יום שישי, 19 בפברואר 2010

עוגת קינמון ואגוזים
















דמיינו תמונה,חבורת נשים מתכנסת במטבח לבשל,רעש סירים, מחבתות,פטפוט וצחוק,הצעות ורעיונות,כפות טעימה עוברות בין אחת לשניה,יין נמזג אל כוסות,לחיים סמוקות.הכי כיף! אני עוצרת רגע סוקרת את כולן,ביתי,כלתי,אחיות,חברות,וחשה תחושה של אושר פשוט ובסיסי.
אני מחפשת מידי פעם סיבה להתכנסויות האלה,זה יכול להיות סתם ארוחה,או "הרמה" של אירוע כלשהו.לפני כן יש כמובן דיונים על מה נכין ,כל אחת תורמת את חלקה.
ביום שישי האחרון נפגשנו רחל ואני(מהפוסט הזה ) לבשל ארוחת ערב.התחלנו בעוגה מתוך נסיון שאם משאירים את ההכנה שלה לסוף ,כבר אין חשק ומוותרים.
העוגה הזו רכה ושמנתית משובצת באגוזים וקינמון,אני מכינה אותה הרבה,אבל הכי נחמד לראות את רחל מכינה אותה,ללא מתכון,בוחשת ,מערבבת,ומאלתרת ויוצא לה הכי שבעולם!






מצרכים:
3/4 כוס סוכר+5 שקיות סוכר ווניל.
6 ביצים
200 גר' חמאה.
ו גביע שמנת חמוצה(לחילופין אפשר 3/4 כוס מיץ תפוזים או גביע יוגורט 3% שומן).
1ו1/2 כוסות קמח תופח.
גרידה מלימון שלם.
למילוי וקישוט:
1-1ו1/2 כוסות אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס.
5 כפות סוכר חום(דמררה).
1 כף קינמון.
ההכנה:
מפרידים חלמונים וחלבונים.
מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.
מקציפים את החמאה עם שארית הסוכר לתערובת קרמית ומוסיפים תוך הקצפה את החלמונים זה אחר זה.
מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים ידנית את השמנת וגרידת הלימון לחלמונים.
מוסיפים את תערובת החלמונים בעדינות לחלבונים.
מוסיפים את הקמח בפעמיים בתנועת קיפול.
מערבבים את חומרי המלית.
משמנים תבנית עגולה או מרובעת ומפזרים בתחתית מעט מהמלית,מעל יוצקים מחצית מתערובת העוגה,מפזרים מחצית מתערובת האגוזים,מעל שכבה נוספת של העוגה ומסיימים בתערובת האגוזים.
אופים בחום של 170-180 מעלות (תלוי בתנור)כשעה או עד שקיסם יוצא יבש.





ולסיום משהו שמאד ריגש אותי,מתוך הacro yoga ,האמון שלה בו וההתמסרות הטוטאלית.




2 comments:

  1. נראה מצוין, אבל 5 שקיות סוכר וניל זה לא קצת הרבה? אם רוצים להשתמש בווניל אמיתי, או במשחה או תמצית, איך ממירים?

    השבמחק
  2. תודה רבה,
    שאלה מצויינת,5 שקיות סוכר ווניל משלימות את כמות הסוכר ל1 כוס,אם רוצים אפשר כמובן להשתמש במקל ווניל אמיתי(שזה הכי טוב)או בחצי כפית תמצית וניל,ולזכור שתהיה 1 כוס סוכר
    בהצלחה!

    השבמחק