יום שבת, 3 בנובמבר 2012

חצילים ברוטב טחינה ומיסו










בשוק ראיתי חצילי בלאדי אמיתיים . לא אלה שמתחפשים לכאלה ודומים אחד לשני , מושלמים לגמרי .



אלא האחרים , ששונים אחד מהשני בגודל שלהם ובאופן שהקפלים שלהם משורטטים , חורצים סימנים בבשר החציל . מודיעים שהם לא נולדו בכלל לאותה אמא , ואפילו השכנות שלהם באותה ערוגה היא אקראית לגמרי .


בחרתי בבינוניים , נזהרת מהגדולים שמא יהיו ספוגיים מידי . בכלל לא חששתי שהם מרים או מלאים בגרעינים , בטחתי בצורתם המושלמת .

החזקתי אותם ביד , מתבוננת על צורתם המושלמת . חשה את המוצקות שלהם , ומחליטה להשאיר אותם שלמים .

חושבת על מתכון שיעשה להם כבוד , והולכת על בטוח , על מתכון מופלא לחצילים של מיקה שרון .



על המתכון :

1) המתכון דורש רשימה של מצרכים שאולי אינה נמצאת בכל בית . אני ממליצה מאד לקנות את המצרכים . הם שורדים המון זמן , הם טובים להמון מתכונים , ואת המתכון הזה אני מבטיחה שתכינו מאות פעמים . את המצרכים אפשר לקנות בכל חנות שמחזיקה חומרים מהמזרח .

2) אל תשנו כלום במתכון , לכו רק על מה שכתוב , מתכון מנצח לא משנים!!!

3)זה מתכון נהדר לאירוח , הוא מרשים ואפשר אפילו להכין אותו בשלבים , ולהרכיב הכל ממש לפני הארוחה .

4)את החציל צולים על הגז , בתוך כלי שייעדתם למטרה , עם שוליים גבוהים מעט , כדי למנוע לכלוך , הצלייה הזו הכרחית כדי להשיג את הטעם המעושן של החציל , כתבתי על זה פה
5) אל תקשיבו למעשיות האלה , על איך צריך לחרוץ חריצים בבשר החציל , או חלילה לנקב אותו מעט לפני הצלייה . תשטפו אותו , נגבו בעדינות והניחו אותו בתוך הכלי שחממתם קודם היטב . תנו כבוד לחציל :-))
אני את שלי אמרתי , מה שמוליך אותנו היישר למתכון המופלא הזה



חציל ברוטב טחינה ומיסו וגם סלט קטן ליד



מה צריך:

4 חצילים בינוניים

לרוטב:

2 כפות שירו מיסו

2 כפות טחינה גולמית

1 פלפל צ'ילי חריף טרי קצוץ דק (או 1/2 פלפל , אם חריף מידי)

2 כפות רוטב סויה

1/2 כוס חומץ אורז

1/4 כוס סילאן

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

2 שיני שום קצוצות דק

1 כף שמן שומשום


לסלט:
2 בצלים ירוקים קצוצים דק

1/4 חב' עלי כוסברה קצוצים דק

1/2 חב' עלי רוקט

1/2 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק

2 כפות שמן זית

מיץ מ1/2 לימון

מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס

2 כפות שומשום קלוי



ההכנה:

קולים את החצילים על הגז , כ20 דק' בכל צד עד שקליפתם משחירה . מצננים ומקלפים , משאירים את החציל שלם עם הגבעול









מניחים כל חציל על משטח עבודה , חותכים לאורכו 4-5 חתכים , אך משאירים את החלק הקרוב לגבעול שלם.




פורשים את החצילים על צלחת הגשה , כמו מניפה .





מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה עדינה , תוך בחישה . מכבים מיד כשרותח.

מצננים כמה דקות , אך  כשהרוטב עדיין חמים יוצקים בעזרת כף על החצילים .

מכינים סלט מחומרי הסלט , מתבלים סמוך להגשה , מניחים ליד החצילים , זורים שומשום ומגישים .



ערך מוסף:
קולים את החצילים יום מראש , מחממים מעט במיקרוגל סמוך לארוחה

מכינים את הרוטב ושומרים במקרר , מחממים סמוך להגשה .

קולים את השומשום מראש ושומרים , כדאי לקלות כמות גדולה ולשמור במקרר לעוד שימושים .

מכינים את הסלט אפילו מס' שעות מראש , שומרים מכוסה במקרר , מתבלים סמוך להגשה


2 comments: