר...
מצרכים:
6 פלפלים אדומים גדולים או 6 פלפל שושקה .
1 גליל גבינת פורמעז.
1/2 ח"ב גבינת טוב-טעם.
1/2 מיכל שמנת חמוצה.
1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ +עלים לקישוט מעל.
1 שן שום גדולה כתושה או 2 בינוניות.
2 כפות שמן זית למילוי +2 – 3 כפות להזלפה מעל המנה.
מלח גס ופלפל גרוס שחור.
ההכנה:
קולים את הפלפלים בתנור בחום של 200 מעלות ,הופכים מצד לצד תוך כדי אפיה . כשהם משחימים מעבירים לכלי , מפזרים מעט מלח ועוטפים בניילון נצמד ,פעולה זו מאפשרת לקלף את הפלפלים ביתר קלות.
מקלפים את הפלפלים ,מחלקים כל פלפל ל2-3 חלקים ,תלוי בגודל.פלפל שושקה לשניים.
מערבבים את חומרי המלית.
פורסים פלפל שמים כף גדושה של מלית ומגלגלים.
רחל חברתי מנסה בימים אלה להלהיב אותי ,שואלת :מה עם שבועות? מה עם שבועות ? אני מחזירה , תוהה מה עם זה באמת..
מרגישה כבדות כזו...הילה ביתי רחוקה ,נכדי חולים באיזה וירוס ,ואני רחוקה לא יכולה לסייע ,להחזיק ,ללטף... טוב די ל"התבכיין"! ולהתמלא ברחמים עצמיים ..בכל זאת האביב כאן . אני אולי לא יארח השנה ,אבל בטח אתארח.
ובלי מתכונים לשבועות אי אפשר .. הכנתי את הפלפלים האלה ממולאים בגבינה .מעבר להיותם טעימים מ א ד!!! המנה הזו גם מרשימה ביופייה , לקחתי את מה שנשאר לעבודה והתגובות היו נלהבות... בואו נגיד שתוך 10 ד"ק לא היה לה זכר...
מצרכים:
6 פלפלים אדומים גדולים או 6 פלפל שושקה .
1 גליל גבינת פורמעז.
1/2 ח"ב גבינת טוב-טעם.
1/2 מיכל שמנת חמוצה.
1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ +עלים לקישוט מעל.
1 שן שום גדולה כתושה או 2 בינוניות.
2 כפות שמן זית למילוי +2 – 3 כפות להזלפה מעל המנה.
מלח גס ופלפל גרוס שחור.
ההכנה:
קולים את הפלפלים בתנור בחום של 200 מעלות ,הופכים מצד לצד תוך כדי אפיה . כשהם משחימים מעבירים לכלי , מפזרים מעט מלח ועוטפים בניילון נצמד ,פעולה זו מאפשרת לקלף את הפלפלים ביתר קלות.
מקלפים את הפלפלים ,מחלקים כל פלפל ל2-3 חלקים ,תלוי בגודל.פלפל שושקה לשניים.
מערבבים את חומרי המלית.
פורסים פלפל שמים כף גדושה של מלית ומגלגלים.
מסדרים בכלי הגשה ,יוצקים שמן זית מעל ,מעט מלח גס ,מקשטים בעלי הבזליקום.
הצילומים נהדרים, והמתכון יאממממי.
השבמחקתודה מירי!
השבמחקמצטרף לקודמי, במיוחד הקטע של הגבינות, כרפתן לבשלנית
השבמחקתודה ארנון ,איזה בלוג מעניין ,התחברתי לעניין ההשכמה בבוקר והשלווה בדיוק בחיבור בין דעיכת הליילה לבוקר שרק מתעורר.....
השבמחקאני כבר הולכת להכין את היאמי הזה בשבועות הזה למפגש עם החברים שלנו :)
השבמחקאת בטוח תקצרי הצלחה אחותי...
השבמחק