ראיתי קבצן בצומת הרחוב , כוס פלסטיק ריקה בידו . הוא עשה את דרכו במהוסס לקראתי ...
הייתי קצרת רוח באותו בוקר , שקועה במחשבות וכך טעיתי בדרכי והגעתי לאותה צומת.
לא באמת ראיתי את אותו קבצן ,אלא ראיתי בו את סך כל הקבצנים... הנחתי לכל מטען הידע הקודם שנצבר בי , ליצור בתוכי , באותו רגע את ההתנגדות לראות אותו באמת.
הקבצן הכניס את הכוס לכיס ,והתרחק מבויש .
לפתע ראיתי אותו , ראיתי את לבושו , את צעדיו המהוססים , איש מבוגר. ראיתי כל פרט בבהירות . חשתי בושה נוראית וקראתי לו . נתתי את שנתתי ונסעתי לדרכי...
חשבתי על מושג שמופיע בבודהיזם ואותו אני משננת לתלמידי ולעצמי ,חזור ושנן.. על האימון של צלילות הדעת , א – ויג'א.
העדרה של צלילות הדעת מביאה אותנו לתעתוע ושקיעה במחשבות שווא , שנמצאות שם כבר המון שנים.
מחשבות השווא גורמות לעיוות המציאות מבלי לראות את הדברים כמו שהם בדיוק , בצורה צלולה ונוכחת של אותו רגע.
האימון בצלילות הדעת הוא אימון של יום יום , משמעותו להיות נוכח באותו רגע בכל פעולה ולחוות אותה .
צלילות הדעת תראה את הגשם , כגשם... אבל קודם היא תראה את התקדרות השמיים , את העננים , את הצבעים . אחר כך את הגשם , את המים נספגים אל האדמה , ריח האדמה....
צלילות הדעת מאפשרת חירות , רגע לפני שאנחנו "מטעינים " את התודעה , בדעות הקדומות ובאפשרויות. הצלילות הזו מאפשרת מרחב של חירות שאין בה תעתוע . אפשרות לראות את הדברים כהווייתם , רגע לפני שאנחנו טוענים את הרגע במשמעויות אין סופיות .
רגע לפני המפגש עם הקבצן , חשבתי על הורי שאינם איתי . לראשונה מזה זמן רב , חשתי יחד עם העצב , השלמה.
הבנה שאינה קשורה לכאבי . שהכל בא והולך , על דרכו של העולם....
ההשלמה הזו שחררה אצלי מקום של פחד , של מה יהיה . היא אפשרה מקום של הקלה.
צלילות הדעת הזו "לקחה" אותי מהדרך , מהקבצן . מלמדת אותי שוב על החשיבות של להיות נוכח.
אחד הדברים שמחברים אותי לבישול , הוא בדיוק המקום הזה של הנוכחות והחוויה הרגעית שנחוות במלוא החושים .
לראות את היופי של החומרים , את הדרך בה הם משנים צורה , הריחות , הצבעים והטעמים...
את כל זה אני זוכרת מבית הורי , שם הבישול והאוכל היה ליבו של הבית . זיכרון שנצרב בתוכי לאהבה הזו לבישול.
המתכון שאביא הוא אחד מהתבשילים שיש עליו קונצנזוס , כולם אהבו אותו .
הוא היווה בסיס לשדרוגים ושינויים אצל אימי וגם אצלנו.
במשפחתי אכלו את התבשיל ברוב טקסיות , קודם היו מועכים את תפוחי האדמה היטב , היטב , לפני שהיו מתפנים לאכילה.
להילה ביתי היה טקס משלה , על המזלג היא הייתה מניחה , קצת תפוחי אדמה , חתיכת בשר ופרוסת מלפפון חמוץ. רק כך היא אכלה , וכך הוא נצרב לה בזיכרון כטעם ילדות .
המאכל הוא פשוט שבפשוטים , הכי בסיסי שיש , אבל הכי טעים...
