פאול קור שכתב את הספר , כספיון הדג הקטן . אמר שההשראה לספר באה לו יום אחד , כשישב בסטודיו שלו .
על השולחן הייתה מונחת קופסת סיגריות פתוחה , קרן שמש נפלה על נייר הכסף ונצנצה בתוכו ...
חשבתי על זה כשהכנתי דגים כשההשראה לכאלה בדיוק באו לי כשהתבוננתי בשרי אנסקי מכינה את הדגים המלוחים שלה .
בלי להשוות את עצמי לפאול קור , רק חשבתי על איך חלקי תמונות מתקשרים בסוף לפאזל .
עמדתי אצל הירקן שלי , קונה כוסברה , פטרוזיליה , ובצל ירוק אורגניים לגמרי , רעננים ומאוגדים בצרורות קטנים , כשהיא נכנסה פנימה לקחה כמה צרורות של בצל ירוק ושעטה החוצה במהירות .
עקבתי אחר ההתלהבות שלה , ראיתי אותה עם המטפחת הלבנה על ראשה והבעת ניתוק מוחלטת . פורסת את הדגים המלוחים לנתחים קטנטנים , מפלטת . שמה בכלים קטנים , מערימה פרוסות דקות של בצל ומעל שמנת . פורסת לחם , סוחטת לתוכו עגבניות שרי קטנות , מעל את נתחי הדג וממש בפסגה בצל ירוק קצוץ ופלפל צ 'ילי פרוס דק אף הוא .
אז קניתי , בטח שקניתי , אבל לא אמרתי די.
הלכתי לחנות הדגים ממש ממול וקניתי מוסר ים מפולט שבשרו לבן , וגם עגבניות משונות צורה , ממש כמו בחו"ל , וידעתי איך הכל מתחבר לי ביחד...
דג ים תיכוני (או דג מרוקאי לייט)
הדג לא לייט בגלל החריפות שלו , הוא חריף !!! הוא כזה בגלל כמות השמן .
בד"כ מכינים דג מרוקאי עם תועפות שמן , בואו נגיד שלפחות 1/2 כוס (בקטנה) . אני מיתנתי לגמרי , לא חסכתי בכוסברה , פלפל צ'ילי ופלפל אדום חריף . אז מי שאוהב פחות חריף , שיפחית . מי שסולד מכוסברה (כן יש כאלה) שיעבור לפטרוזיליה .
ומי שלא אוהב דגים , הוא לא בסרט הנכון :-)
מה צריך ל4 מנות:
4-6 נתחי דג , כל אחד במשקל של 150 גר' . אני השתמשתי ב 2 פילטים של דג מוסר , ללא עור .
2 עגבניות בגודל בינוני חתוכות לקוביות לא גדולות
2 פלפל צ'ילי חריף , אפשר פלפל חריף ירוק .
1/2 צרור כוסברה קצוץ
4 שיני שום גדולות ופרוסות
1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה , או חצי חצי.
1/4 כפית כורכום
1כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)
2 כפות שמן קנולה או שמן זית
1/4 כוס מים
ההכנה:
בסוטאז מניחים את עגבניות , מפזרים את השום ופלפל הצ'ילי .
מעל מניחים את הדג ומפזרים את הכוסברה , מטמינים את הדגים בתוך העגבניות כדי שהן יחבקו את הדג מכל צידיו.
יוצקים מעל את הרוטב בצורה שווה , מוסיפים לכלי עם התבלינים את 1/4 כוס המים , כדי לנצל כל טיפה ויוצקים על הכל .
מביאים לרתיחה , מכסים ומנמיכים להבה , מבשלים עד שהעגבניות מתרככות , כ-30 דק' . כל התערובת בסיר צריכה להסמיך .
אל תתקמצנו על הלחם , מספיק התקמצנו עם השמן . לכו על לחם לבן טרי או חלה , כדי לא לאבד טיפת רוטב !!!!
מנה משגעת, יופי של טעמים וצבעים!
השבמחקמקסים! יופי של טעמים וצבעים
השבמחקתודה ענת
מחקכיף לדעת שאהבת..
חיה
תמונות מעולות
השבמחקתודה רבה!!!!
מחקנראה מעולה!!!
השבמחקתודה רבה!!!!
מחקחיה