לא הייתי שנים על שנים בנמל יפו . אני זוכרת את ימי הטאבון ובני הדייג , את קסם הספינות , ריח הים ורחש הגלים שנשברו שם על המזח .
עכשיו כולם אומרים שהגיע גם זמנו של נמל יפו לתחייה מחודשת , וכבר הולכת להיות לו עדנה .
אני שמחה על כך , כי אני אוהבת תחרויות , הן טובות לנו לצרכנים , וגם לבעלי העסקים , כי התחרות מכריחה אותם להישאר ערניים ומתחדשים .
אז אחרי שנמל תל אביב ושוק האיכרים הפכו לי לבית שני , החלטתי לחזור ולראות מה הולך להיות שם בנמל . רחש הגלים והספינות ,והבתים שנגמרים ליד הים , גרמו לי להצטער שעזבתי...
בהתחלה חשבנו ללכת למסעדה אחרת , שינינו את דעתנו בגלל ההבטחה של קלימרה : אוכל ים תיכוני פוגש מזרח רחוק.. נשמע הכי הבטחה שיש , אוכל עם טוויסט , הוא אוכל שהכי מרגש אותי.
המסעדה נמצאת על מזח הדייגים ביפו . המוזיקה היוונית שהתנגנה באותו רגע במסעדה , השתלבה נפלא עם השמש , והים השקט .
המסעדה מעוצבת בפשטות , מוטיב בצבע כחול (האהוב עלי) היה על הקיר , במפיות , בצלחות ובתריס קטן כחול שלא ברור לאן הוא נפתח , אבל היה נחמד בעיניי .
הגענו לשעה שעדיין אפשר היה לקבל ארוחה עסקית שעולה 79 ₪ . הארוחה לסועד כוללת משקה לבחירה :
כוס קאווה , בירה או משקה אחר . 2 מנות לבחירה מהתפריט , שמורכב ממנות בגודל בינוני , ופוקאצ'ה עם 3 מטבלים .
היינו שניים , אז קיבלנו אפשרות להחליט על 4 מנות שזה נהדר , אהבתי את הקונספט של מנות שרינג .
עוד יותר אהבתי את השמות של המנות שכולן נקראות על שמן של נשים .
קיבלנו פוקאצ'ה ארוכה , מלאת טעמים וקריספית כמו שאנחנו אוהבים . יכולנו לטבול חתיכות שלה בעגבניות מרוסקות עם מעט שמנת חמוצה (או קרם פרש) מעל . יופי של זיווג , וזה בכלל לא משנה שהוא נדוש .
הכרובית קצת נתנה הרגשה של פתיח ממסעדות של סלטים לפי יכולתך , אבל באופן מפתיע , היא לא הייתה דומה לדבר ההוא . היא הייתה טעימה והיה בה משהו קצת אחר . את השלישייה חתמה צלוחית עם טחינה וסומק שהייתה בסדר וזהו.
התחלנו בקרפצ'יו מוסר ים עם זרעי עגבניות , יוגורט , פלפל חריף , נענע , בזיליקום , ושמן זית משובח .מנה נדיבה ומשובחת , את שאר שמן הזית שנותר הספגנו בפוקאצ'ה . הוספנו עוד 10 ₪ על המנה .
הזמנו גם את מאיה : ג'מבו שרימפס טמפורה , עם צלוחית רוטב דאשי כרישה ליד , שיהיה במה לטבול ..
השרימפס היה עטוף במעטפת פריכה ודקה של טמפורה , הטוויסט היה כאן של הרוטב הנפלא , שהיה שונה ועדין ובכלל לא מלווה ברור לשרימפס . אני הרגשתי גם קצת יין ואולי גם שמנת מתוקה ? אבל למה להקשות , זה היה מושלם.
המשכנו עם קארלה : פרגית אפויה ביוגורט עגבניות וראס אל חנות , טורטייה וירקות טריים . המנה הייתה טעימה מאד ולקחה אותי למחוזות הודו , יכולתי להישבע שיש בה קארי . היא הזכירה לי מנה דומה ממסעדת מינה טומיי שהייתה באזז רציני באותה תקופה .
הטורטייה קיבלה לתוכה יפה מאד את נתחי הפרגית , את הכוסברה , הבצל ועגבניות השרי , הרוטב היה טוב ואם הייתי בבית , הייתי מלקקת את הרוטב שחמק ולא מנגבת אותו באיפוק .
החלטנו גם על מחווה למסעדה והזמנו את קלימרה (הנקבה של הקלמרי...) קיבלנו קלאמרי סגול צלוי על הפלנצ'ה על קרם לבנה , חציל שרוף וצנוברים . מנה ים תיכונית , טעימה , עשויה כהלכה . קאלמרי וראשי קלאמרי צרובים במידה , על מצע של רוטב שלא השתלט ,אלא השלים . יופי של מנה .
