יום שבת, 13 במרץ 2010

עוגיות משובצות בפיסטוקים ואוכמניות.















אני אוהבת עוגיות.בכל הטעמים,בכל הצורות,מתוקות ,מלוחות...
הכנתן של עוגיות אף פעם לא הייתה מטרד עבורי ,נעניתי לכל אתגר.תמיד היו ניצבות במטבחי לפחות 3 צנצנות של עוגיות במגוון טעמים.היה משהו מרגיע בעובדה שכשבא לנו אפשר לשלוח יד לצנצנת והרצון למשהו מתוק נענה.אורחים יכלו לבוא בהפתעה ,תמיד היה משהו בנמצא.
צריך גם להודות בעובדה שעוגיות זה לא כמו עוגה,התחושה של אכילת עוגייה היא כאילו רק טעמתי משהו קטנטן. שלא כמו עוגה , לאכול פרוסת עוגה זו התחייבות ,חבל לא לסיים עד הסוף...והקלוריות? אפשר להשוות אכילת עוגייה לפרוסת עוגה? טיעונים משכנעים נכון? אחרי שהסכמנו לגבי הסוגייה הזו, אני רוצה להביא לכם מתכון שמשלב עוגיות טעימות וקלות להכנה.הדבר הכי טוב בהן שאפשר להכין את הבצק "ולשכוח" אותו במקרר,או להקפיא לשלוף אותו משם בשעת הצורך ולאפות.
עוגיות אלה הן קראנצ'יות עם טעם עשיר של חמאה,משובצות באוכמניות או דובדבנים יבשים ובפיסטוקים, קמצוץ של מלח גס נותן ניגוד נפלא למתיקות.
ומיד רשימת המצרכים:
1 ו1/2 כוסות קמח רב תכליתי (שטיבל).
1/2 כפית קינמון.
1/4 כפית מלח גס.
170 גר' חמאה.
1/2 כוס סוכר.
קליפת תפוז מגוררת מ1 תפוז.
1/2 כוס פיסטוקים (לא מלוחים ,לא קלויים).
1/3 כוס אוכמניות או דובדבנים יבשים.
1 ביצה טרופה.
1/4 כוס סוכר גס,משמש גם לקישוט ולתוספת מתיקות קראנצ'ית.ניתן להשיג בחנויות למוצרי אפיה (כדאי שיהיה בבית).
ההכנה:
בקערה מערבבים יחד את הקמח המנופה,קינמון,ומלח.
מקציפים את החמאה והסוכר עד שהתערובת קרמית ,בערך 3 דק', מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח תוך בחישה ,עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הפיסטוקים והאוכמניות בלישה ידנית ,עד שהם מתערבבים היטב בבצק.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ,יוצרים מכל חלק גליל מרובע ברוחב 2 ס'מ ובאורך של 15 ס'מ עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.או ל3 ימים אם לא רוצים להכין עכשיו. אם רוצים מקפיאים.
חיתוך ואפייה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
מורחים את הביצה על הגלילים .מפזרים את הסוכר הגס על נייר פרגמנט ומגלגלים את גלילי הבצק בסוכר.
חותכים כל גליל לפרוסות בעובי1/2 ס'מ ומניחם בתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.
אופים למשך 15-18 דק',מסובבים את התבנית במהלך האפייה כדי שהעוגיות תהיינה אפויות היטב.
הערה למתעצלים או חסרי המיקסר:
ניתן ללוש את הבצק ביד.שמים את כל החומרים למעט הסוכר הגס והביצה,לשים היטב וממשיכים לפי ההוראות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה