עד לשלב זה של חיי שבו החלטתי שאני רוצה לנסות לכתוב על אוכל,לשתף. שלב שבו הבנתי שאני מאד אוהבת לדבר על אוכל,לאכול,לחקור. להפנים שכל העיסוק בזה הוא סוג של חוויה עבורי וגם להודות בזה. עד לשלב זה אוכל נחלק עבורי לאוכל שאוכלים בבית ואוכל שאוכלים במסעדות.
כשאני פוגשת במנה שהיא טובה במיוחד ,אני מתחילה לחקור את טעמיה ,לנחש את המרכיבים ולחשוב איך מצרפים הכול ביחד.
לפעמים זה היה מצליח לי ,לעתים נדרשו ניסיונות חוזרים , וכן היו גם כישלונות צורבים שהרפו את ידיי.
את המנה הזו אכלתי במסעדת מחניודה (מהפוסט הזה).
המנה הוגשה בתוך צנצנת עם סוגר ברזל ,אתם יודעים כמו הצנצנות של פעם שקיבלו עכשיו הזדמנות חוזרת .
הכנסתי את הכף פנימה לוקחת קצת מהפולנטה,משתדלת לתפוס כמה פטריות עם חתיכת פרמזן,טוב , זה היה מדהים!.
ידעתי באותו הרגע שאני לא מסתפקת במנה הזו על בסיס מזדמן ,אלא על בסיס שבו אני מחליטה מתי אני רוצה לאכול ממנה .
ביקשתי את המתכון שבושש להגיע,בינתיים ניסינו אני ורחל לנסות לשחזר אותה.וכמו שדברים מתגלגלים בדרך שלהם ,שבוע לאחר מכן קיבלתי את גיליון"על השולחן" (אני מנויה שלהם ) ושם נתקלתי במתכון,שלושה ימים אחר -כך כבר הכנתי אותו .
אני החלטתי להעניק לו פרזנטציה אחרת ,אני יכולה להגיד שהוא היה בדיוק כמו שאכלתי במסעדה.
לרשימת המצרכים:
6 מנות
לפולנטה:
לפי המתכון:2 כפות תימין קצוץ (אני דילגתי על זה).
כ1/2 קג' קמח תירס,התערובת צריכה להיות במרקם של פירה,תוסיפו בהדרגה תוך בחישה עד למרקם הזה.
200 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס +1 כף).
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות.
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת.
מלח ופלפל שחור גרוס.
לפטריות:
כ50 גר' חמאה לטיגון.
200 גר' פטריות שמפיניון פרוסות.
200 גר' פטריות פורטובלו פרוסות.
200 גר' פטריות ירדן פרוסות.
מלח ופלפל שחור.
2 שיני שום קצוצות (תוספת שלי).
להגשה:
שבבי פרמזן ,ניתן בעזרת קולפן.
10-12 גבעולי אספרגוס.
הכנת הפולנטה:
מביאים את החלב ,תימין ופלפל לרתיחה בסיר.מוסיפים את הפולנטה בהדרגה ותוך בחישה עד קבלת מרקם כשל פירה.
מוסיפים את שאר החומרים למרקם אחיד.
פטריות:
ממיסים חמאה על להבה בינונית ,מוסיפים את השום ואת הפטריות ומטגנים תוך בחישה עד להזהבה,מתבלים במלח ופלפל.
מבשלים את האספרגוס במים מומלחים ורותחים לא יותר מ2 דק'.מעבירים למי קרח.חוצים כל אספרגוס לרוחב.
ההגשה:
מניחים רינג (ניתן כמובן גם ללא רינג ) בצלחת הגשה,שמים כ3 כפות מהפולנטה ,מיישרים ,מעל שתי כפות גדושות מתערובת הפטריות,מוציאים את הרינג ,מקשטים עם אספרגוס ושבבי פרמזן,מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ו י א מ י!
הערה חשובה1: אם הפולנטה מתקררת ,אפשר להשאיר בצד מעט שמנת מתוקה ולחמם תוך הוספת השמנת.
הכי כדאי להכין קודם את הפטריות שאותם ניתן לחמם ולהכין את הפולנטה ממש סמוך להגשה.
הערה 2: המנה מאד משביעה ,אם תגישו אותה עם סלט ירוק זה יהיה מושלם.ניתן להגיש כמובן כמנה ראשונה.
הערה עוד יותר חשובה: זה הרבה יותר פשוט להכנה ממה שאתם חושבים.
נראה נהדר ♥
השבמחקתודה רבה לך ,מבטיחה שגם מאד טעים!
השבמחקממש מצחיק, הרגע חזרתי ממחניודה, אחרי שאכלתי את המנה, ואני לא מפסיקה לדבר עליה, נכנסתי לGOOGLE בתקווה למצוא מתכון דומה!!! תודה רבה:)
השבמחקבבקשה!!! מבינה מאד את ההתלהבות שלך מהמנה:-))
השבמחקקיבלתי את המנה כ"פיצוי" על כך שיין שהזמנתי לא היה במלאי...
השבמחקאחת המנות היותר טובות שאכלתי, טעמים שלא שוכחים. תודה רבה לך :)
בבקשה , כדאי מאד לנסות בבית , מאד ממליצה!!!
השבמחקוממש לא קשה להכנה.
מה עם הכמהין?
השבמחקבפעם הבאה , כשאצליח להניח את יידי על כאלה:-))
השבמחקאפשר לקבל את המתכון המקורי בבקשה?
השבמחקשלום!
השבמחקגם אני אשמח מאוד לקבלת המתכון המקורי. ב100% יש בו שימוש בכמהין, מה שלא הופיע כאן והייתי שמחה ללמוד באיזו צורה שילבו אותו במתכון המקורי
צר לי , אין כמהין במנה...
מחקוטוב שכך , כי גיליתי שאני לא מחבבת כמהין:-((
תודה
חיה
שלום, מסתבר שהשף אורי נבון ממסעדת מחניודה ביקר אצל מרת'ה סטוארט והכין איתה את המתכון!
השבמחקהקישור מצורף -
http://www.marthastewart.com/893049/soft-polenta-jar
ואפילו יש שם בצד סרטון וידאו.
בתאבון לכולם!