יום רביעי, 28 בדצמבר 2011

על כולסטרול ושאר דברים טובים - פריז חלק ב'



     אני לא יודעת איך הצרפתים , בעיקר הצרפתיות , שורדים את כל השפע שלהם ואת האוכל המופלא הזה .


כולסטרול כאן היא לא מילת גנאי . קצפות , גבינות עם אחוזי שומן גבוהים , פואה – גרה , ומאפים נוטפי חמאה הם עניין שבשגרה.

קל כאן לסגור את הבוקר עם 1000 קלוריות , בלי להתאמץ בכלל . קרואסון תמים למדי , בעל אלף עלעלים דקיקים , נוטפי חמאה , יכיל 500 קלוריות . ומה לא נשים עליו קצת חמאה , כדי שהיא תימס לתוכו בעודו חם , ומה עם קצת ריבה או גבינה של "מי סופר בכלל את אחוזי השומן שלה" .

להצדקתנו נאמר שאנחנו רק מבקרים , אבל מה איתם , הצרפתים שגרים שם ? אני נתקפת בדאגה של ממש , עוד לנוכח המחקרים האחרונים ששוברים את מיתוס הצרפתייה שאוכלת ואינה משמינה .

המחקרים מראים על השמנה עולה בקרב הצרפתים , וגם מותניהן של הצרפתיות , לא נמלטות מהסטטיסטיקה הזו .

אני שמחה שלנו יש את זה רק לחמישה ימים , ומחליטה ללכת על כל הקלוריות האפשריות לפני שנחזור הביתה . ולא חומלת בכלל על דקיקות הגזרה ונוטפות השיק שחולפות על פני . זה רק עניין של זמן , אני מזכירה לעצמי.

אז לפי ההמלצה של דיוויד , ומהתמונות המשכנעות שראינו , החלטנו על
chez dumonet  דיוויד ציין שזו המסעדה \ ביסטרו שאף פעם לא מאכזבת אותו ,וניתן לאכול בה את הברווז קונפי , הכי טוב בפריז (או כמעט הכי טוב).

הזמנו מקום עם הגיענו לפריז ושמחנו על כך מאד , כי המסעדה סגורה בשבת וראשון , לא ברור לי אחרת איך היינו חוזרות הביתה ... כנראה בבושת פנים:-()

המסעדה יפה , עם מראה ביסטרואי מתאים , ומלצר שיודע היטב את מלאכתו. הרגשנו הכי בבית כשבשולחן הסמוך , הרימו איתנו כוסית יין ובירכו אותנו לשבת שלום .


האוכל נפלא ורווי כולסטרול , אך אנחנו הולכות על האקסטרים ומזמינות גם טרין בשר נפלא עם סלט קטן ומשובח ליד . וגם פואה –גרה עם שכבת שומן מכובדת . שניהם היו טעימים עד מאד . בגט מהטובים שאכלתי בפריז וחמאה מהמשובחות , עזרו לנו להחליק את המנות הללו פנימה .

למנה העיקרית אני הזמנתי , את האווז קונפי . המלצר הסביר לנו שהאווז נכבש בהמון שומן , ולפני ההגשה , צולים אותו היטב . האווז מגיע בלווית תפוחי אדמה , מבושמים בשום ומטוגנים אף הם בחמאה . אחותי חשבה שזו מנה ראויה אף בשבילה .



מבט מקרוב....

אחות אחרת התעקשה על ביף בורגיניון מדהים שהגיע בקדירה קטנה , ולחוד טליאטלה  home – made .

כל מה שהיה צריך לעשות , זה לצקת כל פעם קצת ביף בורגיניון , עשיר בפטריות וירקות שורש ומבושם ביין על הטליאטלה ...

את הארוחה ,קינחנו בסופלה גרנד מרינייה שהומלץ בחום על ידי המלצר . את הסופלה יש להזמין בתחילת הארוחה . עם קבלת הסופלה ,מקבלים גם כוסית קטנה של ליקר גרנד מרינייה , מנקבים חור קטן בפסגת הסופלה ויוצקים פנימה את הליקר . וכאן אני חייבת וידוי קטן , שיזעזע כמה ממבקרי המסעדה , אני לא אהבתי את הסופלה ובכלל חלמתי על קרם ברולה כל הטיול .



את הארוחה ליווינו ביין נפלא שאין לי מושג מהו (סליחה bob ) , סמכנו על המלצר .

שווי הארוחה 50 יורו לאדם , לא זול אבל שווה כל אגורה . מומלץ בחום.


Chez Dumonet
117, rue Cherche-Midi (6th)
Tel: 01 45 48 52 40
סגור בימי שבת וראשון


בהמשך קצת על שווקים ושאר ירקות...



ובינתיים.... למות מקינאה


6 תגובות:

  1. פוסט מקסים. אין כמו פריז! מחכה להמשך..

    השבמחק
  2. נראה ומתואר מושלם.
    הביף בורגיון על הטליאטלה פשוט המיס אותי, מתכון שבטוח אכין בבית.

    השבמחק
  3. אני מחכה למתכון שלך...
    בטוחה שתעשי בו פלאות.
    תודה
    חיה

    השבמחק
  4. בהחלט מעורר קנאה, בעיקר הבורגניון.

    השבמחק