יום שלישי, 25 במאי 2010

פסטה מחיטה מלאה עם אפונה סינית וברוקולי






























בוקר אחד אחרי שהגעתי במפתיע לאן שהייתי צריכה להגיע . נכחתי לדעת שהדרך והנסיעה חלפו מבלי שאחוש בהם בכלל...בכל פרק הזמן הזה לא ממש הייתי שם.
עובדה זו הוליכה אותי למסקנה שמחצית חיינו חולפת לה בסוג כזה של "אוטוטיזם" (שילוב של התנהלות אוטומטית וסוג של אוטיזם).
עיסוק רודף עיסוק... אנחנו נלחמים לשמור על שיגרה מוכרת ונוחה....ולפעמים אנחנו לא כל כך נוכחים. ידיעה זו הוליכה אותי להחלטה שפעם בשבוע לפחות (טוב זו רק התחלה) אני חורגת מהשגרה ועושה משהו קצת שונה ,נוסעת בדרך אחרת ,קובעת פגישות ספונטניות , גם אם הן לא מתאימות לאותו יום .....
השבוע החלטתי ללכת לים אחרי העבודה , מרחק של 400 מ' מהבית כל כך קרוב ועם זאת רחוק...(למי יש זמן).
לקחתי את מזרן היוגה ,טרמוס קטן של קפה ואיך לא 3 עוגיות בדיוק..(מתכון בפעם אחרת).
השיגרה קצת נלחמת...מה עכשיו?...יש כל כך הרבה מה לעשות!!... אבל אני הייתי נחרצת.
מגע החול תחת כפות הרגליים ,רחש הגלים והשקט ...משימות היום שנותרו מאחור מתרחקות ממני והלאה.
פורשת את המזרן... מתכנסת פנימה ,נשימות ,התרגול זורם מעצמו....
קפה ועוגיות..הטעם איכשהו חזק וטעים יותר.
משתהה עוד קצת , מתבוננת איך העננים מתכנסים באופק ,השמש מתארגנת לשקיעה מרהיבה....
חושבת בדרכי הביתה שבא לי משהו פחממתי ועם זאת שישאיר אותי בתחושה שאכלתי משהו בריא.

פסטה מחיטה מלאה עם אפונה סינית וברוקולי.
מצרכים:
1 חב' פסטה מחיטה מלאה(500 גר') ,אפשר כמובן פסטה רגילה.
200 גר' אפונה סינית טרייה ,מאחר ועונתה כמעט חולפת ,אפשר להמיר בכל מה שתרצו :אספרגוס,שעועית ירוקה...
לאורך האפונה הסינית יש סיב שכדאי להסיר ,פשוט מושכים עם סכין וזהו!
250 גר' ברוקולי חתוך לפרחים קטנים.
6 פטריות שיטאקי טריות חתוכות לפרוסות , או יבשות מושרות כ15 ד'ק במים רותחים ,סחוטות ופרוסות .
1 גזר גדול או 2 בינוניים ,קלופים וחתוכים לרצועות דקות.
3 שיני שום גדולות קצוצות.
1/2 ח'ב כוסברה קצוצה.
4 בצלים ירוקים קצוצים.
4-5 כפות שמן זית.
1/4 -1/2 כפית צ'ילי גרוס או 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ דק.
1 כף שמן שומשום.
3 -4 כפות רוטב סויה.
1/2 כפית פלפל שחור גרוס .
מלח בזהירות בגלל רוטב הסויה.
ההכנה:
מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (ננגסת בשן ,ולא רכה מידי) ,מסננים.
מכינים את כל המצרכים ,כך שיהיו זמינים בעת ההכנה.
מחממים את שמן הזית בווק ,מוסיפים את השום ,ופלפל צ'ילי מטגנים עד שהם יזהיבו מעט .
מוסיפים את הברוקולי, האפונה ,והגזר מטגנים תוך בחישה כ3 ד'ק, מוסיפים את פטריות השיטאקי ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הפסטה ,מערבבים היטב.
מוסיפים את הסויה ,מלח (בעניין המלח אני לא מוסיפה מראש ,קודם טועמת ואז מחליטה כמה חסר לי) ופלפל .
ולבסוף שמן שומשום ,כוסברה ובצל ירוק.
מסירים מהאש ,טעים ...טעים וגם דיאטטי .יוצאת כמות גדולה ,שנשמרת מאד יפה ,ואפשר לאכול מנה כל יום.
הערה: מרגע שהכנתם את כל החומרים ,שזה שלב הכרחי ,ההכנה עצמה אורכת כ10 ד'ק.
אני למשל אוהבת לשמוע את הזמרת הזו בזמן שאני מארגנת הכל....








4 תגובות:

  1. אני מודה שפסטה מחיטה מלאה קצת מרתיעה אותי, אבל המתכון והתמונות היפות כאן שינו את הענין ולדעתי מחר בצהריים יאכלו את הפסטה הזו, רק אני ברשותך לא השתמש בכוסברה (בעיתי אצלי הענין של הכוסברה).

    השבמחק
  2. מירי קודם תודה! זה חביב מצידך לקבל ממני רשות...אפשר במקום מה שתרצי ,את יודעת על בסיס מתכון אנחנו יכולים לעשות מה שאנחנו אוהבים..פטרוזיליה תהיה טובה מאד במקום.
    גם לי הייתה פעם בעיה עם פסטה מלאה ,אבל כשמוצאים באיכות טובה ,אני תמיד אעדיף מלאה...אך לא בכל מתכון.
    חיה.

    השבמחק
  3. מתי היית בים? את מפתיעה כל פעם מחדש אחותי:)

    השבמחק