יום ראשון, 10 באפריל 2011

עוף ואורז בתנור \ או קדרה אחת וחסל....

הפשטות היא הטרנד העכשווי.


יכול להיות שהפשטות היא הנוגדן למורכבות , לחיי הסטרס המואצים , וחוסר הביטחון שבחיים. כל דבר יכול להפר את האיזון הקל שאנחנו מצליחים להשיג.

ייתכן שאני מוצפת מידי , המון ידע זורם כל הזמן , הצורך הדחוף להתעדכן כל הזמן , משאיר אותי קצת מותשת.

אני מתרגלת לי קצת פשטות ורוגע ביום יום , צעד קטן בכל פעם.

חלקים קטנים בחיי , הולכים ומשתנים בהדרגה , גדלים בהתמדה.. פחות ריצה ...חייבת להספיק , צריכה את זה , לא יכולה לחיות בלי זה .. היי עצרי שנייה !!!

לאן את רצה? מה עוד צריך להוכיח? ולמה , למה ? זה כזה חשוב.

התחום שהכי קל לי לתרגל פשטות , הוא תחום האוכל . יש בי נטייה ברורה לחזור יותר לשורשים , לפעם.

תמיד אהבתי דברים שיש להם יכולת להישאר והם חסיני זמן... ריהוט עתיק , שירים ישנים ששורטים קצת את הלב , מביאים געגוע למשהו עלום ולא ממש מוגדר.

גם אוכל . בסיסי , עם מצרכים ספורים שתמיד נמצאים בבית . אוכל שלא תמיד מחייב עמידה של שעות במטבח , ועדיין מנפיק תוצאה טובה מאד. מותיר יותר זמן , לשוחח , לקרוא או סתם לרבוץ באפס מעשה , פעולה שאהובה עלי מאד....

המאכל שאביא הומצא במיוחד עבור ילדי , רציתי ארוחה מזינה , טעימה , וכזו שתשאיר לי מספיק זמן להיות איתם.

שנים הוא שורד אצלנו , ומידי פעם זוכה לעדנה מחודשת ..

זה אוכל של טרום חג וגם של אחרי חג , כשעייפנו מכל הריצה המטורפת והבישול הבלתי פוסק . שמים את כל המצרכים בתבנית ומשגרים לתנור , לשעה וחצי . בינתיים אפשר פשוט לנוח ... לא?




עוף ואורז בתנור \ או קדירה אחת וחסל....


מצרכים ל4 אנשים רעבים
8 נתחי עוף : כרעיים ושוקיים.

2 כוסות אורז אני משתמשת בבשמתי של טילדה , אבל זה בהחלט לא משנה.

4 עגבניות לא רכות מידי , בגודל בינוני. חתוכות לקוביות קטנות.

2 בצלים בגודל בינוני , קצוצים דק.

5 שיני שום שמנמנות.

1 פלפל אדום גדול , חתוך לקוביות קטנות.

1/4 צרור פטרוזיליה , קצוצה דק.

1/2 כוס זיתי קלמטה , קצוצים גס.

1/2 כפית פפריקה חריפה , מי שלא אוהב חריף , או שילדיו לא ממש אוהבים חריף , ימיר בפפריקה מתוקה.

1 כפית גדושה מאד כמון טחון.

1 כפית מלח.

1 כפית גדושה פלפל שחור טחון. או פחות..

1 כפית צ'ילי גרוס (בטח שאפשר לוותר).

1 כף גדושה אבקת מרק עוף . או כמובן אם הכנתם לכם בעוד מועד , אז 4 כוסות ציר עוף.

5 כפות שמן זית.

בשלב הראשון : מייבשים את העוף בנייר סופג , מורחים אותו בתערובת של : הפפריקה , 1/4 כפית פלפל שחור , ו 1/4 כפית מלח .

מחממים היטב את השמן במחבת גדולה , כשהשמן חם , מכניסים פנימה את נתחי העוף ומטגנים היטב משני צידיו , מוציאים לצלחת.

שלב שני:
בשמן הנפלא שנותר במחבת , מטגנים את הבצל והשום כ 3 דק' , או עד הזהבה קלה.

מוסיפים את העגבניות החתוכות והפלפל האדום ומטגנים עוד מס' דקות .

לתערובת הזו מוסיפים את האורז והזיתים , מטגנים תוך בחישה עוד 3 דק'.