כמה שהוא פשוט ,אני תמיד מכינה אותו כשכל האהבה שבי , המודעות וצלילות הדעת נתונים באותו רגע לתהליך. מתוך כבוד למה שהורי הנחילו וגעגוע למה שהיה.
צלי עוף ותפוחי אדמה של אמא
אין כאן חשיבות לכמויות , אתם תכינו כמספר האנשים , אך לצורך העניין אביא כאן כמויות ל4 אנשים שאוכלים היטב...
4 כרעי עוף
4 שוקי עוף.
6-8 תפוחי אדמה בגודל בינוני.
1 פלפל אדום מתוק גדול.
2 עגבניות בגודל בינוני , חתוכות לקוביות.
1 פלפל חריף ירוק קצוץ או 1/2 כפית צ'ילי גרוס.
1 בצל גדול , קצוץ גס.
4-6 שיני שום חתוכות לפרוסות.
1 כפית פפריקה מתוקה.
4 כפות שמן .
1/2 כפית פלפל שחור טחון.
1 כף אבקת מרק עוף או ציר מרק עוף.
מלח לפי הטעם.
פטרוזיליה קצוצה או כוסברה קצוצה , אימי הכינה בלי ..
ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים , משאירים בקערה עם מים.
מחממים את השמן בסיר . מוסיפים את העוף ומטגנים עד הזהבה קלה .
מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל , השום , שני סוגי הפלפל והעגבניות.
מטגנים תוך בחישה מידי פעם , כ-3 דק'. עד שהתערובת מזהיבה ומתרככת.
מוסיפים את הפפריקה המתוקה ו1/4 כוס מים ובוחשים היטב.
מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים את שאר התבלינים. בוחשים .
זה הזמן להוספת מים , אותם מוסיפים עד לגובה 2/3 של העוף . מביאים לרתיחה . מנמיכים את הלהבה . מבשלים כ- 30 דקות.
מוציאים את תפוחי האדמה מהמים , מוסיפים לסיר , מנערים , בוחשים בעדינות . אם חסרים נוזלים . מוסיפים ממש קצת . התבשיל אמור להיות סמיך ועטוף ברוטב סמיך וקטיפתי.
מבשלים עוד כ30 -40 דקות , או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
אני אוהבת להכניס את הסיר לתנור להמשך הבישול , לאחר הוספת תפוחי האדמה ואחרי הרתיחה הראשונית.
אני אוהבת את מה שחום התנור עושה לתבשיל , מחדד ומעמיק את טעמיו.
חום התנור מאפשר רתיחה עדינה מאד , התבשיל מסמיך לאט.
ב5 הדקות האחרונות מוסיפים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה , אם רוצים...
הייתי קצרת רוח באותו בוקר , שקועה במחשבות וכך טעיתי בדרכי והגעתי לאותה צומת.
לא באמת ראיתי את אותו קבצן ,אלא ראיתי בו את סך כל הקבצנים... הנחתי לכל מטען הידע הקודם שנצבר בי , ליצור בתוכי , באותו רגע את ההתנגדות לראות אותו באמת.
הקבצן הכניס את הכוס לכיס ,והתרחק מבויש .
לפתע ראיתי אותו , ראיתי את לבושו , את צעדיו המהוססים , איש מבוגר. ראיתי כל פרט בבהירות . חשתי בושה נוראית וקראתי לו . נתתי את שנתתי ונסעתי לדרכי...
חשבתי על מושג שמופיע בבודהיזם ואותו אני משננת לתלמידי ולעצמי ,חזור ושנן.. על האימון של צלילות הדעת , א – ויג'א.
העדרה של צלילות הדעת מביאה אותנו לתעתוע ושקיעה במחשבות שווא , שנמצאות שם כבר המון שנים.
