יום שבת, 21 ביולי 2012

דג ים תיכוני










פאול קור שכתב את הספר , כספיון הדג הקטן . אמר שההשראה לספר באה לו יום אחד , כשישב בסטודיו שלו .


על השולחן הייתה מונחת קופסת סיגריות פתוחה , קרן שמש נפלה על נייר הכסף ונצנצה בתוכו ...

חשבתי על זה כשהכנתי דגים כשההשראה לכאלה בדיוק באו לי כשהתבוננתי בשרי אנסקי מכינה את הדגים המלוחים שלה .

בלי להשוות את עצמי לפאול קור , רק חשבתי על איך חלקי תמונות מתקשרים בסוף לפאזל .

עמדתי אצל הירקן שלי , קונה כוסברה , פטרוזיליה , ובצל ירוק אורגניים לגמרי , רעננים ומאוגדים בצרורות קטנים , כשהיא נכנסה פנימה לקחה כמה צרורות של בצל ירוק ושעטה החוצה במהירות .

עקבתי אחר ההתלהבות שלה , ראיתי אותה עם המטפחת הלבנה על ראשה והבעת ניתוק מוחלטת . פורסת את הדגים המלוחים לנתחים קטנטנים , מפלטת . שמה בכלים קטנים , מערימה פרוסות דקות של בצל ומעל שמנת . פורסת לחם , סוחטת לתוכו עגבניות שרי קטנות , מעל את נתחי הדג וממש בפסגה בצל ירוק קצוץ ופלפל צ 'ילי פרוס דק אף הוא .

אז קניתי , בטח שקניתי , אבל לא אמרתי די.

הלכתי לחנות הדגים ממש ממול וקניתי מוסר ים מפולט שבשרו לבן , וגם עגבניות משונות צורה , ממש כמו בחו"ל , וידעתי איך הכל מתחבר לי ביחד...






דג ים תיכוני (או דג מרוקאי לייט)



הדג לא לייט בגלל החריפות שלו , הוא חריף !!! הוא כזה בגלל כמות השמן .

בד"כ מכינים דג מרוקאי עם תועפות שמן , בואו נגיד שלפחות 1/2 כוס (בקטנה) . אני מיתנתי לגמרי , לא חסכתי בכוסברה , פלפל צ'ילי ופלפל אדום חריף . אז מי שאוהב פחות חריף , שיפחית . מי שסולד מכוסברה (כן יש כאלה) שיעבור לפטרוזיליה .

ומי שלא אוהב דגים , הוא לא בסרט הנכון :-)



מה צריך ל4 מנות:


4-6 נתחי דג , כל אחד במשקל של 150 גר' . אני השתמשתי ב 2 פילטים של דג מוסר , ללא עור .

2 עגבניות בגודל בינוני חתוכות לקוביות לא גדולות

2 פלפל צ'ילי חריף , אפשר פלפל חריף ירוק .

1/2 צרור כוסברה קצוץ

4 שיני שום גדולות ופרוסות

1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה , או חצי חצי.

1/4 כפית כורכום

1כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)

2 כפות שמן קנולה או שמן זית

1/4 כוס מים



ההכנה:

מערבבים את התבלינים והשמן בכלי קטן ומניחים בצד



בסוטאז מניחים את עגבניות , מפזרים את השום ופלפל הצ'ילי .

מעל מניחים את הדג ומפזרים את הכוסברה , מטמינים את הדגים בתוך העגבניות כדי שהן יחבקו את הדג מכל צידיו.

יוצקים מעל את הרוטב בצורה שווה , מוסיפים לכלי עם התבלינים את 1/4 כוס המים , כדי לנצל כל טיפה ויוצקים על הכל .



מביאים לרתיחה , מכסים ומנמיכים להבה , מבשלים עד שהעגבניות מתרככות , כ-30 דק' . כל התערובת בסיר צריכה להסמיך .


אל תתקמצנו על הלחם , מספיק התקמצנו עם השמן . לכו על לחם לבן טרי או חלה , כדי לא לאבד טיפת רוטב !!!!




7 תגובות: