ו
טפטוף של טיפה ונצנוץ של זהב , והרוח נושב לו חופשי על הדרך . הגשם יבוא וישטוף כל כאב , זה המתח שתם והשמחה שבלב... עלי מוהר - והגשם יבוא)
לפני שבא היורה ועשה את מפגן הראווה הראשון שלו לשנה זו . כבר כרתי ברית שלום עם החורף , ואפילו חיכיתי לו בשקיקה . התחלתי לאהוב את הרוח הצוננת על הלחיים ואפילו התקדרות השמיים ,רמזה לי על סוג של הבטחה . לגיטימציה לתת לדלת להיסגר מאחורי גבי , להתכרבל , ולבשל מרקים ונזידים .
בדרך מהעבודה , העלים והרוח יצרו מפגן ראווה מרשים ,וטיפות גשם גדולות בישרו על העתיד להגיע . פתחתי את החלון , נושמת אויר ומושיטה יד פרושה החוצה . שמחה פשוטה של רגע , חרצה לי סימנים של זיכרון בלב . ככה יהיה לי החורף מעתה , טפטוף של טיפה ונצנוץ של זהב.
מרק חם ועשיר , אפשר לי תחושת סיפוק פשוטה ובסיסית וחום שהתיישב לו בבטן , גרם לי לחשוב על דברים קטנים של חורף...
מרק מינסטרונה
יש המוני גרסאות למרק העשיר הזה . זה מרק של כמעט הכל , ירקות , פסטה , שעועית , גבינת פרמזן . מרק שהוא ארוחה .טעים טעים ומספק את כמות החום הדרושה לנו , למיגור קור החורף.
מה צריך שיהיה בבית :
2 גזרים
2 קישואים , אחד ירוק כהה ואחד צהוב , או מה שיש..
2 תפוחי אדמה
1 פרסה
1 בצל גדול
4 שיני שום
1 כוס שעועית לבנה
2 חופנים של פסטה , כל סוג יהיה טוב כאן.
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
4 עגבניות בגודל בינוני
2 גבעולים של סלרי עלים
1 כפית פלפל שחור טחון.
1/2 כפית אורגנו יבש , או כף תערובת תיבול איטלקית שמכילה כל מיני דברים טובים .
2 כפיות מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף , במקרה ולא הכינותם מראש ציר עוף , ואני לא הכינותי מראש :-((
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
25 גר' חמאה .
10 – 12 כוסות מים או ציר עוף.
להגשה :
מעט עלי בזיליקום (לא חובה)
גבינת פרמזן מגורדת - כדאי מאד!!!
קדם הכנה:
יומיים לפני , משרים את השעועית בהרבה מים ומניחים ללילה.
למחרת , שוטפים ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך , מאפסנים בכלי סגור במקרר.
לממהרים: משתמשים בשעועית קפואה של סנפרוסט.
ממשיכים.....
מכינים סיר גדול
לקצוץ דק את הבצל
מסירים לפרסה את החלק הירוק , חוצים את הפרסה לשניים , שוטפים היטב וקוצצים דק.
מעבירים את שניהם לסיר , עם השמן והחמאה.
מכינים את שאר החומרים : חורציםX על העגבניות , מניחים בכלי ויוצקים מים רותחים . משהים ל 3 דק' , מקלפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני .
חותכים לקוביות קטנטנות את שורש הסלרי , השום , שורש הפטרוזיליה וגזר אחד .
לא מקלפים את הקישואים !!! חוצים לשניים וחותכים לסהרונים בעובי 1/2 ס"מ.
מקלפים את הגזר , וחותכים אף אותו לסהרונים .
מקלפים את גבעולי הסלרי וחותכים לסהרונים דקים.
מקלפים את תפוחי האדמה , וחותכים לקוביות בגודל קטן – בינוני .
מבשלים את הפסטה במים עם קורט מלח.
זהו , כבר מסיימים...
