יום ראשון, 18 בנובמבר 2012

עוגה לקפה עם גבינת שמנת ופולי קקאו








לא צריך להיות קונדיטור מוסמך כדי לאפות עוגות .


בטח שאני רוצה להיות מסוגלת להוציא תחת ידיי , יצירות קטנות ומופלאות , מקושטות באופן מינימליסטי .

יצירות שכל מי שיראה אותן , יפחד לפצוע את הרקמה שנארגה כל כך עדינות , ויעמוד משתאה ומשתהה לפני החיתוך הראשון .

כשאהיה קצת גדולה , אני מבטיחה לעצמי , אלמד ליצור עוגות מושלמות כאלה .

בינתיים אני מכינה עוגות טעימות להפליא , קצת כפריות ולעיתים מגושמות , אך מלאות חן בחוסר המושלמות שלהן , עוגות שהן אנטי תזה לאלה שבחלומות .

הכי אני אוהבת את אלה שיש להן טוויסט קטן , ככה אני מפצה .

עוגה לקפה עם גבינה ופולי קקאו








העוגה עשויה שכבות שאינן נפרדות אחת מהשנייה , אלא יוצרות , כולן יחד מערכת יחסים נפלאה בניהן .

פולי הקקאו הגרוסים והשקדים , מתחת ומעל לעוגה , מעניקים פריכות נהדרת .

הגבינה באמצע , מביאה הפתעה ועונג נוסף לעוגה הרכה והנימוחה .

פולי הקקאו הם חובה , הם מרירים מעט שבמעט , אך עם טעם שוקולדי נהדר , את שלי קניתי    ספייסס, אך ניתן להשיגם בכל חנות המתמחה במוצרים לאפייה , כמו למשל  mr. cake


מה לקנות :


2 כוסות קמח רב תכליתי (שטיבל)

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום

170 גר' חמאה רכה

2 ביצים גדולות

1/2 כפית תמצית ווניל

1 מיכל שמנת חמוצה



איך :
מחממים תנור לחום של 175 מעלות

משמנים תבנית בקוטר 24

מנפים יחד לקערה : את הקמח , אבקת האפייה , סודה לשתיה . מוסיפים את המלח , מערבבים ומניחים בצד .

מכניסים למיקסר עם וו לישה , את החמאה ושני סוגי הסוכר , מקציפים עד שהתערובת מתקבלת רכה ואוורירית .

מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה , תוך כדי הקצפה . מצרפים את הווניל והשמנת החמוצה .

מאיטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ב2-3 פעמים , מערבבים רק עד שמתאחד מעט . עוצרים את פעולת המיקסר , בתנועות קיפול מערבבים לתערובת אחידה . צריך להיזהר לא לערבב יותר מידי .

לוקחים 1/2 כוס מהתערובת ומניחים בצד .

למילוי קרם השמנת


1/2 מיכל גבינת שמנת (125 גר')

1 כף חמאה רכה

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

2 כפות סוכר

מערבבים היטב במיקסר או ידנית עד שמתאחד , מוסיפים את 1/2 כוס תערובת העוגה שהנחנו בצד , מערבבים בעדינות .

תערובת פולי הקקאו
1/2 כוס שקדים (לא קלופים ולא מלוחים)

1/4 כוס סוכר חום

2 כפות חמאה מומסת

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית מלח

1/3 כוס פולי קקאו

שמים את כל המצרכים , חוץ מפולי הקקאו במעבד מזון , קוצצים בפולסים , לפירורים עדינים . להיזהר מעיבוד יתר , צריכים להתקבל פירורים .

מוסיפים את פולי הקקאו ומערבבים ידנית .



ממשיכים......
מסדרים מחצית מתערובת פולי הקקאו בתבנית המשומנת . מעל מניחים מחצית מתערובת העוגה , מורחים בעדינות ,ובזהירות . כדי למנוע ערבוב של השכבות , כדאי להניח את תערובת העוגה כף אחר כף על שטח התבנית , ורק אז למרוח בעדינות .

מורחים את תערובת גבינת השמנת מעל תערובת העוגה , משאירים שוליים של 2 ס"מ , ללא תערובת הגבינה .

מורחים מעל את שארית תערובת העוגה .

מפזרים מעל את שארית תערובת פולי הקקאו .

אופים כ 45-50 דק' , מכניסים קיסם לוודא שהעוגה אפויה , והקיסם יוצא יבש .

מצננים כ20 דק' ומשחררים בעדינות .

הכי טוב להגיש אותה עכשיו , אבל גם כמה ימים אחר כך היא נהדרת .





4 תגובות:

  1. i saw what you did there עם השכבות ומאסטר שף..
    נראית עוגה משובחת!

    השבמחק
  2. לגמרי מאסטר שף....
    תודה
    חיה

    השבמחק
  3. מעניין... אני דווקא הכי אוהבת את אלו ה"טעימות להפליא , קצת כפריות ולעיתים מגושמות , אך מלאות חן בחוסר המושלמות שלהן , עוגות שהן אנטי תזה לאלה שבחלומות"... שוות בעיני פי מיליון מהמלוקקות המושלמות (אבל זו רק אני :-) )
    תודה!

    השבמחק
  4. גם אני!!!!
    איזה כיף שאני לא לבד בעולם:-))
    תודה
    חיה

    השבמחק