קינחנו במלבי שמנת עם בוטנים מסוכרים , כמו כן היה כתוב :לפתוח בזהירות ..
הקינוח הגיע בצנצנת (מספיק כבר עם הטרנד הזה , התעייפנו..) עשן פרץ מהצנצנת עם פתיחתה , לא ממש אהבתי את טעם העשן . הקינוח היה בסדר , נחמד ולא יותר מזה.
הקינוח הגיע בצנצנת (מספיק כבר עם הטרנד הזה , התעייפנו..) עשן פרץ מהצנצנת עם פתיחתה , לא ממש אהבתי את טעם העשן . הקינוח היה בסדר , נחמד ולא יותר מזה.
שלב הסיכומים...
האוכל מצוין , גם אם הוא דומה למנות אחרות במסעדות אחרות . הביצוע מושלם , החומרים טובים וזה מה שחשוב . ראיתי בתפריט מנות מסקרנות , אותן אני מתכוונת לדגום בפעם הבאה .
השירות טוב מאד , קשוב ונעים .
המחירים שפויים , רוב המנות מתומחרות סביב ה40- 50 ₪ , למעט הספיישלים שתימחורן גבוה יותר , ב10-20 ₪. אחת העסקיות השוות בעיר , גם אם צריך להגיע בשבילה לנמל יפו. מה עוד שיש המון חנייה בחינם ובשפע .
המיקום נהדר , ואני כבר מדמיינת מזג אוויר חם יותר , הפנים אל השמש , קאווה צוננת ביד ...
אז המסעדה כבר על הנתב שלי , והיא הולכת להיות אחת ממסעדות הבית שלי.
מחסן 1 נמל יפו
03-6823232
בוקר טוב,
השבמחקאיזה כיף להתחיל את השבוע עם כזה פירגון.
קלימרה גאה להיות אחת ממסעדות הבית שלך.
נפגש בקרוב...
קלימרה
נשמע ונראה טעים מאד!
השבמחקתודה על ההמלצה, בהחלט מתכוונת לבקר שם בקרוב.
כדאי לך...חגיגת חושים מביא כל הקונספט הזה.
מחקתודה
אני שמחה מאד לפרגן.כי באמת מגיע לכם . כיף של מקום
השבמחקחיה
בתור המעצב של המסעדה המצויינת שמחתי
השבמחקשבדרך אל האוכל הדגשת את הפשטות של המקום.
מבחינתי, כאדריכל, את האגו שמים בצד, והעיצוב,
הוא בכלל משרת את האנשים ואת האוכל ולא להיפך.
רונן לנדס
הי רונן
השבמחקמסכימה עם כל מילה שלך . אהבתי את העיצוב במסעדה .
סועד אמור להרגיש נוח ולא להתפעל מהעיצובים המוגזמים .
בסוף האוכל הוא שקובע , והחוויה הכללית .
הייתי עדה לאין סוף מסעדות מפונפנות שנסגרו , כי המבחן האמיתי היה של האוכל.
תודה
חיה
היום חגגנו כאן את יום הולדת של אמא שלי . סגרנו אירוע 14 לארוחת צהרים עבור 14 מבוגרים ו5- ילדים . היה מעולה!
השבמחקכולם דיברו על הטעמים , על ההגשה היפה , על השירות . הילדים נהינו ממנות ילדים ( שניצלונים, צ'יפס ופיצה מרגריטה) . הכל ללא יוצא דופן , היה טעים מאוד.
תודה לשלומי שהציע את התפריט ופינק אותנו עד הביס האחרון .
חובה: קלמרי סגול צלוי פלנצ’ה על קרם לבנה- חציל שרוף וצנוברים קלויים.
גם הפוקצ'ה שלהם משהוא משהו. פירות ים טריים וטעימים. מולים ברוטב סרטנים מאלף! בקיצור הכל , אבל הכול טעים , טרי ומעורר חשק לטעום! תודה לשף ולכל הצוות ! אגב אם באים עם ילדים לאזור של המסעדה , קחו אופניים או קורקינט לילדים . הם הסתובבו ברחבה הגדולה מול המסעדה . אחרי זה האכילו דגים בנמל שסמוך למסעדה . אחרי הארוחה כייף לטייל בנמל וסמטאות המזלות שביפו העתיקה ( 5 דקות הליכה מהמסעדה). יום נפלא היה לנו . תודה לכם !
אמליץ עליכם בחום וגם נבוא לבקר אותכם שוב ! בוודאות.