יום שני, 1 באוקטובר 2012

על מילים ומאפה פרידה מהקיץ






מילים , אני אומרת לפעמים לתלמידים שלי , הן חוט השני שמחבר בין נשמה אחת לשנייה . הן חשופות וחושפות , לכן עליהן להיבחר אחת אחת , בקפידה רבה .


אני אומרת את זה בקול , למעשה גם לעצמי . אני רוצה לשמוע איך המילים מתגלגלות מהבפנים החוצה , כדי שהמחשבה עליהן תשתרש בי היטב .

השבוע לא הקפדתי כל כך על בחירתן של המילים , הן פשוט יצאו . הרגשתי אותן יוצאות ,ורק כשהן היו בחלל ,הבנתי שהן פשוט פלסו את דרכן החוצה .

הבטחתי לעצמי בפעם האלף לשמור עליהן , יותר טוב . אבל גם הבנתי שאי אפשר לסגור משהו הרבה זמן , גם מילים .

במצב חסר אחריות כזה , נצמדתי למילים של פו :



הרבה יותר משעשע לנהל שיחה עם מישהו שלא זורק לך מילים קשות וארוכות כמו "השתלשלות העניינים הרגילה בנסיבות אלו היא כדלקמן", ומסתפק בכמה מילים קצרות ופשוטות כמו: "קח עוגה, פו."

- א. א. מילן



אז במקום להגיד מילים ארוכות ולא מתכוונות , הקשבתי כל ערב ל lou reed שצבע לי את היום , בצבעים מזויפים , אך הכרחיים של שלמות .

וגם ל nina simone  שמילות השיר שלה ,התחברו בדייקנות למה שהרגשתי

גם אפיתי קצת , כי אחרי היכרות כל כך ארוכה עם עצמי , אני כבר יודעת מה הכי מרגיע אותי...


מאפה אישי של פירות










המאפה הזה מאפשר פרידה נחמדה מפירות הקיץ . ואפשר להכין אותו גם מפירות שנשארו ללא דורש במקרר. מהיר הכנה עד גיחוך..

אפשר להשתמש בכל פרי שרוצים ואפילו קומבינציה של כמה פירות .

אם אין פירות יער טריים ומתעקשים להכין דווקא איתם , אפשר להשתמש בקפואים , מבלי להפשירם קודם .

כדאי קודם לטעום את הפרי לפני שמוסיפים סוכר , ולהחליט כמה סוכר להוסיף לפי מתיקות הפרי .

כמות קטנה של מיץ או גרידת לימון \ מקל ווניל \ ליקר גרנד מרנייה או ליקר אחר פשוט יותר יתרמו לטעם.

אני הכנתי את המאפה מספר פעמים ונכחתי לדעת שקוטר הכלי ואופן הכנת הבצק משפיעים מאד על התוצאה הסופית .



מה צריך:
4 כוסות פרי חתוך לקוביות , או פירות יער כמו במאפה הזה (אפשר קפוא)

1/4 כוס סוכר , או יותר , תלוי בחמיצות של הפרי

2 כפות שטוחות של קמח

מערבבים את החומרים .משאירים לעמוד בין 10- 15 דק'





לציפוי:
1/2 כוס סוכר חום

1 כוס שיבות שועל עדינה

1/4 כוס קמח

5 כפות חמאה רכה מאד

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון , אני אוהבת לקנות אגוזי מוסקט שלמים שנשארים המון זמן במזווה , ולגרד כמות רצויה . שאר אגוז המוסקט נשמר היטב.

קורט מלח







הכנת הציפוי:


מערבבים את החומרים בקצות האצבעות עד שנוצרים פירורים גסים .

משמנים 6 -8 כלים אישיים (תלוי בגודל) בחמאה.

מחלקים באופן שווה את המלית בניהם , וכן גם את הציפוי . מפזרים אותו כך שיכסה את המאפה , משאירים שוליים של 1 ס"מ לא מכוסים. השתמשתי כאן בכלים יותר קטנים , הציפוי יצר שכבת בצק פריכה ונהדרת והמלית הייתה פחות דומיננטית .

שמים בתבנית ואופים כ – 30 דק' עד שהציפוי משחים ותערובת הפרי מבעבעת

בפעם השנייה שהכנתי את המאפה . ערבבתי את תערובת הציפוי עם כף ולמרבה הפלא , הוא יצא שונה לגמרי . הפעם המלית הייתה יותר דומיננטית והפירורים עברו להיות שחקן משני .

אהבתי את שתי התוצאות , באותה מידה . שתיהן נהדרות . כמובן תמיד אפשר להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת , שזה באמת פינוק אמיתי.

 
  ככה נראית הגירסה הראשונה.  

וככה השנייה

4 תגובות:

  1. ואו.
    זה נראה כל כך טעים!
    עושה לי חשק להוציא את הפוך ולהתכרבל
    שיהיה חורף שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה טל
      גם לי קצת נמאס מהקיץ.....
      חיה

      מחק
  2. אהבתי ואימצתי אנסה בקרוב

    השבמחק
  3. תודה רחל , בהצלחה:-))
    חיה

    השבמחק