המירס שלי , המנציח ללא הרף את הקשר רב העבותות שלי אל בית החולים , מקום עבודתי , צלצל בקולו המרגיז והמונוטוני . צלצול של הודעה המתעקשת שאקרא אותה. למודת ניסיון , אני נכנעת . יודעת שהצליל לא יפסק , עד שאקרא את מה שיש להם להגיד לי.
במיוחד עכשיו , כשטילי הגראד מנסים לנחות אצלנו למרות כיפת הברזל .
המירס מרגיע בזו הלשון : "בדקות האחרונות נשמעו שתי הזעקות..... לילה שקט , ערב נעים , או יום נעים , הכל בהתאמה לזמן הנפילה...
לפעמים אני מוצאת את עצמי שועטת אל הממ"ד , תלוי כמה חרדה הצלחתי לצבור . לרוב אני ממשיכה בעיסוקי. במיוחד עכשיו , כשאירועי החג מצליחים לגרור גם אותי למעגל ההיסטריה הכללי.
נכדיי באו השבת , כל הדרך מהצפון הרגוע אל אימת הגראדים . אנחנו משדרים נורמליזציה , משתדלים להתנהג רגוע עם כל נפילה או רעש יירוט של כיפת הברזל . הולכים אפילו לשדות כלניות שנפרשים לנו ממש ליד הבית
לא סתם אנחנו נקראים "דרום -אדום" , בהחלט דו – משמעי , הכינוי הזה , בימים אלה ואחרים.
הבישול , מאפשר לי להישאר לגמרי שקטה , הוא מאזן אותי , ממרכז , ממלא אותי בביטחון של דברים ופעולות אותם אני יודעת לעשות . הביטחון הזה , מאפשר לי להישאר שלווה .
את מנת האורז הזו , הכנתי כתוספת לעוף שנצלה בתנור לאיטו , מגיר נוזלים ומפיץ ריח של הבטחה.
חשבתי תוך כדי בישול , כשהחג נמצא מאיתנו במרחק יומיים בלבד , שזו יכולה להיות מנה לוואי נפלאה לכל סוג בשר שנכין . היא יכולה להיות גם טובה מאד לצמחונים , פטריות הפורטובלו , והיער מעניקות מנשך מוצק ועסיסיות למנה .
אורז ופטריות
כדאי שיהיה לכם :
2 כוסות אורז .
500 גר' פטריות טריות , מסוגים שונים : אני קניתי : יער בגוון אפרפר , יער לבנות , מיני פורטובלו , ושמפיניון. חותכים את הפטריות לפרוסות . אם שוטפים את הפטריות , חשוב לנגב אותן.
2 בצלים גדולים , חתוכים לשניים , ופורסים לפרוסות דקות.
50 גר' חמאה
6 כפות שמן זית.
מלח לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור , או פחות... אני אוהבת כל כך פלפל שחור!!
1 כפית גדושה אבקת מרק עוף.
להכנת האורז :
שוטפים היטב את האורז , מסננים.
מחממים בסיר 2 כפות שמן קנולה. כשהשמן חם , מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך בחישה , עד שהשמן עוטף את האורז.
מוסיפים 3 כוסות מים , 1 כפית מלח , ואת כפית אבקת מרק העוף.
מביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , ומבשלים עד שהמים נספגים לגמרי , כ – 20 דק". מקררים.
ממשיכים :
במחבת או פלנצ'ה , מחממים כף שמן זית וכף חמאה , מניחים 1/3 מהפטריות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
חשוב: כדי שהפטריות לא יגירו נוזלים , יש להניח אותן בשכבה אחת , על המחבת להיות חמה מאד , ומטגנים טיגון קצר , על להבה גדולה. ללא הוספת מלח , שגורם לפטריות להגיר נוזלים ולהיות "מסמורטטות" .
מטגנים כך את הפטריות , בשלוש פעמים. מידי פעם מוסיפים כף שמן וכף חמאה , אם יש צורך...
מניחים בצד את הפטריות.
מחממים מחבת עם השמן שנותר , מוסיפים עוד קצת שמן אם יש צורך.
מטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את הבצל והפטריות לאורז , מלח ופלפל שחור . מערבבים בעדינות , עד שהכל מתערבב היטב.
נפלא גם עם צלי בשר שיש בו רוטב שאפשר ליצוק קצת ממנו על האורז...
חג שמח , שקט ומאושר , מלא בעונג של התכנסויות משפחתיות , אוכל טוב ורגעים נפלאים שיצרבו בזיכרון לעד....
איזה יופי של מתכון ואיזה יופי של תמונות.
השבמחקאני יכולה ממש להריח את ניחוחות האדמה העולים מהתבשיל. הבאת לי רעיון למקלובת פטריות ועוף, תודה:)
תודה רבה , משתוקקת כבר לקרוא על המקלובה שלך...
השבמחקחג שמח
חיה.
קצת באיחור, מקווה שהיה חג שמח. בכל מקרה שיהיה רגוע ושקט.
השבמחקהמתכון נראה נפלא
תודה , היה נפלא!!!
השבמחקחיה.