יום חמישי, 22 במרץ 2012

מרק הפטריות המושלם של שושי







אוטוטו אני מנחמת את עצמי , אני חוזרת להתעמל כמו שצריך , לקרוא , לפגוש חברות לקפה של בוקר , לכתוב , לבשל ... להוריד שלושה קילו מייאשים ועקשנים .


בינתיים אני אומרת לעצמי , תיהני ממה שיש , שזה לעבוד ולעשות בחטף את מה שכתבתי למעלה .

פולניות אני מזכירה לעצמי , תמיד אוהבות לקטר , ואת אני מציינת לעצמי , הרי לא ממש האב טיפוס שכולם מדברים עליו , נכון?

כן , אני עונה בקול ענות חלושה , אבל איך כולם ידעו כמה קשה לי , אם אני לא אגיד ?

אז בינתיים אני גם מכינה את מרק הפטריות המופלא של שושי .

המרק של שושי , הוא כמוה בדיוק . יש בו טעמים של אדמה , כוח ושורשים .

הידיים שלה חמות בדיוק כמו הלב שלה ואין לי שום קושי לדמיין אותה רוכנת מעל סיר המרק ויוצקת את נשמתה בתוכו .

אני מכינה את המרק , מזכירה לעצמי , איך אפשר ליהנות מדברים של סתם .

כשחפנתי את קערת המרק בידיים , ראיתי קרן שמש חודרת את העננים בשלל צבעי ירוק , וורוד וסגול . חשבתי שזה בהחלט סימן ראוי , לעשות שולם עם עצמי .






מרק הפטריות המושלם של שושי
אני אוהבת מרקים של פטריות שתמיד מזכירים לי , ריח אדמה , עצי אורן וחורשות.

המרק הזה הפתיע אותי במיוחד בשלמות טעמיו , עדין אבל גם קצת עז בטעמיו האדמתיים .

מזכיר מרקים של פעם , אבל יש בו גם טעמים של עכשיו . רק שתי קערות מרק בזו אחר זו , הצליחו קצת להרגיע את חיבתי אליו.


מה צריך:
1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים מקולפים , חתוכים לקוביות קטנות

2 ענפים של סלרי , קלופים וחתוכים לקוביות

2 שיני שום שמנמנות , קצוצות

1/2 ק"ג פטריות מכל סוג שתרצו , אני השתמשתי בשיטאקי שנהדרים למרק הזה , שמפיניון , יער , מיני פורטבלו . הכל חתוך לפרוסות , לא דקות מידי.

חופן פטריות שימג'י (לא הכרחי)

1 כף גדושה פטריות פורצ'יני יבשות , להשרות ב1/2 כוס מים רותחים

3 תפוחי אדמה , בינוניים , חתוכים לקוביות בגודל בינוני .

8 כוסות מים \ או ציר עוף

50 גר' חמאה

2 כפות שמן זית

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

1 כף אבקת מרק עוף (לא הכרחי)

ההכנה:
מניחים בסיר את הבצל , סלרי , שום וגזר . מוסיפים את החמאה ושמן הזית .

מטגנים עד הזהבה קלה , תוך בחישה.

מצרפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2 דק' . ממליחים ומפלפלים . מוסיפים את הפטריות היבשות עם נוזלי ההשריה .
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה , מערבבים היטב ומוסיפים את המים




 

מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דק' או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

מוסיפים שמנת מתוקה , מבשלים עוד 2 דק' על סף רתיחה . טועמים , מתקנים תיבול .

מקשטים בהגשה עם פטריות השימג'י .




6 תגובות:

  1. תוספת תפוחי האדמה נשמעת מעניינת. וגם פטריות השימג'י, איזה טעם יש להן?

    השבמחק
  2. תוספת תפוחי האדמה , היוותה הפתעה גם עבורי . הם העניקו את הטעם של פעם למרק .שלל הפטריות ובעיקר השימג'י , היוו את הטוויסט העכשווי .
    פטריות השימג'י די ניאטרליות בטעמן , אבל מוסיפות המון!!
    תודה
    חיה

    השבמחק
  3. זה פשוט יאמיייייייי

    השבמחק
  4. זה נראה מעולה, כמו כל המתכונים פה בבלוג. אני מאוד אוהבת את הטעם שלך באוכל :-)

    השבמחק
  5. תודה א (זה מסתורי)
    שמחה שאת אוהבת!!! זה עושה בהחלט נעים בלב.
    חיה

    השבמחק