מוסיפים את הכמון , הצ'ילי , אבקת מרק העוף , שאר המלח והפלפל השחור , עוד דקה ועוברים ..



לשלב השלישי:
מעבירים את האורז לתבנית אפייה שתכיל הכל בנוחות. יוצקים 4 כוסות מים , או את ציר העוף.

מסדרים את נתחי העוף מעל.

מכסים בנייר כסף או במכסה , אופים כשעה . בחום של 180 מעלות.

מסירים את הכיסוי , מערבבים את האורז ממש בעדינות.

אופיים עוד כ – 30 דק' ללא כיסוי , בחום של 200 מעלות. הופכים את נתחי העוף על צידם השני פעם אחת במהלך האפייה.

מוציאים מהתנור , מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה , ומגישים.

העוף צריך להיות צלוי היטב . האורז מעט קריספי , במיוחד בשוליים שלו ובשכבה העליונה.



העוף הזה משתדך נפלא לסלט נפלא של ירקות טריים , שטעמם משתבח כעבור יום , והוא נשאר מצוין גם בחלוף לו השבוע...



סלט כמעט כבוש של כל מיני ירקות





2 יחידות של קולרבי , קלוף , חותכים לחצי וכל חצי פורסים לפרוסות דקות בעובי 1/2 ס"מ.

2 לפתות , חתוכים כמו הקולרבי.

4 גזרים גדולים , קלופים ופרוסים באלכסון לפרוסות דקות.

2 פקעות שומר גדולות עם העלים הקטנטנים שלהם. מסירים את העלים החיצוניים , חותכים כמו שאר הירקות , מוסיפים גם את העלים .

2 פלפלים אדומים גדולים. חתוכים לקוביות גדולות או לרצועות בעובי בינוני.

1 פלפל חריף ירוק. חתוך לטבעות.

5 ענפי סלרי , נקיים וקלופים מהסיבים שנמצאים לאורך הענף. חותכים לרצועות.

3 לימונים קטנים כבושים. חתוכים לקוביות גדולות. לא הכרחי , אבל מוסיף המון...

1 לימון גדול על קליפתו , חותכים את הפטמות שלו , חוצים , ואחרכ' לרבע , כל רבע פרוס לפרוסות דקיקות.

מיץ מ1 ו /12 – 2 לימונים.

מלח גס לפי הטעם.

1/4 כוס שמן קנולה.

מערבבים הכל בקערה גדולה. עם הידיים , כן ...

מתקנים תיבול , כמו מלח או לימון , אם חסר.

מכינים לפחות כשעתיים לפני ההגשה. נשמר כשבוע במקרר.



גם אם הפשטות היא התחכום החדש , אפשר לראות בסרטון הקצר הזה , לאן העתיד יכול לקחת אותנו , נראה מעניין...


‏4 תגובות:

  1. האמת שהמתכון נראה ממש מעולה! והוא גם כשר לפסח אז זה בכלל תזמון טוב... אגב, אם רוצים ממש לשדרג את המתכון יש לי 2 הצעות: הראשונה זה להשתמש בטבע-עוף כי זה בוודאות יוצא יותר טעים והשנייה היא להשתמש בשמן זית במקום בשמן קנולה כי זה גם יותר בריא...

    השבמחק
  2. תודה רבה...
    מקבלת בחום את שני השדרוגים.
    שיהיה חג שמח
    חיה.

    השבמחק
  3. חיה הכנתי את קדרת האורז עם פרגיות מעעעעעעעעעעדן
    סלט הכרוב שהבאת ממביקורך אצל הבת מככב אצלנו אני אוהבת את הסיפורים שאת שוזרת יחד עם המתכונים ממש כמו פנינים של טעם וכשקראתי על הסלט ממש הרגשתי את החוויה שלך כיף של ממש
    נב
    מחכה להשיג את המרכיבים למרק התירס אצלנו בעמק חפר יש לפעמים במכולת מרכיבים לאוכל מהמזרח כדי לתת מענה לעובדים שבאים מתאילנד
    לילה טוב דנית

    השבמחק
  4. הי דנית
    התגובה שלך מקסימה ומעודדת אותי מאד .
    את המשפט - פנינים של טעם , אני מבטיחה לשזור באחד הפוסטים שלי , עם קרדיט לך כמובן.
    אני מרגישה שאת כחברה לי , איתה אני חולקת מתכונים...
    המון תודה יקירה
    חיה

    השבמחק