מטגנים את הבצל והפרסה עד להזהבה קלה .
מוסיפים את הגזר , שורש הסלרי , שורש הפטרוזיליה והשום . מטגנים עוד 2 דק'.
מוסיפים את העגבניות , הקישואים , גזר , סלרי ותפוחי האדמה . מטגנים , בוחשים כדקה . מוסיפים את השעועית .
מכסים במים . מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דק' על להבה בינונית –נמוכה , אני לא אוהבת שהמרק מבעבע ברתיחה גבוהה , רתיחה עדינה מאפשרת ריכוך עדין ומיצוי של טעמים .
טיפ : אני שומרת את קליפות גבינת הפרמזן ומוסיפה אותם למרקים שונים : כמו מרק בצל , מרק פטריות וכמובן שגם המרק הזה שהוא איטלקי לגמרי. הקליפה הזו , נותנת טעם אלוהי למרק .
לאחר כ40 דק' , מוסיפים את התבלינים , מים רותחים אם המרק סמיך מידי ( 1-2 כוסות) ופטרוזיליה קצוצה.
מבשלים עוד 5 דק' , מתקנים תיבול .
מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת ומעט עלעלי בזיליקום .
גיוונים: שעועית אדומה , שעועית מנומרת , שעועית ירוקה טריה , עלי תרד , ועוד
ניתן גם להגיש עם מעט ממרח פסטו וזרזיף שמן זית מעל ....
ולסיום , תמונות נפלאות באמת ,על סתיו . הילה ביתי שלחה היישר מבוסטון... הכל זהב!!!
טפטוף של טיפה ונצנוץ של זהב , והרוח נושב לו חופשי על הדרך . הגשם יבוא וישטוף כל כאב , זה המתח שתם והשמחה שבלב... עלי מוהר - והגשם יבוא)
לפני שבא היורה ועשה את מפגן הראווה הראשון שלו לשנה זו . כבר כרתי ברית שלום עם החורף , ואפילו חיכיתי לו בשקיקה . התחלתי לאהוב את הרוח הצוננת על הלחיים ואפילו התקדרות השמיים ,רמזה לי על סוג של הבטחה . לגיטימציה לתת לדלת להיסגר מאחורי גבי , להתכרבל , ולבשל מרקים ונזידים .
בדרך מהעבודה , העלים והרוח יצרו מפגן ראווה מרשים ,וטיפות גשם גדולות בישרו על העתיד להגיע . פתחתי את החלון , נושמת אויר ומושיטה יד פרושה החוצה . שמחה פשוטה של רגע , חרצה לי סימנים של זיכרון בלב . ככה יהיה לי החורף מעתה , טפטוף של טיפה ונצנוץ של זהב.
מרק חם ועשיר , אפשר לי תחושת סיפוק פשוטה ובסיסית וחום שהתיישב לו בבטן , גרם לי לחשוב על דברים קטנים של חורף...
מרק מינסטרונה
יש המוני גרסאות למרק העשיר הזה . זה מרק של כמעט הכל , ירקות , פסטה , שעועית , גבינת פרמזן . מרק שהוא ארוחה .טעים טעים ומספק את כמות החום הדרושה לנו , למיגור קור החורף.
מה צריך שיהיה בבית :
2 גזרים
2 קישואים , אחד ירוק כהה ואחד צהוב , או מה שיש..
2 תפוחי אדמה
1 פרסה
1 בצל גדול
4 שיני שום
1 כוס שעועית לבנה
2 חופנים של פסטה , כל סוג יהיה טוב כאן.
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
4 עגבניות בגודל בינוני
2 גבעולים של סלרי עלים
1 כפית פלפל שחור טחון.
1/2 כפית אורגנו יבש , או כף תערובת תיבול איטלקית שמכילה כל מיני דברים טובים .
2 כפיות מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף , במקרה ולא הכינותם מראש ציר עוף , ואני לא הכינותי מראש :-((
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
25 גר' חמאה .