מחשבות השווא גורמות לעיוות המציאות מבלי לראות את הדברים כמו שהם בדיוק , בצורה צלולה ונוכחת של אותו רגע.
האימון בצלילות הדעת הוא אימון של יום יום , משמעותו להיות נוכח באותו רגע בכל פעולה ולחוות אותה .
צלילות הדעת תראה את הגשם , כגשם... אבל קודם היא תראה את התקדרות השמיים , את העננים , את הצבעים . אחר כך את הגשם , את המים נספגים אל האדמה , ריח האדמה....
צלילות הדעת מאפשרת חירות , רגע לפני שאנחנו "מטעינים " את התודעה , בדעות הקדומות ובאפשרויות. הצלילות הזו מאפשרת מרחב של חירות שאין בה תעתוע . אפשרות לראות את הדברים כהווייתם , רגע לפני שאנחנו טוענים את הרגע במשמעויות אין סופיות .
רגע לפני המפגש עם הקבצן , חשבתי על הורי שאינם איתי . לראשונה מזה זמן רב , חשתי יחד עם העצב , השלמה.
הבנה שאינה קשורה לכאבי . שהכל בא והולך , על דרכו של העולם....
ההשלמה הזו שחררה אצלי מקום של פחד , של מה יהיה . היא אפשרה מקום של הקלה.
צלילות הדעת הזו "לקחה" אותי מהדרך , מהקבצן . מלמדת אותי שוב על החשיבות של להיות נוכח.
אחד הדברים שמחברים אותי לבישול , הוא בדיוק המקום הזה של הנוכחות והחוויה הרגעית שנחוות במלוא החושים .
לראות את היופי של החומרים , את הדרך בה הם משנים צורה , הריחות , הצבעים והטעמים...
את כל זה אני זוכרת מבית הורי , שם הבישול והאוכל היה ליבו של הבית . זיכרון שנצרב בתוכי לאהבה הזו לבישול.
המתכון שאביא הוא אחד מהתבשילים שיש עליו קונצנזוס , כולם אהבו אותו .
הוא היווה בסיס לשדרוגים ושינויים אצל אימי וגם אצלנו.
במשפחתי אכלו את התבשיל ברוב טקסיות , קודם היו מועכים את תפוחי האדמה היטב , היטב , לפני שהיו מתפנים לאכילה.
להילה ביתי היה טקס משלה , על המזלג היא הייתה מניחה , קצת תפוחי אדמה , חתיכת בשר ופרוסת מלפפון חמוץ. רק כך היא אכלה , וכך הוא נצרב לה בזיכרון כטעם ילדות .
המאכל הוא פשוט שבפשוטים , הכי בסיסי שיש , אבל הכי טעים...
כמה שהוא פשוט ,אני תמיד מכינה אותו כשכל האהבה שבי , המודעות וצלילות הדעת נתונים באותו רגע לתהליך. מתוך כבוד למה שהורי הנחילו וגעגוע למה שהיה.
צלי עוף ותפוחי אדמה של אמא
אין כאן חשיבות לכמויות , אתם תכינו כמספר האנשים , אך לצורך העניין אביא כאן כמויות ל4 אנשים שאוכלים היטב...
4 כרעי עוף
4 שוקי עוף.
6-8 תפוחי אדמה בגודל בינוני.
1 פלפל אדום מתוק גדול.
2 עגבניות בגודל בינוני , חתוכות לקוביות.
1 פלפל חריף ירוק קצוץ או 1/2 כפית צ'ילי גרוס.
1 בצל גדול , קצוץ גס.
4-6 שיני שום חתוכות לפרוסות.
1 כפית פפריקה מתוקה.
4 כפות שמן .
1/2 כפית פלפל שחור טחון.
1 כף אבקת מרק עוף או ציר מרק עוף.
מלח לפי הטעם.
פטרוזיליה קצוצה או כוסברה קצוצה , אימי הכינה בלי ..
ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים , משאירים בקערה עם מים.
