כשגמלה בליבי ההחלטה להיות מודעת רוב הזמן למזון שאני אוכלת. פגשתי בדרכי מאכלים שבעבר לא חיבבתי או לא ניסיתי ,אבל בהחלט לא חשבתי עליהם מחשבות חיוביות.... אחד מהם הייתה הפפאיה , פרי שאין סיכוי שהייתי אוכלת אותו מתוך בחירה.
התחלתי לאכול אותה בהססנות לאחר שקראתי ושמעתי עליה דברים מופלאים .ערכה התזונתי וסגולותיה הרפואיות סיקרנו אותי ... טעמה מיוחד מאד ,מאופין בבישום ארומתי עדין. אני התאהבתי...ומשתדלת לאכול אותה כמעט על בסיס יומי.
למי שרוצה ליהנות מיתרונות הפרי ורוצה להתרגל לטעם בהדרגה ,אפשר ומומלץ לשלב אותה בסלטים ירוקים .
מעבר להיותה כל כך בריאה ,הפפאיה הוא פרי דיאטטי ,היא מכילה רק 30 קלוריות ל100 ג'ר! אני קונה את שלי אורגנית ,אם כבר בריא...
בעיני אחד הסלטים היותר טעימים שמשלבים פפאיה ,הוא זה שפגשתי במסעדה של "אורנה ואלה" .הוא מוגש שם עם המבורגר מחזה אווז . אני והילה ביתי היינו מבקשות רק אותו כמנה בפני עצמה . הוא טעים מ א ד!! רענן ומיוחד במינו.
כשפגשתי אותו בספר שלהן , שמחתי מאד התחלתי להכין אותו על בסיס קבוע...
לסלט יש צבעים עזים ,הוא מתובל עם רוטב חמוץ – חריף מדהים.
הסלט יכול ללוות כל ארוחה , ומתאים מאד גם לבשר . בפרי יש אינזים בשם פפאין שעוזר בעיכול הבשר.
מצרכים לסלט:
1/4 כרוב אדום חתוך לרצועות מאד דקות.
1/2 ראש חסה ערבית פרוסה לרצועות ,אני השתמשתי בשני סוגים של חסת משי ויצא מצוין.
1/2 פפאיה בינונית (או מנגו למי שממש מסתייג) חתוכה לרצועות ,למרות שבמתכון כתוב רצועות דקות ,אני ממליצה על רצועות יותר רחבות .
1/2 כוס עלי כוסברה קרועים גס (למי שממש לא אוהב אפשר פטרוזיליה ,אבל זה לא מעניק את אותו טעם מיוחד).
1/2 כוס עלי נענע קרועים גס.
לרוטב:
1/2 כוס חומץ אורז.
1/2 כוס מיץ לימון.
3 עלי כפיר ליים מיובשים.
7 שיני שום לא קלופות ,חצויות.
1 מקל למון גראס.
2 כפות סוכר.
1/2 כף ממרח צ'ילי (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח).
1 כף רוטב דגים.
1 כפית קורנפלור מומס ב 1 כף מים.
את כל המצרכים אפשר להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח .
ההכנה:
שמים את כל מרכיבי הרוטב ,מלבד הקורנפלור בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-12 ד'ק ברתיחה עדינה.
מוסיפים את הקורנפלור המומס ,מערבבים ומסירים מהאש. מסננים ומקררים.
ההגשה:
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ,מוסיפים כמה כפות מהרוטב(לא את כל הכמות) ,מערבבים בעדינות ,אפשר עם הידיים ,טועמים ומוסיפים עוד רוטב אם צריכים.
חשוב: להוסיף את הרוטב לסלט רק ממש סמוך להגשה.
התחלתי לאכול אותה בהססנות לאחר שקראתי ושמעתי עליה דברים מופלאים .ערכה התזונתי וסגולותיה הרפואיות סיקרנו אותי ... טעמה מיוחד מאד ,מאופין בבישום ארומתי עדין. אני התאהבתי...ומשתדלת לאכול אותה כמעט על בסיס יומי.
למי שרוצה ליהנות מיתרונות הפרי ורוצה להתרגל לטעם בהדרגה ,אפשר ומומלץ לשלב אותה בסלטים ירוקים .
מעבר להיותה כל כך בריאה ,הפפאיה הוא פרי דיאטטי ,היא מכילה רק 30 קלוריות ל100 ג'ר! אני קונה את שלי אורגנית ,אם כבר בריא...
בעיני אחד הסלטים היותר טעימים שמשלבים פפאיה ,הוא זה שפגשתי במסעדה של "אורנה ואלה" .הוא מוגש שם עם המבורגר מחזה אווז . אני והילה ביתי היינו מבקשות רק אותו כמנה בפני עצמה . הוא טעים מ א ד!! רענן ומיוחד במינו.
כשפגשתי אותו בספר שלהן , שמחתי מאד התחלתי להכין אותו על בסיס קבוע...
לסלט יש צבעים עזים ,הוא מתובל עם רוטב חמוץ – חריף מדהים.
הסלט יכול ללוות כל ארוחה , ומתאים מאד גם לבשר . בפרי יש אינזים בשם פפאין שעוזר בעיכול הבשר.
מצרכים לסלט:
1/4 כרוב אדום חתוך לרצועות מאד דקות.
1/2 ראש חסה ערבית פרוסה לרצועות ,אני השתמשתי בשני סוגים של חסת משי ויצא מצוין.
1/2 פפאיה בינונית (או מנגו למי שממש מסתייג) חתוכה לרצועות ,למרות שבמתכון כתוב רצועות דקות ,אני ממליצה על רצועות יותר רחבות .
1/2 כוס עלי כוסברה קרועים גס (למי שממש לא אוהב אפשר פטרוזיליה ,אבל זה לא מעניק את אותו טעם מיוחד).
1/2 כוס עלי נענע קרועים גס.
לרוטב:
1/2 כוס חומץ אורז.
1/2 כוס מיץ לימון.
3 עלי כפיר ליים מיובשים.
7 שיני שום לא קלופות ,חצויות.
1 מקל למון גראס.
2 כפות סוכר.
1/2 כף ממרח צ'ילי (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח).
1 כף רוטב דגים.
1 כפית קורנפלור מומס ב 1 כף מים.
את כל המצרכים אפשר להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח .
ההכנה:
שמים את כל מרכיבי הרוטב ,מלבד הקורנפלור בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-12 ד'ק ברתיחה עדינה.
מוסיפים את הקורנפלור המומס ,מערבבים ומסירים מהאש. מסננים ומקררים.
ההגשה:
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ,מוסיפים כמה כפות מהרוטב(לא את כל הכמות) ,מערבבים בעדינות ,אפשר עם הידיים ,טועמים ומוסיפים עוד רוטב אם צריכים.
חשוב: להוסיף את הרוטב לסלט רק ממש סמוך להגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה