יום ראשון, 28 בפברואר 2010

עוגיות ממולאות בפרג ואגוזים.

















נכון שפורים כבר כמעט מאחורינו,אבל אלה עוגיות שממש חבל לפספס.
אני מכינה אותן בכל חג פורים (כמעט) ,המתכון והחג מחוברים לי יחדיו בזיכרון.
העוגיות האלה נפלאות, והכנתן לא דורשת יותר מאמץ או טרחה מהכנת אוזני המן.
מצאתי אותן לראשונה בספר של יוסף לפיד ורות סירקיס "פפריקה" –שם מספרים בפתיח למתכון, ששם העוגיות נקרא קינדלי או כעכים נוסח פוז'ון על שם העיר שבו הן כנראה נוצרו.
אני ממלאה מחצית מכמות הבצק בפרג ומחצית באגוזים ,שניהם טעימים באותה מידה.
חומרים לבצק:
25 גר' שמרים טריים.
1/3 כוס חלב פושר.
1/2 כוס סוכר.
1/2 קג' קמח (4 כוסות).
קורט מלח.
300 גר' חמאה.
2 חלמונים.
1/2 גביע שמנת חמוצה.


.
מלית פרג:
לחצי כמות בצק.
1/4 כוס סוכר.
1/2 כוס חלב.
2 כפות דבש.
25 גר' חמאה.
1כף מיץ לימון.
1כף קליפת לימון מגוררת.
150 גר' פרג טחון טרי.
1/2 כפית קינמון.
מלית אגוזים:

1/2 כוס סוכר.
1/2 כוס חלב.
150 גר' אגוזים טחונים.
1 שקית סוכר ווניל.
קליפה מגוררת מ1 לימון.
2 כפות פירורי ביסקוויט או פירורי לחם טחונים דק.
ההכנה:
מתחילים בהכנת המליות.





להכנת מלית הפרג:

בסיר קטן על להבה בינונית מבשלים את הסוכר והחלב עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הדבש,החמאה,מיץ הלימון,קליפת הלימון,בוחשים ומוסיפים את הפרג,והקינמון מערבבים ומורידים מהאש , מקררים.






לאגוזים:
בסיר קטן על להבה בינונית מבשלים את הסוכר והחלב עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים ,סוכר הווניל,קליפת לימון,ופירורי הביסקוויט ,מקררים.





הבצק:
מערבבים את השמרים עם חצי מכמות החלב +כפית סוכר ,מניחים ל10 דק' עד שיתססו.
מערבבים את הקמח ,מלח,החמאה והסוכר לתערובת פירורית ,צרים גומה במרכז ומוסיפים את השמרים,החלמונים ,שמנת ושאר החלב ולשים לבצק.
מחלקים את הבצק ל4 חלקים וכל חלק ל8 כדורים שווים ,מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק (אך לא דק מאד) שמים בשליש התחתון כף מלית ומגלגלים ויוצרים צורה של פרסה.
מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה עם רווחים בניהם ,מורחים בחלמון ביצה (יתכן ותזדקקו ל3 חלמונים) ומשאירים לתפוח כ1/2 שעה. דוקרים את העוגיות עת מזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות עד שהן מזהיבות בערך 30 דק'.
אפשרות נוספת:
במקום העוגיות האלה אפשר להכין 4 גלילות.
אתם יודעים אפשר להכין אותן לא רק בפורים!




גם המלאכית הקטנה והמתוקה הזו (נכדתי הקטנה) חושבת שהעוגיות האלה הן מאכל ראוי למלאכים!


























































3 תגובות:

  1. 300 ג"ר חמאה זה לא הרבה? אפשר להמיר לשמן?

    השבמחק
  2. אפשר להמר את החמאה במרגרינה?????????

    השבמחק