מחממים את השמן בסיר . מוסיפים את העוף ומטגנים עד הזהבה קלה .
מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל , השום , שני סוגי הפלפל והעגבניות.
מטגנים תוך בחישה מידי פעם , כ-3 דק'. עד שהתערובת מזהיבה ומתרככת.
מוסיפים את הפפריקה המתוקה ו1/4 כוס מים ובוחשים היטב.
מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים את שאר התבלינים. בוחשים .
זה הזמן להוספת מים , אותם מוסיפים עד לגובה 2/3 של העוף . מביאים לרתיחה . מנמיכים את הלהבה . מבשלים כ- 30 דקות.
מוציאים את תפוחי האדמה מהמים , מוסיפים לסיר , מנערים , בוחשים בעדינות . אם חסרים נוזלים . מוסיפים ממש קצת . התבשיל אמור להיות סמיך ועטוף ברוטב סמיך וקטיפתי.
מבשלים עוד כ30 -40 דקות , או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
אני אוהבת להכניס את הסיר לתנור להמשך הבישול , לאחר הוספת תפוחי האדמה ואחרי הרתיחה הראשונית.
אני אוהבת את מה שחום התנור עושה לתבשיל , מחדד ומעמיק את טעמיו.
חום התנור מאפשר רתיחה עדינה מאד , התבשיל מסמיך לאט.
ב5 הדקות האחרונות מוסיפים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה , אם רוצים...
רגעים של צלילות דעת כל כך נדירים בחיינו המהירים והסינטטים.
השבמחקמתכון מחמם ומנחם ביום קר.
רוני את כל כך צודקת... אבל הבשורות הטובות הן שבעזרת אימון ,לאו דוקא אובססיבי , ניתן להרבות את הרגעים הללו...
השבמחקתודה
חיה.
שלום, הכנתי את המתכון היום ויצא פשוט נפלא! אז תודה לך :)
השבמחקהוספתי גם כפית כורכום לחגיגה.
טלי
כפית כורכום זה נהדר
השבמחקשמחה שיצא טעים ושמחה שטרחת לספר
שבוע נפלא
חיה
טעם של ילדות בסיסי עם תבלין מיוחד ......אהבה אוהבת מאד את הבלוג שלך את הסיפורים השזורים במתכונים עוגיות שיבולת השועל שוקלד שלך הן מזמן העוגיות המשפחתיות שלנו ...ברשותך ואהובות מאד על החיל שלי במשלוחי העוגיות תודה דניאלה
השבמחקתודה דניאלה
השבמחקאלו אחד הרגעים שתגובה יוצרת בי התרגשות ומוטיבציה להמשיך את שהתחלתי.
מודה לך על כך מאד .
ברצוני להפנות אותך לכתובת החדשה שלי , שם אני ממשיכה לכתוב ומקווה שתלווי אותי גם שם .
http://cookingdreams.co.il/
חיה
א ויג'א? נוף באמת.
השבמחקמה אתה / את רוצה להגיד אנונימוס?
השבמחקהכנתי הערב לליל שבת, הוספתי כפית כורכום, קצת יין אדום וכמה שהיפים מיושבים להמתקה, יצא מושלם! תודה למתכונאית!
השבמחקהכנתי הערב לארוחת ליל שבת, הוספתי כפית כורכום, קצת יין אדום, כמה שזיפים מיובשים למתיקות, יצא מושלם! תודה למתכונאית!
השבמחקכיף לשמוע עינת
השבמחקתודה ששיתפת , זה משמח
חיה
היי.
השבמחקרציתי לדעת לכמה זמן את מכניסה לתנור ועל כמה מעלות ?
הי אלינור
מחקבערך 30 דק׳ , אבל זה ממש לא חובה ..
כתובת הבלוג החדשה שלי :
http://cookingdreams.co.il/
שיהיה מוצלח ושבת נהדרת 😊
חיה