לא צריך להיות קונדיטור מוסמך כדי לאפות עוגות .
בטח שאני רוצה להיות מסוגלת להוציא תחת ידיי , יצירות קטנות ומופלאות , מקושטות באופן מינימליסטי .
יצירות שכל מי שיראה אותן , יפחד לפצוע את הרקמה שנארגה כל כך עדינות , ויעמוד משתאה ומשתהה לפני החיתוך הראשון .
כשאהיה קצת גדולה , אני מבטיחה לעצמי , אלמד ליצור עוגות מושלמות כאלה .
בינתיים אני מכינה עוגות טעימות להפליא , קצת כפריות ולעיתים מגושמות , אך מלאות חן בחוסר המושלמות שלהן , עוגות שהן אנטי תזה לאלה שבחלומות .
הכי אני אוהבת את אלה שיש להן טוויסט קטן , ככה אני מפצה .
עוגה לקפה עם גבינה ופולי קקאו
העוגה עשויה שכבות שאינן נפרדות אחת מהשנייה , אלא יוצרות , כולן יחד מערכת יחסים נפלאה בניהן .
פולי הקקאו הגרוסים והשקדים , מתחת ומעל לעוגה , מעניקים פריכות נהדרת .
הגבינה באמצע , מביאה הפתעה ועונג נוסף לעוגה הרכה והנימוחה .
פולי הקקאו הם חובה , הם מרירים מעט שבמעט , אך עם טעם שוקולדי נהדר , את שלי קניתי ספייסס, אך ניתן להשיגם בכל חנות המתמחה במוצרים לאפייה , כמו למשל mr. cake
מה לקנות :
2 כוסות קמח רב תכליתי (שטיבל)
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
170 גר' חמאה רכה
2 ביצים גדולות
1/2 כפית תמצית ווניל
1 מיכל שמנת חמוצה
איך :
מחממים תנור לחום של 175 מעלות
משמנים תבנית בקוטר 24
מנפים יחד לקערה : את הקמח , אבקת האפייה , סודה לשתיה . מוסיפים את המלח , מערבבים ומניחים בצד .
מכניסים למיקסר עם וו לישה , את החמאה ושני סוגי הסוכר , מקציפים עד שהתערובת מתקבלת רכה ואוורירית .
מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה , תוך כדי הקצפה . מצרפים את הווניל והשמנת החמוצה .
מאיטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ב2-3 פעמים , מערבבים רק עד שמתאחד מעט . עוצרים את פעולת המיקסר , בתנועות קיפול מערבבים לתערובת אחידה . צריך להיזהר לא לערבב יותר מידי .
לוקחים 1/2 כוס מהתערובת ומניחים בצד .
למילוי קרם השמנת
1/2 מיכל גבינת שמנת (125 גר')
1 כף חמאה רכה
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2 כפות סוכר
מערבבים היטב במיקסר או ידנית עד שמתאחד , מוסיפים את 1/2 כוס תערובת העוגה שהנחנו בצד , מערבבים בעדינות .
תערובת פולי הקקאו
1/2 כוס שקדים (לא קלופים ולא מלוחים)
1/4 כוס סוכר חום
2 כפות חמאה מומסת
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית מלח
1/3 כוס פולי קקאו
שמים את כל המצרכים , חוץ מפולי הקקאו במעבד מזון , קוצצים בפולסים , לפירורים עדינים . להיזהר מעיבוד יתר , צריכים להתקבל פירורים .
מוסיפים את פולי הקקאו ומערבבים ידנית .
ממשיכים......
מסדרים מחצית מתערובת פולי הקקאו בתבנית המשומנת . מעל מניחים מחצית מתערובת העוגה , מורחים בעדינות ,ובזהירות . כדי למנוע ערבוב של השכבות , כדאי להניח את תערובת העוגה כף אחר כף על שטח התבנית , ורק אז למרוח בעדינות .
מורחים את תערובת גבינת השמנת מעל תערובת העוגה , משאירים שוליים של 2 ס"מ , ללא תערובת הגבינה .
מורחים מעל את שארית תערובת העוגה .
מפזרים מעל את שארית תערובת פולי הקקאו .
אופים כ 45-50 דק' , מכניסים קיסם לוודא שהעוגה אפויה , והקיסם יוצא יבש .
מצננים כ20 דק' ומשחררים בעדינות .
הכי טוב להגיש אותה עכשיו , אבל גם כמה ימים אחר כך היא נהדרת .
i saw what you did there עם השכבות ומאסטר שף..
השבמחקנראית עוגה משובחת!
לגמרי מאסטר שף....
השבמחקתודה
חיה
מעניין... אני דווקא הכי אוהבת את אלו ה"טעימות להפליא , קצת כפריות ולעיתים מגושמות , אך מלאות חן בחוסר המושלמות שלהן , עוגות שהן אנטי תזה לאלה שבחלומות"... שוות בעיני פי מיליון מהמלוקקות המושלמות (אבל זו רק אני :-) )
השבמחקתודה!
גם אני!!!!
השבמחקאיזה כיף שאני לא לבד בעולם:-))
תודה
חיה