יום ראשון, 3 ביולי 2011

מנה של קיץ - קרפצ'יו סלמון


חם ,לח ,דביק, שמש ,זיעה.... איך זה שהקיץ בא ככה לרוב האנשים שאני מכירה.

רק אני חושבת שהקיץ הוא סקסי? אני שואלת את עצמי  , נוגסת ביס גדול באפרסק סמוק לחיים ,נותנת למיץ שלו  לנתב את דרכו אל הסנטר.
יושבת , מתריסה  מול השמש . מפנה את פניי אליה, נותנת לקרניים שלה לנשק את עורי .

שנלך לשוק האיכרים , אני שואלת את ר', תוך שאני סוקרת בדמיוני את הדוכנים שלי.
קצת ירקות ,דקה לפני שהשמש מכריעה אותם , ומחרבת את הטריות והרעננות שלהם.  פירות ?  בטוח , הכי אוהבת פירות קיץ.
את הדוכן של פישנזון ,אני אף פעם לא מפספסת , לא עומדת בפני הדגים שמונחים שם על הקרח , ככה חשופים , טריים , עושים לי חגיגה  כשאני מדמיינת מה אפשר לעשות איתם.
ר' לא בעניין , מרגע שהקיץ הוכרז רשמית , היא מגיחה החוצה רק בלילות , ואנחנו מתחילות לבלות בנפרד.
הקיץ הוא בדיוק הזמן שבו אני פועמת עם החיים , חושבת על טקילות קרות , יינות לבנים צוננים , אגלי קור על דפנות גביעים ארוכים ודקים , אותם אני מצמידה אל פניי , מרגיעה מעט את קצב ליבי.
הקיץ הוא הזמן לדגים נאים , סביצ'ה , סשימי , קרפצ'יו , עם שילובים אין סופיים.
אוכל שעד לא מזמן , היה אוכל מסעדות בשבילי , עד שבאו פישנזון עם הדוכן שלהם והם עושים להטוטים בדגים.










בינתיים ,עד שאגיע הבייתה עם הקרפצ'יו , הם מכינים לי בזריזות את הפרומו למנה שלי.
סביצ'ה של טונה בוהקת באדום הזרחני שלה ,וגם קצת אינטיאס שבשרו לבן ,אפילו יותר מהקרח עליו הוא מונח.
קצת שמן , מיץ לימון ומלח גס ואפור. עומדת לי ככה ואוכלת עם הידיים בטבורו של השוק ,חושבת איך אוכל יכול לעשות את החיים לסוג של ללה- לנד.
 דקה לפני שאני מתפכחת ,אני מקנחת את הארוחה הקטנה עם צדפה בטעם של ים , וממשיכה הבייתה עם קצת לחם שאפשר יהיה להניח עליו את הקרפצ'יו שאכין.

מנה של קיץ – קרפצ'יו סלמון
מנת פתיח ל4 אנשים
200 גר' סלמון טרי פרוס לפרוסות דקות ביותר, שקופות כמעט. הכי כדאי לבקש ממוכר הדגים שיעשה את זה  עבורכם.
5 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
2 כפות  רוטב סויה
1 פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות דקיקות או ¼ כפית צ'ילי יבש גרוס.
2 בצל ירוק קצוץ דק או עירית קצוצה.
2 כפות טחינה גולמית משובחת( אחת הטובות שאני מכירה , היא של הר ברכה) הטחינה עושה טוויסט פיוז'וני , אבל היא לא הכרחית...
מלח גס לפי הטעם.
1 כף שומשום קלוי , קולים במחבת חמה ,ללא שמן.

ההכנה:
מסדרים את הסלמון על צלחת הגשה גדולה.
מזליפים את מיץ הלימון , סויה , שמן הזית.
מפזרים את טבעות הפלפל החריף, הבצל , המלח, הטחינה ולבסוף את השומשום.
אני אוהבת את המנה עם לחם קלוי ,ויין קר וקופצני , כמו למברוסקו לבן למשל.....


מנה של 10 דק' בטעם של שלמות.

2 תגובות:

  1. חיה מקסימה. איזה פוסט משגע.. איזה יופי של קרפצ'יו בעשר דקות עבודה! איך אהבתי את הצילומים האותנטיים בחנות הדגים. כפיים לך יקירתי!

    השבמחק
  2. תודה קרן יקרה
    תהיתי מי זו ק.א.ה ונכנסתי לקישור וגיליתי את המתכון שלך...
    בגלל נסיעתי , אני בקושי מגיעה למחשב.
    חיה

    השבמחק