10 – 12 כוסות מים או ציר עוף.
להגשה :
מעט עלי בזיליקום (לא חובה)
גבינת פרמזן מגורדת - כדאי מאד!!!
קדם הכנה:
יומיים לפני , משרים את השעועית בהרבה מים ומניחים ללילה.
למחרת , שוטפים ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך , מאפסנים בכלי סגור במקרר.
לממהרים: משתמשים בשעועית קפואה של סנפרוסט.
ממשיכים.....
מכינים סיר גדול
לקצוץ דק את הבצל
מסירים לפרסה את החלק הירוק , חוצים את הפרסה לשניים , שוטפים היטב וקוצצים דק.
מעבירים את שניהם לסיר , עם השמן והחמאה.
מכינים את שאר החומרים : חורציםX על העגבניות , מניחים בכלי ויוצקים מים רותחים . משהים ל 3 דק' , מקלפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני .
חותכים לקוביות קטנטנות את שורש הסלרי , השום , שורש הפטרוזיליה וגזר אחד .
לא מקלפים את הקישואים !!! חוצים לשניים וחותכים לסהרונים בעובי 1/2 ס"מ.
מקלפים את הגזר , וחותכים אף אותו לסהרונים .
מקלפים את גבעולי הסלרי וחותכים לסהרונים דקים.
מקלפים את תפוחי האדמה , וחותכים לקוביות בגודל קטן – בינוני .
מבשלים את הפסטה במים עם קורט מלח.
זהו , כבר מסיימים...
מטגנים את הבצל והפרסה עד להזהבה קלה .
מוסיפים את הגזר , שורש הסלרי , שורש הפטרוזיליה והשום . מטגנים עוד 2 דק'.
מוסיפים את העגבניות , הקישואים , גזר , סלרי ותפוחי האדמה . מטגנים , בוחשים כדקה . מוסיפים את השעועית .
מכסים במים . מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דק' על להבה בינונית –נמוכה , אני לא אוהבת שהמרק מבעבע ברתיחה גבוהה , רתיחה עדינה מאפשרת ריכוך עדין ומיצוי של טעמים .
טיפ : אני שומרת את קליפות גבינת הפרמזן ומוסיפה אותם למרקים שונים : כמו מרק בצל , מרק פטריות וכמובן שגם המרק הזה שהוא איטלקי לגמרי. הקליפה הזו , נותנת טעם אלוהי למרק .
לאחר כ40 דק' , מוסיפים את התבלינים , מים רותחים אם המרק סמיך מידי ( 1-2 כוסות) ופטרוזיליה קצוצה.
מבשלים עוד 5 דק' , מתקנים תיבול .
מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת ומעט עלעלי בזיליקום .
גיוונים: שעועית אדומה , שעועית מנומרת , שעועית ירוקה טריה , עלי תרד , ועוד
ניתן גם להגיש עם מעט ממרח פסטו וזרזיף שמן זית מעל ....
ולסיום , תמונות נפלאות באמת ,על סתיו . הילה ביתי שלחה היישר מבוסטון... הכל זהב!!!
אין מתאים יותר מהמרק הזה ליום מושלג, הולכת להכין אותו ולהתחמם.
השבמחקשלג ומרק חם? הם נועדו ללכת יחד...
השבמחקתודה
חיה
הכנתי ויצא פשוט מענג... תודה רבה רבה
השבמחקהכנתי את המרק ויצא פשוט מענג... ויום אחרי היה כיף לחזור בקור מהעבודה ולדעת שצלחת חמה מהמרק הזה מחכה לי. תודה רבה
השבמחקזה עתה חממת את ליבי , ובמזג האוויר הנוכחי , זה שווה יותר ממרק:-))
השבמחקתודה
חיה
תודה על התיאור המדויק והמתכון! יצא מעולה!
השבמחקתודה אוסנת שטרחת , גם על המרק וגם על התגובה....
השבמחקשבוע טוב
חיה