דייטאנים ושאר מטיפי תזונה נכונה , ממליצים להתחיל את הבוקר בארוחה מאוזנת ובריאה .
מאחר ובריאותי חשובה לי ואני משתוקקת להיות אנרגטית וחדורת עשייה , אני מאזנת בקפידה את מה שאני אוכלת . אלא שבעוד אני טורחת על כל זה , אני משוועת לאיזה מאפה עם סתם קפה .
אני יודעת כל אותו זמן שלכל שבוע , יש סוף שבוע שבו אפשר לשחרר מכל מיני מנטרות בריאותיות . כך הופך סוף השבוע , לסוג של ארץ אחרת שבה הכל מותר .
מותר להסתובב כל היום עם טרנינג , גם ישן וסמרטוטי , אבל כל כך אהוב ומוכר .
אפשר ורצוי לא להתאפר , להסתרק ולצחצח שיניים (שומו שמיים)
אפשר לא לעשות ממש כלום כל היום
אפשר לבהות בכל מיני סרטים \ סדרות , במבט בוהה ומנותק
יש לי רשימה ארוכה מאד , אבל הבהרתי את כוונתי .
הכי חשוב : אפשר לאכול ה כ ל !!! כי לכל סוף שבוע , יש את השבוע שבא ...
אני מתחילה את הבוקר עם קפה ועוגה כמו שאני אוהבת , וזה מרגיש הכי נכון ומדויק . אני לוקחת ביסים מדודים ומלאי עושר של קינמון וחמאה , וחושבת שהדברים הטובים שווים , רק אחרי ציפייה לקראתם , כך מעריכים אותם הרבה יותר ( הי , אני לא מדברת רק על אוכל ...)
מאפינס קפה
המאפינס האלה באמת מאזנים בתוכם את כל מה שנאמר לעיל .
יש בהם שיבולת שועל ותפוחים , שזה ממש יופי ובריא . אבל גם קצת (ממש קצת) חמאה שזה פחות בריא , אבל סיכמנו שבסופי שבוע , מותר:-))
מתקבלים 12-16 מאפינס , תלוי כמובן בגודל השקעים.
אז מה צריך:
למאפינס:
240 גר' קמח
75 גר' שיבולת שועל
1 כפית אבקת אפייה
85 גר' סוכר
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
150 מ"ל חלב
110 מ"ל שמן
2 ביצים גדולות
260 גר' תפוח עץ מגורר ( בערך תפוח עץ גדול מאד)
לציפוי הקפה:
2 כפות נס קפה מגורען
4 כפות שקדים ללא קליפה טחונים דק
4 כפות סוכר חום
מערבבים הכל
לשטרויסל:
4 כפות חמאה רכה מאד
2 כפות קמח
4 כפות סוכר חום
1 כף נס – קפה מגורען.
מערבבים היטב בקצות האצבעות או במזלג , עד קבלת פירורים גסים
מימין השטרויסל , משמאל תערובת הקפה |
הכנת המאפינס:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.
כמה אני אוהבת את המראה הזה... |
מערבבים את החלב , השמן והביצים ומוסיפים אותם לתערובת הקמח . מערבבים קלות
מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים.
משמנים את תבנית המאפינס ( אפשר גם בעטרות נייר גדולות )
ממלאים את השקעים עד מחצית מגובהן.
מעל כל מאפין , שמים שתי כפיות מתערובת נס – הקפה והשקדים . מערבבים קלות בקיסם או סכין , כדי ליצור צורת שיש .
שמים מעל מחצית שנייה של תערובת המאפינס .
מצפים מעל , בתערובת השטרויסל , בערך 1 כף לכל מאפין .
אופים כ 20 – 25 דק' , עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש.
נראה טעים
השבמחקתודה רבה!!! גם ראיתי את האתר שלך והוא מקסים...
השבמחקתודה
חיה
נראה מופלא!
השבמחקשבוע טוב :)
תודה רבה!!!
השבמחקואוו! נראה מצויין, ינוסה בקרוב!
השבמחקתודה רבה!!!
השבמחקישר נהייתי מכורה לבלוג שלך... גם שמתי לי במועדפים וגם נרשמתי:-))
תודה
חיה