הגשם מטופף , הגשם מטופף על הגג .
נעשה לי חם בלב , כשהגשם מטופף לו על הגג...(דפנה אילת)
החורף כאן במלוא עוצמתו המיקרו קוסמית הקטנה שלנו . שלג בחרמון , קר על באמת וגשם , עם שמש שמנצנצת ומבליחה מידי פעם בינות טיפות הגשם.
אנחנו משכשכים בחורף שלנו , בטוחים שזה הכי חורף שיש... מה לנו ולמעלות מתחת האפס , ושלג שנערם ולא יתמוסס עד בוא מאי – יוני.
בינתיים אנחנו נוסעים לחרמון ועומדים 40 דק' בשביל דקת גלישה , ורצים שוב לראש התור לפני שהשלג יגלוש אל הנחלים.
אז בחוץ הרוח משתובבת , בוכה ומייללת , למי איכפת ,כשאנחנו סביב קדירת מרק , אדים בחלונות וטיפות גשם גדולות .
איכשהו בכל ההמולה בחוץ , המרק מרגיש הרבה יותר חם .
מרק תירס בנוסח הודי
המרק הוא גרסה פרטית שלי . ניסוי ותהיה (וטעייה) יצרו מרק שיש בו מוטיבים הלקוחים היישר מהודו . אני מכינה אותו שנים על שנים , ותמיד מופתעת מחדש נוכח קריאות ההתפעלות שהמרק הזה מייצר.
אין !!! אין אחד שלא אוהב אותו . לפעמים הוא יוצא לי קצת שונה , אלא שבפעם האחרונה הוא היה מהמשובחים שאני זוכרת . אז אני מנציחה כדי לזכור וכמובן כדי לשתף אתכם , כי למה לפספס:-))
המרק חרפרף , אקזוטי , מלא טעמים ועשיר מאד במרכיביו , והכי חשוב ... קל להכנה.
את המצרכים למרק , אפשר לקנות בכל חנות שמספקת מצרכים מהמזרח :
עדן טבע מרקט
ספייסס
מזרח ומערב שבשוק הכרמל
המכולת הסינית – שוק הכרמל .
המצרכים נשמרים היטב במקרר , להמון זמן , כך שהקנייה משתלמת.
אז מה צריך:
1 כף גדושה של ממרח(paste) קארי צהוב
1 כף גדושה של paste masman curry או ממרח קארי אדום
1 כף גדושה של רוטב קארי מדראס
300 גר' חזה עוף פרוס כמו לשניצל
1חב' תירס גרעינים (500 גר')
3 גזרים גדולים
2 פחיות חלב קוקוס
1 פחית קרם קוקוס
1/2 כף ממרח שום וצ'ילי
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
1/2 צרור כוסברה
1 כף מלח (בערך) , מלח הוא כידוע עניין של טעם , ותמיד אפשר להוסיף ממנו.
כ-10 כוסות מים.
איך להתחיל:
מורחים את נתחי חזה העוף במעט פלפל שחור ופפריקה אדומה .
מטגנים במחבת חמה עם כף שמן רגיל , עד צריבה קלה , דקה אחת בכל צד , מקררים.
מטגנים במחבת חמה עם כף שמן רגיל , עד צריבה קלה , דקה אחת בכל צד , מקררים.
קולפים את הגזר , שוטפים , וממשיכים לקלוף לרצועות ארוכות עד גזע הגזר , אוכלים את גזע הגזר , כי זה בריא:-))
חותכים את חזה העוף לרצועות דקות .
ממשיכים...
שמים את 3 המצרכים הראשונים ברשימה(הפסטות) בסיר רחב בעל קיבולת של לפחות 3 ליטרים .
מוסיפים 2 כוסות מים , מערבבים היטב , מניחים על להבה גדולה , עד שהתערובת מעט מבעבעת.
יוצקים לסיר את תכולתן של פחיות הקוקוס + מים בנפח הפחיות (בערך 8 כוסות) המרק לא צריך להיות דליל . ומערבבים היטב , משאירים כך כ- 10 דק' , תוך בחישה מידי פעם , לא מביאים לרתיחה!!!!
מוסיפים את התירס , רצועות העוף והגזר , מערבבים היטב .
מעבירים ללהבה בינונית – נמוכה , מכסים ומבשלים עוד 15 דק' , ללא רתיחה . אם המרק מראה סימני רתיחה , מנמיכים את הלהבה .
זה השלב להוסיף את ממרח הצ'ילי , פלפל שחור , אבקת מרק עוף ומלח.
מערבבים היטב , מבשלים עוד 10 דק' , טועמים ומתקנים תיבול .
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה , עוד דקת בישול ומגישים .
המרק נשמר נהדר גם 4 ימים במקרר.
הערה: במקום חזה עוף , אפשר להשתמש בפירות -ים...
המרק נשמע נהדר ונראה טעים נורא.
השבמחקאין לי בבית אף מרכיב אז אאלץ לצאת לקניות,
כל כך קר פה בירושלים...
שיהיה סופשבוע נפלא
הי אפרתי
מחקהמרק באמת נהדר , כדאי לצאת ולקנות חומרים בשבילו...
תודה
חיה
נראה מעולה!!
השבמחקאני ינסה השבוע ואחזור להגיב
אשמח מאד אם אדע איך היה
מחקמקווה שתהנו
תודה
חיה
וואו!!
מחקעשיתי. המרק על האש אני עומדת מעליו וטועמת בפעם המאה. זה פשוט טעים.
יש אורחים היום בערב, רבע שעה לפני ההגשה אוסיף את הכוסברה. (המרק יעמוד חם על הפלטה)
לא שמתי 8 כוסות מיים, היה נראה לי המון. 2 כוסות בהתחלה ואחרי הקוקוס עוד 2 וחצי.
וגם לא מצאתי ממרח שום צילי שמתי רק חצי כפית צילי.
יצא מעולה
תודה
כמה שאני שמחה שאהבת ויצא טעים.
מחקבקשר לתכולת המים , אני חישבתי גם את המים שאני מוסיפה בקיבולת של הקופסאות לס"כ הכל הכללי.
אני שמחה מאד שטרחת לספר לי , זה מרגש...
תודה
חיה
נראה ממש טוב.
השבמחקאני משתמש הרבה במוצרים דומים, בעיקר במשחות הקארי הללו, הקארי הצהוב מככב אצלי.
תודה!
המשחות האלה הן קסם , כשלא רוצים לטחון ולקצוץ אין סוף תבלינים..
מחקתודה
חיה