נכון שהבאתי מתכון דומה. אבל יצא לי כל כך טעים ויפה ,שחשבתי שיהיה ממש לא פר ,לא לשתף . חוצמזה שכאן לא השתמשתי בשאריות של צלי טלה וגם שיניתי קצת .
חשוב לדעת שאת האורז השכבתי הזה , צריך לתכנן . אי אפשר לבוא אליו בגחמה של רגע .
צריך לקנות את הבשר המתאים . להזמין כמה אנשים , כאלה שמרגישים נוח להשמיע קולות של עונג בחברתם .
אתם תגידו שזה אושפלאו , אחרים יגידו שזה סוג של מקלובה... אני לא אגיד שאתם לא צודקים . אבל כתמיד , זו פרשנות שלי שלא תמיד מאד נאמנה למקור , אבל את זה כבר אמרתי גם כאן
יוצאת כמות ענקית !!! כך שעניין החברה מאד הכרחי במנה הזו , אחרת אל תתלוננו על תוספת המבנה במותניים , כי את זה אי אפשר להפסיק ... לאכול.
מאפה אורז וטלה רב - שכבתי
מה צריך:
750 גר – 1 ק"ג בשר טלה . נתח של שוק או כתף יסכון למטרה . יש לחתוך את הבשר לפיסות בגודל של 5X 5, או לבקש מהקצב לעשות זאת.
למי שממש לא אוהב בשר טלה , ניתן להמיר לעוף : שוקיים וכרעיים , אבל לבקש מהקצב , שיחתוך את הירך לשתיים , ויסיר לשוק את קצה העצם , כמעט עד לבשר השוק. כך המיח של העצמות יעשה נפלאות לתבשיל .
4 גזרים גדולים , חתוכים לגפרורים , קודם יש לחתוך את הגזר לשניים , אחר"כ פרוסות , ומהפרוסות לחתוך גפרורים דקיקים.
2 בצלים גדולים קצוצים דק .
3 כוסות אורז בשמתי , שטוף ומסונן .
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית ראס אל חנות או בהרט
1/2 כפית קינמון
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק עוף .
2 עלי דפנה
מס' גרגירים של פלפל אנגלי .
1 מקל קינמון
4 כפות שמן
ההכנה:
שלב 1:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מתחילים בהכנת הבשר : שמים את הבשר בקסרול (רצוי) אם אין לכם , אז תבנית שניתן לכסות אותה בנייר כסף .
מוסיפים : 1/2 כפית מהפלפל השחור , 1/2 כפית פפריקה , 1/2 כפית פפריקה חריפה , 1/2 כפית מלח , עלי הדפנה והפלפל האנגלי .
אופים מכוסה כשעה , או עד שהבשר מתרכך . לא מוסיפים נוזלים לבשר!!!!
שלב 2:
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן , עד הזהבה קלה . מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2- 3 דק' , מסירים מהאש .
חותכים את הבשר לחתיכות קטנות יותר , משהו כמו 3X3 .
את הרוטב של הבשר , מסננים לכלי . מוסיפים אליו את המחצית השנייה של הפפריקה המתוקה והחריפה , 1/2 הכפית של הפלפל השחור , מלח , אבקת מרק עוף , קינמון וראס אל חנות , יוצקים על כל זה 5 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
שלב 3 - ההרכבה:
מניחים בתחתית הקסרול או התבנית , מחצית מכמות הבצל והגזר .
מעל שמים מחצית מנתחי הבשר ומחצית מכמות האורז .
מעל שמים את המחצית השנייה של כמות הבצל והגזר , מעליהם את כמות הבשר שנותרה ולבסוף את שאר האורז .
בעזרת מצקת יוצקים לאט את המים והתבלינים , להשתדל לצקת יותר בצדדים , כדי לא לחרב את מבנה השכבות . המים צריכים להיות בגובה 3 ס"מ מעל האורז , לכן אם צריך מוסיפים עוד מים .
מעל מניחים את מקל הקינמון . בעזרת כף עץ , יוצרים חורים – ארובות באורז , כדי שהנוזלים יחלחלו פנימה . סוגרים היטב את הקסרול או התבנית .
אופים בחום של 180 מעלות , עד שכל המים מתאדים לגמרי , והאורז מוכן .
מסירים את מקל הקינמון , הופכים על צלחת הגשה גדולה ויפה , מניחים מעל את מקל הקינמון . מגישים ונותנים לסועדים לאט לחרב את המבנה ....
פשוט מקסים! אני הכנתי בשבוע שעבר משהו דומה על בסיס בורגול ופרגיות. עכשיו עשית לי חשק היסטרי לטלה...
השבמחקתודה!
תודה עמית
השבמחקבורגול ופרגיות נשמע מעניין והכי מקורי .
מחכה לפוסט , כדי לנסות .
המון תודה
חיה