יום ראשון, 6 בנובמבר 2011

מאפה אורז וטלה רב - שכבתי





נכון שהבאתי  מתכון דומה. אבל יצא לי כל כך טעים ויפה ,שחשבתי שיהיה ממש לא פר ,לא לשתף . חוצמזה שכאן לא השתמשתי בשאריות של צלי טלה וגם שיניתי קצת .


חשוב לדעת שאת האורז השכבתי הזה , צריך לתכנן . אי אפשר לבוא אליו בגחמה של רגע .

צריך לקנות את הבשר המתאים . להזמין כמה אנשים , כאלה שמרגישים נוח להשמיע קולות של עונג בחברתם .

אתם תגידו שזה אושפלאו , אחרים יגידו שזה סוג של מקלובה... אני לא אגיד שאתם לא צודקים . אבל כתמיד , זו פרשנות שלי שלא תמיד מאד נאמנה למקור , אבל את זה כבר אמרתי גם   כאן
יוצאת כמות ענקית !!! כך שעניין החברה מאד הכרחי במנה הזו , אחרת אל תתלוננו על תוספת המבנה במותניים , כי את זה אי אפשר להפסיק ... לאכול.





מאפה אורז וטלה רב - שכבתי

מה צריך:
750 גר – 1 ק"ג בשר טלה . נתח של שוק או כתף יסכון למטרה . יש לחתוך את הבשר לפיסות בגודל של 5X 5, או לבקש מהקצב לעשות זאת.

למי שממש לא אוהב בשר טלה , ניתן להמיר לעוף : שוקיים וכרעיים , אבל לבקש מהקצב , שיחתוך את הירך לשתיים , ויסיר לשוק את קצה העצם , כמעט עד לבשר השוק. כך המיח של העצמות יעשה נפלאות לתבשיל .

4 גזרים גדולים , חתוכים לגפרורים , קודם יש לחתוך את הגזר לשניים , אחר"כ פרוסות , ומהפרוסות לחתוך גפרורים דקיקים.

2 בצלים גדולים קצוצים דק .

3 כוסות אורז בשמתי , שטוף ומסונן .

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית ראס אל חנות או בהרט

1/2 כפית קינמון

1 כפית מלח

1 כף אבקת מרק עוף .

2 עלי דפנה

מס' גרגירים של פלפל אנגלי .

1 מקל קינמון

4 כפות שמן

ההכנה:

שלב 1:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מתחילים בהכנת הבשר : שמים את הבשר בקסרול (רצוי) אם אין לכם , אז תבנית שניתן לכסות אותה בנייר כסף .

מוסיפים : 1/2 כפית מהפלפל השחור , 1/2 כפית פפריקה , 1/2 כפית פפריקה חריפה , 1/2 כפית מלח , עלי הדפנה והפלפל האנגלי .

אופים מכוסה כשעה , או עד שהבשר מתרכך . לא מוסיפים נוזלים לבשר!!!!

שלב 2:
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן , עד הזהבה קלה . מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2- 3 דק' , מסירים מהאש .

חותכים את הבשר לחתיכות קטנות יותר , משהו כמו 3X3 .

את הרוטב של הבשר , מסננים לכלי . מוסיפים אליו את המחצית השנייה של הפפריקה המתוקה והחריפה , 1/2 הכפית של הפלפל השחור , מלח , אבקת מרק עוף , קינמון וראס אל חנות , יוצקים על כל זה 5 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.

שלב 3 - ההרכבה:
מניחים בתחתית הקסרול או התבנית , מחצית מכמות הבצל והגזר .




מעל שמים מחצית מנתחי הבשר ומחצית מכמות האורז .


מעל שמים את המחצית השנייה של כמות הבצל והגזר , מעליהם את כמות הבשר שנותרה ולבסוף את שאר האורז .

בעזרת מצקת יוצקים לאט את המים והתבלינים , להשתדל לצקת יותר בצדדים , כדי לא לחרב את מבנה השכבות . המים צריכים להיות בגובה 3 ס"מ מעל האורז , לכן אם צריך מוסיפים עוד מים .

מעל מניחים את מקל הקינמון . בעזרת כף עץ , יוצרים חורים – ארובות באורז , כדי שהנוזלים יחלחלו פנימה . סוגרים היטב את הקסרול או התבנית .

אופים בחום של 180 מעלות , עד שכל המים מתאדים לגמרי , והאורז מוכן .

מסירים את מקל הקינמון , הופכים על צלחת הגשה גדולה ויפה , מניחים מעל את מקל הקינמון . מגישים ונותנים לסועדים לאט לחרב את המבנה ....


2 תגובות:

  1. פשוט מקסים! אני הכנתי בשבוע שעבר משהו דומה על בסיס בורגול ופרגיות. עכשיו עשית לי חשק היסטרי לטלה...
    תודה!

    השבמחק
  2. תודה עמית
    בורגול ופרגיות נשמע מעניין והכי מקורי .
    מחכה לפוסט , כדי לנסות .
    המון תודה
    חיה

    השבמחק