יום ראשון, 27 בנובמבר 2011

מאפינס קפה






דייטאנים ושאר מטיפי תזונה נכונה , ממליצים להתחיל את הבוקר בארוחה מאוזנת ובריאה .


מאחר ובריאותי חשובה לי ואני משתוקקת להיות אנרגטית וחדורת עשייה , אני מאזנת בקפידה את מה שאני אוכלת . אלא שבעוד אני טורחת על כל זה , אני משוועת לאיזה מאפה עם סתם קפה .

אני יודעת כל אותו זמן שלכל שבוע , יש סוף שבוע שבו אפשר לשחרר מכל מיני מנטרות בריאותיות . כך הופך סוף השבוע , לסוג של ארץ אחרת שבה הכל מותר .

מותר להסתובב כל היום עם טרנינג , גם ישן וסמרטוטי , אבל כל כך אהוב ומוכר .

אפשר ורצוי לא להתאפר , להסתרק ולצחצח שיניים (שומו שמיים)

אפשר לא לעשות ממש כלום כל היום

אפשר לבהות בכל מיני סרטים \ סדרות , במבט בוהה ומנותק

יש לי רשימה ארוכה מאד , אבל הבהרתי את כוונתי .

הכי חשוב : אפשר לאכול ה כ ל !!! כי לכל סוף שבוע , יש את השבוע שבא ...

אני מתחילה את הבוקר עם קפה ועוגה כמו שאני אוהבת , וזה מרגיש הכי נכון ומדויק . אני לוקחת ביסים מדודים ומלאי עושר של קינמון וחמאה , וחושבת שהדברים הטובים שווים , רק אחרי ציפייה לקראתם , כך מעריכים אותם הרבה יותר ( הי , אני לא מדברת רק על אוכל ...)



מאפינס קפה





המאפינס האלה באמת מאזנים בתוכם את כל מה שנאמר לעיל .

יש בהם שיבולת שועל ותפוחים , שזה ממש יופי ובריא . אבל גם קצת (ממש קצת) חמאה שזה פחות בריא , אבל סיכמנו שבסופי שבוע , מותר:-))
מתקבלים 12-16 מאפינס , תלוי כמובן בגודל השקעים.

אז מה צריך:


למאפינס:


240 גר' קמח

75 גר' שיבולת שועל

1 כפית אבקת אפייה

85 גר' סוכר

1 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

150 מ"ל חלב

110 מ"ל שמן

2 ביצים גדולות

260 גר' תפוח עץ מגורר ( בערך תפוח עץ גדול מאד)





לציפוי הקפה:
2 כפות נס קפה מגורען

4 כפות שקדים ללא קליפה טחונים דק

4 כפות סוכר חום

מערבבים הכל



לשטרויסל:
4 כפות חמאה רכה מאד

2 כפות קמח

4 כפות סוכר חום

1 כף נס – קפה מגורען.

מערבבים היטב בקצות האצבעות או במזלג , עד קבלת פירורים גסים



מימין השטרויסל , משמאל תערובת הקפה

הכנת המאפינס:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.


כמה אני אוהבת את המראה הזה...

מערבבים את החלב , השמן והביצים ומוסיפים אותם לתערובת הקמח . מערבבים קלות

מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים.

משמנים את תבנית המאפינס ( אפשר גם בעטרות נייר גדולות )

ממלאים את השקעים עד מחצית מגובהן.

מעל כל מאפין , שמים שתי כפיות מתערובת נס – הקפה והשקדים . מערבבים קלות בקיסם או סכין , כדי ליצור צורת שיש .


שמים מעל מחצית שנייה של תערובת המאפינס .

מצפים מעל , בתערובת השטרויסל , בערך 1 כף לכל מאפין .





אופים כ 20 – 25 דק' , עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש.








6 תגובות:

  1. תודה רבה!!! גם ראיתי את האתר שלך והוא מקסים...
    תודה
    חיה

    השבמחק
  2. נראה מופלא!
    שבוע טוב :)

    השבמחק
  3. ואוו! נראה מצויין, ינוסה בקרוב!

    השבמחק
  4. תודה רבה!!!
    ישר נהייתי מכורה לבלוג שלך... גם שמתי לי במועדפים וגם נרשמתי:-))
    תודה
    חיה

    השבמחק